Teneriffa nähtävyydet

Teneriffa nähtävyydet kohokohtiin kuuluvat Teide-tulivuori, Teneriffan pyramidit, Loro Parque, valas-safari, sekä Pohjois-Teneriffan mustat hiekkarannat.

Teide-tulivuori on aktiivinen tulivuori joka viimeksi purkautui vuonna 1909, ja jota ympäröi idyllinen Teiden kansallinen luonnonpuisto.

3 718 metrin korkuisena ja noin 7 500 metriä Atlantin valtameren pohjasta, Teide on myös Espanjan korkein vuori ja korkein kohta Atlantin valtameressä.

Vuoren lähelle pääsee julkisella TITSA bussilla (titsa.com), joka kulkee kerran päivässä väliä Teide – Puerto de la Cruz sekä Teide – Playa de las Americas.

Teleférico köysirata (telefericoteide.com) vie turisteja aina tien vierestä 2 356 metrin korkeudesta aina näköalapaikalle 3 555 metriin, kantaen kerrallaan 38 asiakasta matkan joka vie 8 minuuttia perille saakka.

Alueelta löytyy myös “Parador” Hotel hotelli jolta on panoramiset näkymät vuorelle, sekä Teida vierailijakeskus, joka voi auttaa sinua kysymyksissäsi.

Teneriffan pyramidit (piramidesdeguimar.net), joiden virallinen nimi on Guimarin Pyramidit, on kuusi pyramidin muotoista, terassimaista rakennelmaa, jotka on rakennettu laava kivestä.

Pyramidit sijaitsevat Chaconassa, joka on osa Güímarin kaupunkia, ja ne rakennettiin 1800-luvulla, mutta niiden tarkoitusta ei tarkkaan tiedetä. Osa tutkijoista pitää niitä linkkinä Inkojen pyramidien ja Egyptilaisten pyramidien välillä.

Aikaisemmin samanlaisia pyramideja oli ympäri Teneriffan saarta, ja Güímarissakin oli aikanaan yhteensä yhdeksän samanlaista pyramidia, mutta suurin osa näistä pyramideista on purettu aikojen kuluessa.

Loro Parque (“Papukaija Puisto”) (loroparque.com) on eläintarha Puerto de la Cruzin kaupungin liepeillä Teneriffalla.

Se on maailman suurin papukaijapuisto, yli 3,000 papukaijan voimin, joilla on tilaa puistossa 135 000 m2.

Puistolla on myös Euroopan isoin delfiini show allas, maailman isoin sisätiloissa oleva pingviini näyttely, sekä pisin haitunneli Euroopassa.

Muihin eläimiin joita puistossa on näytillä ovat mm. simpanssit, merileijonat, pelikaanit, iguana alligaattorit, flamingot, jaguaarit, jättikilpikonnat, tiikerit, piranhat, sekä useat erilaiset hait.

Erilaisiin show esityksiin puistossa kuuluvat merileijonashow, delfiinishow, sekä papukaija show.

Teneriffa on maailman toiseksi suosituin kohde valaan katseluun. Alueen valassafarit keskittyvät useimmiten Teneriffan ja sen viereisen saaren, La Gomeran, väliselle alueella, josta löytyy 25 maailman 78:sta merellisestä nisäkäslajista.

Näihin nisäkäslajeihin kuuluvat sinivalaat, pullonokkadelfiinit, ja kuuluisa yli 550 pallopäävalaan parvi.

Voit valita valaankatselu safarin monista eri vaihtoehdoista, joista suuri osa lähtee varsinkin Adejen ja Aronan rannoilta Teneriffalta. Voit mennä safarille mukaan vaikkapa jahdin, lasipohjaisen katamaraanin, tai purjehdus aluksen kyytiin.

Teneriffa nähtävyydet parhaimmistoa ovat myös Pohjois-Teneriffan mustat hiekkarannat, jotka tuovat hienon kontrastin sille upealle valkoiselle hiekalle jota tuuli tuo Afrikan Saharan aavikolta Teneriffalle.

Mustan hiekan hiekkarannat ovat muodostuneet varsinkin mustasta tulivuoriperäisestä luonnonhiekasta.


Hyvä reitti on esimerkiksi yhdistää kultainen ranta El Bollullo (La Orotava) mustahiekkaisen Los Roquesin (Los Realejos) kanssa, kun haluat nähdä kaksi upeaa ja erilaista pohjoisen Teneriffan alueen rantaa samalla kerralla.