Tampereen kauppahalli

Tampereen kauppahalli on kooltaan Pohjoismaiden suurin ja myös yksi vanhimmista, sillä se on ollut avoinna vuodesta 1901.

Tarve kauppahallin rakentamiselle tuli ajankohtaiseksi kauppatorilla (nykyinen keskustori) alueella 1890-luvulla olleen sääntelemättömän torikaupan laajentumisen seurauksena.

Suunnitelmat kauppahallin rakentamiseksi alkoivat jo vuonna 1984, ja arkkitehti Hjalmar Åbergin suunnittelema rakennus avattiin tilannetta helpottamaan aivan keskustorin läheisyyteen 8. kesäkuuta 1901.

Tampereen kauppahalli

KUVA: Kauppahallin arkkitehti Hjalmar Åbergin (fi.wikipedia.org/wiki/Hjalmar_Åberg) suunnittelema rakennus kuvattuna hallituskadun puoleiselta julkisivulta.

Tampere Kauppahalli sisäänkäynti

KUVA: Antiikin Rooman mytologiasta otetun kauppiaiden jumalan Merkuriuksen hahmo kauppahallin hallituskadun sisäänkäynnin yläpuolelta. Toinen pääsisäänkäynti kauppahalliin on Hämeenkadun puolelta, aivan Sokos tavaratalon vierestä.

Kauppahallin kulta-aikaa kesti aina 1960-luvun lopulle saakka, jolloin se alkoi menettää asiakkaita varsinkin alueelle tulleille supermarketeille.

Nykyisin kauppahalli on löytänyt uudelleen asiakaskuntansa erikoispalveluidensa ja viihtyisän, historiallisen ympäristönsä ansiosta.

Paikka tarjoaa tunnelmallisten käytäviensä varrella kymmeniä elintarvike- sekä erikoismyymälöitä, kohokohtina esimerkiksiJapanilainen ravintola Norimaru (www.norimaru.fi), Kultasuklaa-myymälä (www.kultasuklaa.fi/tampere.html), sekä Linkosuon Kahvila (www.linkosuo.fi).

Tampereen Kauppahalli
Hämeenkatu 19/Hallituskatu 10
33200 Tampere
www.tampereenkauppahalli.fi

Vanhin kauppahallin liikkeistä on vuonna 1917 kauppahalliin asettunut Lihakauppa Yrjö Wigren (www.wigren.sci.fi).


Voit tutustua kauppahallin palveluihin, tapahtumiin, ja aukioloaikoihin sen virallisten nettisivujen kautta, osoitteessa tampereenkauppahalli.fi.