Tampere

Tampere opas kaupungin nähtävyyksiin, kuten Aleksanterin kirkko Finlaysonin kulttuurikortteli, ja Hämeensilta, kulttuurikokemuksiin, ja erilaisiin viihdykkeisiin.

Tampereella on kaupunkina voimakas teollinen historia, joka näkyy muun muassa keskustan alueella olevissa massiivisissa historiallisissa tehdasrakennuksissa, joista monet toimivat nykyisin muissa käyttötarkoituksissa.

Kaupungin sijainti on dramaattinen, Näsijärven ja Pyhäjärven välissä, joiden välillä virtaa, aivan kaupungin keskustan läpi, Tammerkoski.

Tampereen ainutlaatuisuus on tuonut sille kautta aikain ihailijoita, joka on tehnyt paikasta Pohjoismaiden isoimman sisämaassa olevan kaupungin.

Nykyisin Tampereen suosiota kansainvälisten turistien keskuudessa lisää Ryanair, Euroopan suurin halpalentoyhtiö, joka lentää eri puolilta Eurooppaa Tampere-Pirkkalan lentokentälle.

Tampere Näsinneula näkymä

KUVA: Näkymä Näsinneulan näköalatornista kohti Tampereen keskustaa.


VIDEO: Kuusiminuuttinen Tampereen parhaita puolia esittelevä virallinen video.

Tampere nähtävyydet

Tampere nähtävyydet parhaimmistoa ovat Särkänniemen huvipuisto, Näsinneulan torni, Tampereen tuomiokirkko, konsertti Tampere-talolla, sekä Tampereen keskustori.

Tampere nähtävyydet

Aleksanterin kirkko Tampere

Aleksanterin kirkko Tampere on arkkitehti arkkitehti Theodor Deckerin suunnittelema uusgotiikan tyylisuunnan kirkko, joka on nimetty Venäjä keisari Aleksanteri II:n mukaan.

Aleksanterin kirkko Tampere

Tampereen raatihuone

Tampereen raatihuone on upea uusrenessanssityylinen julkisrakennus kaupungin keskustorin laidalla.

Tampereen raatihuone

Vapaudenpatsas Tampere

Vapaudenpatsas Tampere on Viktor Janssonin suunnittelema muistomerkki vuoden 1918 Tampereen valtauksesta.

Vapaudenpatsas Tampere

Tampereen Teatteri

Tampereen Teatteri toimii upeassa vuodelta 1912 olevassa rakennuksessa aivan kaupungin keskustassa, keskustorin laidalla.

Tampereen Teatteri

Tampere Hämeensilta

Tampere Hämeensilta on yksi Suomen kuuluisimmista silloista, ja tarjoaa kohokohtina varsinkin Wäinö Aaltosen Pirkkalaisveistokset.

Tampere Hämeensilta

Tampereen ortodoksinen kirkko

Tampereen ortodoksinen kirkko on uusbysanttilaiseen kirkkoarkkitehtuurityyliin vuonna 1899 valmistunut Tampereen ortodoksisen seurakunnan pääkirkko.

Tampereen ortodoksinen kirkko

Muumimuseo Tampere

Muumimuseo Tampere (Tampereen taidemuseon Muumilaakso) on yli 2000 teoksen museo kirjailija ja taiteilija Tove Janssonin alkuperäisistä muumi-aiheisista teoksista.

Muumimuseo Tampere

Kalevan kirkko Tampere

Raili ja Reima Pietilän suunnittelema Kalevan kirkko Tampere on yksi kaupungin kuuluisimmista ja ainutlaatuisimmista nähtävyyksistä.

Kalevan kirkko Tampere

Tullintorin kauppakeskus Tampere

Tullintorin kauppakeskus Tampere on 35 myymälän ostoskeskus aivan kaupungin ydinkeskustan tuntumassa, rautatieaseman vieressä.

