Tartu Kunstimaja Tartto

Tartu Kunstimaja Tartto on yksi kaupungin keskeisimmistä taidenäyttelytiloista, sisältäen kaksi näyttelytilaa ja sisäpihan, sekä tartolaista taidetta myyvän putiikin.

Vuodesta 1959 toiminutta rakennusta ja sen taidetiloja ylläpitää Tartu Kunstlike Liit eli Tarton taiteilijoiden liitto, ja näyttelyt koostuvat etenkin paikallisten taiteilijoiden, mutta myös kaupungissa vierailevien taiteilijoiden tekemistä kokonaisuuksista.

Tartu Kunstimaja Tartto

KUVA: Tartu Kunstimajan julkisivua osoitteessa Vanemuise 26.

Kunstimajaa alettiin rakentamaan vuonna 1957, ja se valmistui vuonna 1959, sisältäen 19 paikallisen taiteilijan ateljee tilat, 12 asuinpaikkaa, sekä kävijöille tarkoitetut näyttelyhallit.

Rakennuksen näyttelytiloja ovat käyttäneet muun muassa taiteilijat Efraim Allsalu, Ilmar Malin, Lüüdia Vallimäe, Lola Makarova, Ellen ja Kalju Polli, Varmo Pirk, Elmar Kits, Linda Kits-Mägi, Johannes Saal, Aleksander Vardi, Johannes Võerahansu, sekä Johannes Uiga.

Myös kuuluisat kuvanveistäjät kuten Lagle Iisrael, Elmar Rebane, Endel Taniloo, Aulin Rimm, sekä vanhemman polven taiteilijoista Anton Starkopf sekä Roman Timotheus ovat nostaneet Kunstimajan profiilia näyttelyillään.


Voit tutustua Kunstimajan ajankohtaisiin näyttelyihin paikan virallisen nettisivuston avulla, osoitteessa www.kunstimaja.ee.