Tarton leikkikalumuseo

Tarton leikkikalumuseo esittelee vuosisatojen varrella Virossa käytettyjä leikkikaluja, ja tarjoaa myös teatteri- ja filminukkejen talon, jossa näytillä on nukketeatteriesitysten hahmoja.

Tarton vanhassakaupungissa, lähellä Johanneksen kirkkoa sijaitseva leikkikalumuseo toimii historiallisessa, entisöidyssä puurakennuksessa.

Museon perusnäyttely on koottu virolaisista leikkikaluista, joilla paikalliset lapset ovat leikkineet vuosisatojen varrella.

Tarton leikkikalumuseo

KUVA: Leikkikalumuseon päärakennus osoitteessa Lutsu 8.

Tempus est ludendi

KUVA: Latinankielinen teksti “Tempus est ludendi” sisäänkäynnin yläpuolella, joka vapaasti suomennettuna tarkoittaa “Leikkiaika”.

Teatteri- ja filminukkejen talo Tartto

KUVA: Päärakennuksen vierestä, Lutsu kadun Toomemägi puoleiselta päädyltä, löytyy myös kuvan teatteri- ja filminukkejen talo.

Tartu Teatrikodu

KUVA: Teatteri- ja filminukkejen talon merkki nähtynä talon vierestä menevältä Jakobi-kadulta.

Virolaisten leikkikalujen ohella perusnäyttelyyn kuuluu myös taidenukkeja, maailman matkamuistonukkeja, sekä perinteisiä suomalais-ugrilaisia leikkikaluja maan ulkopuolelta.

Museon toimintaan kuuluu myös vierailevien lasten käyttöön tarkoitettu leikki- ja askarteluhuone, erilaiset vaihtuvat näyttelyt, sekä monipuolisia lastentapahtumia.

Vuodesta 2005 museo on pitänyt sisällään teatteri- ja filminukkejen talon, jonka perusnäyttely esittelee Virossa valmistettuja nukke-elokuvien ja nukketeatteriesitysten hahmoja.


Voit tutustua paikan ajankohtaiseen tapahtumakalenteriin museon virallisten nettisivujen avulla, osoitteessa www.mm.ee. Museo on avoinna ke-su klo 11-18, ja suljettu ma, ti, ja juhlapyhinä.