Thaimaa Aonang

Thaimaa Aonang eli Ao Nang kylä on keskeinen lomakohde Krabin maakunnassa, ja sisältää maakunnan suosituimman rannan.

Elämä kylässä on keskittynyt sen päätien ja rannan alueille, joista pääkatua reunustavat ravintolat, baarit, kaupat, ja muut turisteille suunnatut palvelut ja kaupat.

Rannan valloittavat päivittäin auringonpalvojat, mutta rannalta on suosittua ottaa myös pitkähäntävene kyyti muille mantereen suosituille rannoille tai läheisiin saariin.

Läntinen Rai Leh sekä Ton Sai ovat vain 10 minuutin päässä, ja vähemmän kehittynyt Had Yao (Pitkä Ranta) on 25 minuutin matkan päässä pitkähäntäveneellä.

Ao Nang tarjoaa joukon sukelluskeskuksia, joista useimmat tarjoavat perustason sukelluskursseja.

Ao Nangin ulkopuoliset saaret tarjoavat itse asiassa erittäin helppopääsyisen ja rauhallisen alueen sukellusharrastukseen, verrattuna esimerkiksi Phi Phi saaren vastaaviin alueisiin.

Päivittäisiä retkiä on tarjolla muun muassa…

  • paikallisille Ao Nang lahden saarille,
  • Phi Phi Merikansallispuistoon,
  • King Cruiser hylylle, sekä
  • Shark Point merisuojelu-alueelle.

Voit ottaa myös yhden päivän pikavene safarin esimerkiksi Ko Ha Yainviidelle saarelle, jotka tarjoavat kohteena upeita luolasukelluksia.

Ao Nang kylän ympäristö tarjoaa myös kiipeilyharrastus paikkoja, varsinkin Railayn, Tonsain ja Phra Nang rantojen lähistöllä.

Luonteeltaan Ao Nang on kaikkein länsimaisin lomakohde Krabin maakunnan alueella, ja sen suosio on kasvanut voimakkaasti alueen lentokentän kehityksen myötä. Lentokentälle, “Krabi International Airport“, on autolla matkaa noin 2 tuntia.

Yksi tapa päästä lentokentälle ja lentokentältä on ottaa paikallinensongthaew sukkulabussi, jotka tyypillisesti tekevät ensin matkan Ao Nangin ja Krabin välillä, ja edelleen kohti lentokenttää.

Voit ottaa myös länsimaisen bussin. Bussi kulkee Ao Nangin ja lentokentän väliä, Krabi Townin, Krabi lauttaterminaalin, ja Noppharat Thara rannan kautta.

Thaimaan Ao Nang kylän navigointi on loman aikana varsin helppoa: lähes kaikki palvelut ja tärkeimmät kaupat sijaitsevat joko rannan alueella, tai lentokenttätien (moottoritie 4203) varrella.

Jos haluat ottaa pitkähäntäveneen rannan alueelta, niitä löytyy varsinkinitäisestä päädystä, paikasta, josta tie lentokentälle alkaa.


Pitkähäntäveneiden ohella Ao Nang tarjoaa julkisia lauttapalveluita sekäKoh Phi Phin että Koh Lantan saarelle.