Teneriffa Espanja

Teneriffa Espanja on suurin seitsemästä Kanariansaarten saaresta, lähellä Afrikan mannerta Atlantin valtameressä.

Teneriffalla asuu kaikkiaan noin 900 000 asukasta, joka tekee siitä väkirikkaimman saaren koko Espanjan alueella.

Koko Kanariansaarten väestöstä noin 43% asuu juuri Teneriffalla, joiden lisäksi saarella vierailee noin 9,2 miljoonaa turistia vuosittain, tehden paikasta yhden suosituimmista Espanjan lomakylistä.

Suomalaisten keskuudessa saari on niin suosittu, että suomalaiset matkaavat kuudenneksi useiten vuosittain Teneriffalle kaikista maailman kansoista.

Paikallisiin nähtävyyksiin kuuluu maailmankuulu Carnival of Santa Cruz de Tenerife, joka on myös yksi isoimmista.

Teneriffalle on helppo päästä, sillä sen alueelta löytyy kaksi lentokenttää sekä kaksi satamaa.

Santa Cruz de Tenerife on saaren pääkaupunki, ja myös Kanariansaarten autonomisen alueen pääkaupunki yhdessä Las Palmasin kanssa, jakaen hallinnollisia instituutioita kuten ministeriöitä.

Saarelta löytyy useita tunnettuja yliopistoja, joista San Fernando de La Laguna, perustettiin jo vuonna 1792, tehden siitä Kanariansaarten vanhimman yliopiston.

Teneriffan vaihtelevat maanmuodostumat ovat myös yksi sen viehätyksen lähteistä, ja niihin sisältyy maailman kolmanneksi suurin tulivuori, El Teide.

Saarelta löytyy myös Espanjan korkein kohta, Teide vuori, joka kohoaa 3718 metrin korkeuteen merenpinnan yläpuolelle.

Saari on ollut turistien suosima kohde aina 1890-luvulta saakka, varsinkin pohjoisten kyliensä, Puerto de la Cruz sekä Santa Cruz de Tenerife, osalta.

Ennen valtaantuloaan Francisco Franco asemapaikkana oli Teneriffa maaliskuussa 1936, ja hän osallistui Kanariansaarilta käsin vuoden 1936 Espanjan sisällissotaan.

Lomakohteena saari tarjoaa kaikkiaan 67,14 kilometriä rantoja, joista tunnetuimpiin kuuluu El Médanon ranta. Vain Fuerteventuran saari tarjoaa Kanariansaarista enemmän rantoja.

Pohjois-osia saarta kuvaavat pyöreäkivi rannat sekä musta hiekka, kun taas eteläisten rantojen hiekka on tyypillisesti paljon hienompaa ja selkeämpää vaaleammilla väreillä.

Teneriffa tunnetaan kansainvälisesti “Ikuisen Kevään Saarena” (Isla de la Eterna Primavera), sijaiten samalla leveysasteella (latitude) kuin Saharan aavikko.

Saari nauttii lämpimästä säästä vuoden ympäri, keskiarvolämpötilojen ollessa noin 20° – 22°C talvella sekä 26° – 28°C kesällä.

Sateen suhteen vuotuiset kokonaimäärät ovat varsin alhaiset, ja esimerkiksi kesäkuukausina, varsinkin kesäkuussa ja heinäkuussa, usein ei sada lainkaan.

Yksi suosituista alueista Teneriffa Espanja saarella on alue joka tunnetaan nimellä Costa Adeje, josta löytyy monia maailmanluokan palveluita ja vapaa-ajan vieton mahdollisuuksia rannan tuntumasta, mukaanlukien kauppakeskuksia, golf ratoja, ravintoloita, vesipuistoja, eläintarhoja, sekä teatteri kuin myös kongressi-sali.

Turistikeskukset kuten Los Cristianos ja Playa de Las Americas pitävät sisällään eniten hotelleja saarella.

Santa Cruzin karnevaali on yksi alueelle eniten turisteja tuovia yksittäisiä tapahtumia, ja suosittu niin kansallisella kuin kansainväliselläkin tasolla.


Karnivaalia juhlistetaan monilla paikoilla pohjoisen ja eteläisen Teneriffan saaren alueella, ja tapahtumiin kuuluvat erilaiset kilpailut, konsertit, katumuusikot, ja tapahtumat joissa käytetään karnevaalimaskeja.