Tarton yliopiston kirjasto

Tarton yliopiston kirjasto on vuodesta 1802 toiminut laitos, joka toimii kirjastotoimensa ohella myös Euroopan Unionin dokumenttikeskuksena Virossa.

Tarton yliopiston osana toimiva kirjasto perustettiin vuonna 1802, ja tukee yliopiston toimintaa varsinkin opetus-ja tutkimuskäyttöön tarvittavien tietojen keräämisen, säilyttämisen, ja luovuttamisen kautta.

Yliopistotoimintonsa ohella organisaatio tarjoaa myös julkisia tietopalveluja, ja dokumentoi Virossa ilmestynyttä, Viroa käsittelevää, tai Virosta tietoja sisältävää aineistoa.

Tarton yliopiston kirjasto

KUVA: Yliopistokirjaston julkisivua kuvattuna rakennuksen edustalla olevan suihkulähteen vierestä.

Yuri Lotman suihkulähde Tartto

KUVA: Kirjastorakennuksen yhteydessä oleva Mati Karminin, Andres Lungen, ja Erik Haavistun tekemä suihkulähteen sisältävä Yuri Lotmanin muistomerkki vuodelta 2007, joka on pystytetty pitkäaikaisen Tarton yliopiston professorin Yuri Lotmanin kunniaksi.

Yksi keskeisistä kirjaston toiminnoista on vuodesta 1992 ollut toimia Euroopan unionin dokumentaatio keskuksena Virossa.

Tarton yliopistollinen kirjasto
W. Struve 1
Tartto
www.utlib.ee

Kirjasto on avoinna ma – pe klo 9-21, ja la – su klo 11-17.


Muihin keskeisiin kirjastoihin kaupungissa kuuluu esimerkiksi O. Lutsille omistettu Tarton kaupungin keskuskirjasto, osoitteessa Kompanii 3/5 (avoinna ma – pe klo 9-19 ja la klo 10-16, www.luts.ee).