Tampere tallipiha

Tampere tallipiha on Finlaysonin historiallinen hevostalli-alue, jolta löytyy nykyisin lahjatavaramyymälöitä ja käsityöpajoja, kahvila, sekä mahdollisuus ainutlaatuiseen hevosvaunu-ajeluun.

Tampereen tallipiha rakennettiin 1800-luvulla läheisen Finlaysonin tehdasalueen patruunan Wilhelm von Nottbeckin hevosten talliksi ja tallien henkilökunnan asuinpaikaksi.

Vanhin Tallipihan rakennuksista on vuonna 1839 rakennettu Vahdin talo Kuninkaankadun varrella, mutta jälleenrakennustöiden myötä talot edustavat varsinkin julkisivuiltaan 1880-luvun venäläistyylistä majarakentamista.

Tampereen tallipiha sisäänkäynti

KUVA: Tallipihan sisäänkäyntiä osoittava taulu, jolta löytyy vierailijoille hyödyllistä tietoa paikan historiasta, palveluista sekä ajankohtaisista tapahtumista.

Tampere tallipiha hevosajelu

KUVA: Yksi paikan kohokohdista kesäisin on mahdollisuus perinteiseen hevosvaunuajeluun kuvan valjakolla, ja paikalta löytyy myös kaunis poni varsinkin lasten iloksi.

Tampere tallipiha viitat

KUVA: Kuvan viitat helpottavat palveluiden löytämistä Tallipihan alueella, ja tarjolla on muun muassa kahvila, käsityöläistavara-puoti, sekä lahjatavara-myymälä.

Tallimies käsityöpuoti Tallipiha Tampere

KUVA: Lähikuva Tallimies talosta, jossa toimii käsityötavaroita tarjoava myymälä. Kauppavalikoimaan Tallipihan alueella kuuluu myös ratsastustarvikkeita ja -vaatteita myyvä erikoisliike.

Von Nottbeck rakennutti tehdasalueen yhteyteen myös vanhan tehdasrakennuksen, valkoisen Katuvapriikin, Plevnan, Koskitehtaan, sekäFinlaysonin kirkon, jotka kaikki ovat edelleen olemassa ja kuuluvat suosittuihin nähtävyyksiin alueella.

Nykyinen Tallipiha on täysin restauroitu alkuperäiseen kuntoonsa, ja paikan rakennuksissa tarjolla on erilaisia Tallipihan historialliseen teemaan liittyviä palveluita sekä lahjatavaroita- ja käsityöläistuotteita.

Voit myös levähtää Tallipihan idyllisessä “Kuski” rakennuksen kahvilassa nähtävyyksien katselun ohessa.

Monille kesäiseen Tampereen vierailuun kuuluu myös hevosvaunu-ajelu Tallipihan historiallisella valjakolla, joka on on tarjolla paikan keskusaukion yhteydessä.

Vuoden mittaan Tallipihalla järjestetään erilaisia tapahtumia, joukossa muun muassa:

  • lammasmarkkinat,
  • Laskiaisrieha, sekä
  • kiinalainen uusivuosi ja pietarilaiset markkinat.

Tallipiha
Kuninkaankatu 4
33210 Tampere

Voit tutustua paikkaan etukäteen sen virallisten nettisivujen kautta, osoitteessa www.tallipiha.fi.


Läheltä löytyviin muihin Tampereen nähtävyyksiin kuuluvat muun muassaNäsinpuisto, Särkänniemen huvipuisto, sekä Finlaysonin kirkko.