Tullintorin kauppakeskus Tampere

Tampereen kauppahalli

Tampereen kauppahalli on kooltaan Pohjoismaiden suurin ja myös yksi vanhimmista, sillä se on ollut avoinna vuodesta 1901.

Tampereen kauppahalli

Go Tampere

Go Tampere matkailutoimisto on kaupungin virallinen turismitoimisto, joka sijaitsee aivan keskustan alueella, rautatieaseman tiloissa.

Go Tampere

Tampere rautatieasema

Tampere rautatieasema on yksi Suomen vilkkaimmin liikennöidyistä juna-asemista, ja toimii päätypisteenä kaupungin pääväylälle, Hämeenkadulle.

Tampere rautatieasema

Tampere Tallipiha

Tampere Tallipiha on Finlaysonin historiallinen hevostalli-alue, jolta löytyy nykyisin lahjatavaramyymälöitä ja käsityöpajoja, kahvila, sekä mahdollisuus ainutlaatuiseen hevosvaunu-ajeluun.

Tampere Tallipiha

Tampere Laukontori

Tampere Laukontori on Pyhäjärven rannalla sijaitseva tori, jonka satamasta lähtee suosittuja risteilyjä Viikinsaareen ja Hämeenlinnaan.

Tampere Laukontori

Tampereen tuomiokirkko

Tampereen tuomiokirkko on kaupungin kuuluisin nähtävyys, jonka kohokohtiin kuuluu varsinkin sen sisätiloissa oleva Hugo Simbergin kirkkosalia kiertävä freskomaalaus.

Tampereen tuomiokirkko

Finlaysonin palatsi Tampere

Finlaysonin palatsi Tampere on uusrenesanssi arkkitehtuurityyliä edustava rakennus vuodelta 1899, toimien nykyään tasokkaana ravintolana.

Finlaysonin palatsi Tampere

Tampere talo

Tampere Talo on Pohjoismaiden suurin konsertti- ja kongressikeskus, ja toimii myös Tampereen Oopperan ja Filharmonian kotina.

Tampere talo

Finlaysonin kirkko Tampere

Finlaysonin kirkko Tampere on arkkitehtuuriltaan uusgotiikan tyylisuuntaa edustava upea, entinen Finlaysonin puuvillatehtaan kirkko.

Finlaysonin kirkko Tampere

Näsinneula Tampere

Näsinneula Tampere on Suomen korkein näköalatorni, ja olennainen nähtävyys osana Särkänniemen huvipuistoa.

Näsinneula Tampere

Tampereen taidemuseo

Tampereen taidemuseo on 14 000 teoksen kokoinen instituutio, edustaen pääasiassa suomalaista taidetta 1800-luvun alkupuolelta lähtien.

Tampereen taidemuseo

Näsinpuisto Tampere

Näsinpuisto Tampere sijaitsee keskustan Hämeenpuiston päädyssä, ja tarjoaa useita hienoja kohokohtia alueellaan.

Näsinpuisto Tampere

Amurin Työläismuseokortteli

Tampereen Amurin työläismuseokortteli edustaa keskeistä osaa kaupungin teollisesta historiasta, ja se rakennettiinkin alunperin 1860-luvulla Finlaysonin tehtaan työntekijöiden asuinalueeksi.

Amurin Työläismuseokortteli

Koskikeskus Tampere

Koskikeskus Tampere on yksi alueen merkittävimmistä ostoskeskuksista, sijaiten aivan kaupungin linja-auto aseman vieressä.

Koskikeskus Tampere

Hämeenkatu Tampere

Hämeenkatu Tampere on kaupungin keskuskatu, jonka varrelta löytyvät niin isoimmat tavaratalot, keskustori, Hämeensilta, kuin rautatieasemakin.

Hämeenkatu Tampere

Tampere linja-autoasema

Tampere linja-autoasema on funktionalistista arkkitehtuurityyliä edustava bussiasema, joka valmistuessaan vuonna 1938 oli Pohjoismaiden suurin.

