Teatteri Frenckell

Teatteri Frenckell on Tampereen teatterin toinen päänäyttömöistä, toimien vuonna 1982 jälleenrakennetussa historiallisessa Frenckellin tehdaskiinteistössä.

Frenckell-näyttämö, joka sijaitsee osoitteessa Frenckellinaukio 2, aivan Satakunnan sillan ja Finlaysonin tehdasalueen vieressä, on ollutTampereen Teatterin hallinnassa vuodesta 1978.

Nimi näyttämölle tulee sen historiallisesta toiminnasta J.C. Frenckell & Son yhtiön tehdasrakennuksena vuosina 1904-1929, ja jälleenrakennuksen myötä sen pohjoispää valmistui elokuussa 1982 moderniin teatterikäyttöön.

Teatteri Frenckell Tampere

KUVA: Näkymä teatterin arkkitehti Birger Federleyn suunnittelemaan rakennukseen aivan sen sisältämän holvimaisen käytävän vierestä, joka vie suoraan pääsisäänkäynnin luokse.

Teatteritilojen ohella rakennus pitää sisällään Tampereen kaupungin teknisen- ja ympäristötoimen toimitiloja sekä yksityisiä vuokralaisia.


TT-Frenckell näyttämö on 233-paikkainen tila, jonka ajankohtaiseen ohjelmistoon ja tarkkaan katsomokarttaan voit tutustua paikan virallisten nettisivujen kautta, osoitteessa www.tampereenteatteri.fi.