Thaimaa Bangkok

Thaimaa Bangkok on maan pääkaupunki ja suurin kaupunki, yli 11 miljoonan asukkaalla, ja suomalaisten kestosuosikki kaukomatkojen osalta.

Bangkok on Thaimaan hengellinen, kulttuurillinen, poliittinen, kaupallinen, koulutuksellinen, ja diplomaattinen keskus. Kaupunki on myös erittäin moderni ja länsimaistunut toisin kuin useat maalaisemmat alueet Thaimaasta, ja tarjoaa huiman valikoiman mm. iltaelämän huvituksia ja ostosmahdollisuuksia.

Kaupunki sijaitsee ainoastaan 14 astetta päiväntasaajasta pohjoiseen, ja tämä trooppinen metropoli on yksi vieraanvaraisimmista Aasiassa, ollen mainettaan huomattavasti turvallisempi ja sisältäen laajan kirjon Thaimaan parasta antia mm. Aasialaisen arkkitehtuurin suhteen.


VIDEO: 10 suosittua Bangkokin nähtävyyttä esittelevä video.

Todennäköinen lentokenttä jonka kautta tulet Bangkokiin on Suvarnabhumi Airport lentoasema, joka sijaitsee 30km itään kaupungista, ja tarjoaa yhden Aasian moderneimmista ja kauneimmista avaruus-ajan lentokentistä.

Jos jatkat lentoasemalta edelleen muihin maan sisäisiin kohteisiin, tarjolla ovat mm. Thai Airways, Bangkok Airways, Air Asia, SGA Airline, ja PBair, jotka kaikki lentävät maan sisäisiä reittejä.

Halvin tapa päästä lentokentältä kaupunkiin ovat tarjolla olevat express bussit, jotka kulkevat kaiken kaikkiaan neljää reittiä eri osiin kaupunkia kentältä.

Voit ottaa myös taksin kaupunkiin, joiden lähtöpaikka on terminaalin toisen kerroksen edustalla.

Jos jatkat matkaa maan sisäisellä lennolla joko Nok Air tai One-Two-GO lentoyhtiöillä, joudut hyvin todennäköisesti menemään Don Muang Airport lentoasemalle, noin 20 km päässä Bangkokin keskustasta, josta nämä kaksi lentoyhtiötä toimivat maan sisäisiä lentoja varten.

Jos matkustat Bangkokin kaupungissa taksilla, on hyvä idea että mukanasi on kohteesi Thain kielinen nimi kirjoitettuna jota voit näyttää kuskille, sillä paikalliset taksi kuljettajat ovat pahamaineisia kartan lukutaitojen suhteen.


Bangkokista suomalaisten muihin Thaimaan suosikkikohteisiin on matkaa mm. Hua Hin (3 tuntia autolla), Ko Samet (4 tuntia autolla), ja Pattaya (2-2.5 tuntia autolla).