Tampere linja-autoasema

Finlayson Tampere

Finlayson Tampere on historiallinen tehdasalue kaupungin keskustassa, jossa toimii nykyään joukko paikkakunnan suosituimpia ravintoloita, elokuvateatteri, sekä Finlaysonin kesäteatteri.

Finlayson Tampere

Hämeenpuisto Tampere

Hämeenpuisto Tampere on Carl Ludvig Engelin vuonna 1830 suunnittelema esplanadityyppinen, kaupungin keskeisin puisto-alue.

Hämeenpuisto Tampere

Mustalahden satama Tampere

Mustalahden satama Tampere on ollut tärkeä satamapaikka kaupungin perustamisesta saakka, ja tarjoaa ravintolan, kahvilan, tanssipaviljongin, risteilypalveluita, sekä 40-paikkaisen vierasvenesataman.

Mustalahden satama Tampere

Tampereen stadion

Tampereen stadion on vuonna 1965 valmistunut, kaupungin merkittävin urheilustadion, jota käytetään etupäässä jalkapalloon sekä yleisurheilu-tapahtumiin.

Tampereen stadion

Särkänniemen huvipuisto

Särkänniemen huvipuisto Tampere on yksi Suomen suosituimmista turistikohteista, ja alue sisältää huvipuiston ohella delfinaarion, taidemuseon, näköalatornin, sekä planetaarion.

Särkänniemen huvipuisto

Katujuna Tampere

Katujuna Tampere tarjoaa noin 50 minuutin ainutlaatuisen kaupunkikierroksen, jonka kohteissa voit jäädä pois ja tulla uudestaan myöhemmin kyytiin, sillä lippu on voimassa koko päivän.

Katujuna Tampere

Teatteri Frenckell

Teatteri Frenckell on Tampereen teatterin toinen päänäyttömöistä, toimien vuonna 1982 jälleenrakennetussa historiallisessa Frenckellin tehdaskiinteistössä.

Teatteri Frenckell

Vapaakirkko Tampere

Vapaakirkko Tampere on kaupungin Vapaakirkkoseurakunnan kirkko, sijaiten osoitteessa Puutarhakatu 17.

Vapaakirkko Tampere

Tampella Tampere

Tampella tampere on historiallinen tehdasalue ja kaupunginosa, jolta nykyään löytyy mm. Museokeskus Vapriikki.

Tampella Tampere

Siperia Tampere

Siperia Tampere on liikekeskus osana Finlaysonin historiallista tehdasaluetta, joka sisältää muun muassa ravintoloita ja Aamulehden toimituksen.

Siperia Tampere

Tampereen pääkirjasto Metso

Tampereen pääkirjasto Metso toimii Raili ja Reima Pietilän suunnittelemassa rakennuksessa vuodelta 1986, jonka yhteydestä löytyvät myös Muumimuseo sekä Kivimuseo.

Tampereen pääkirjasto Metso

Palanderin talo

Palanderin talo on yksi merkittävimmistä rakennuksista Tampereen keskustorin ympärillä, ja sen tiloista löytyy mm. historiallinen ateljeehuoneisto.

Palanderin talo

Commerce Tampere

Commerce Tampere on yksi kaupungin keskustorin kolmesta Jugend palatsista, ja toiminut rakentamisestaan saakka vuonna 1899 kauppatalona.

Commerce Tampere

Vanha kirkko Tampere

Vanha kirkko Tampere on puinen, vuodelta 1824 peräisin oleva ristikirkko kaupungin keskustorin laidalla.

Vanha kirkko Tampere

Keskustori Tampere

Keskustori Tampere on kaupungin tärkein aukio, sisältäen joukon alueen kauneimpia ja tärkeimpiä rakennuksia.

Keskustori Tampere

Verkaranta Tampere

Verkaranta Tampere on käsi-ja taideteollisuuskeskus aivan kaupungin keskustan läpi virtaavan Tammerkosken rannalla.

Verkaranta Tampere

Planetaario Tampere

Vuonna 1969 valmistunut Planetaario Tampere on 139:n istumapaikan kokoinen, ja toimii osana Särkänniemen Huvipuistoa.

Planetaario Tampere

Delfinaario Tampere

Delfinaario Tampere aloitti toimintansa vuonna 1985 osana Särkänniemen Huvipuistoa, ja se on nykyään maailman pohjoisin delfinaario.

Delfinaario Tampere

Kehräsaari Tampere

Kehräsaari Tampere on kauppa- ja yrityskeskus, kuuluisa varsinkin suomalaista käsityötuotteistoa ja muotoilua myyvistä Pikku Putiikit -liikkeistään.

Kehräsaari Tampere

Sara Hildenin taidemuseo

Sara Hildenin taidemuseo toimii osana Tampereen Särkänniemen huvipuistoa, ja pitää sisällään noin 4 500 taideteoksen kokoelman.

Sara Hildenin taidemuseo

Laukonsilta

Laukonsilta on Pekka Pulkkisen suunnittelema, vuonna 2010 valmistunut silta Tampereella, joka yhdistää Laukontorin Ratinan stadioniin, tarjoten yhden kaupungin parhaista näköaloista varrellaan.

Laukonsilta

Tampereen yliopisto

Yhteiskuntatieteellisesti painottunut Tampereen yliopisto on yksi maan suurimmista yliopistoista noin 15 000 oppilaallaan.

Tampereen yliopisto

Tampere Lahti

Katsaus tapoihin matkustaa väli Tampere Lahti julkisilla liikennevälineillä, mukaanlukien bussit ja rautatie-yhteydet.

Tampere Lahti

Tampere Jyväskylä

Katsaus tapoihin matkustaa väli Tampere Jyväskylä joukkoliikenteen, kuten Matkahuollon bussien, avulla.

Tampere Jyväskylä

Lidl Tampere

Lidl Tampere toimii useamman myymälän voimin, muun muassa Rautatienkadulla, Hallituskadulla, sekä Sammon valtatiellä.

Lidl Tampere

Musiikkiteatteri palatsi Tampere

Musiikkiteatteri Palatsi Tampere toimii kaupungin keskustassa ravintolateatteri konseptilla, yhdistäen musikaali- ja showesitykset sekä ravintolapalvelut.

Musiikkiteatteri palatsi Tampere

Tampereen Työväen Teatteri

Tampereen Työväen Teatteri on maan viimeinen toiminnassa oleva työväenteatteri, ja toinen kaupungin merkittävistä teattereista, jotka yhdessä ovat antaneet Tampereelle maineen teatteripääkaupunkina.

Tampereen Työväen Teatteri

Teatteri 2000 Tampere

Teatteri 2000 Tampere on vuonna 1985 perustettu lasten- ja nuortenteatteri, joka tarjoaa vuosittain 3-5 ensi-iltaa.

Teatteri 2000 Tampere

Hotelli Cumulus Tampere

Hotelli Cumulus Tampere on Hämeenpuiston varrella sijaitseva 178-huoneen kokoinen tasokas hotelli.

Hotelli Cumulus Tampere

Scandic Tampere City hotelli

Scandic Tampere City hotelli on 263-huoneen kokoinen tasokas hotelli aivan kaupungin keskustassa, rautatieasemaa vastapäätä.

Scandic Tampere City hotelli

Gamestop Tampere

Gamestop Tampere myymälä löytyy yhdestä kaupungin isoimmista kauppakeskuksista, Koskikeskuksessa.

Gamestop Tampere

Eteläpuisto Tampere

Eteläpuisto Tampere on yksi suosituimmista puistoista kaupungissa, aivan Pyhäjärven vieressä, ja sisältää Tampereen merkittävimpiin kuuluvia monumentteja.


Eteläpuisto Tampere