Thaimaa Cha Am

Thaimaa Cha Am on tunnettu ja suosittu rantalomakohde lähellä Hua Hinin turisti-aluetta.

Cha-Am sijaitsee noin 175 km etelään Bangkokin kaupungista, ja noin 25 km pohjoiseen Hua Hinista.

Alue on parhaiten tunnettu pitkistä ja kauniista rannoistaan, ja sitä on kehtietty aina Hua Hinin alueen suuresta turisti ‘boomista’ lähtien, kun rikkaat paikalliset Thaimaalaiset alkoivat etsiä uutta lomaparatiisia rannan ääressä.

Cha-Amissa on noin 25,000 asukasta ja se on loma-alueena rauhallisempi ja huomattavasti pienempi kuin esimerkiksi Hua Hin.

Sen sijaan alue ei ole niin tiivis kokonaisuus, vaan on hajallaan useampien kilometrien pituudella rantaa myöden.

Cha-Am alueella on varsin omalaatuinen paikallinen luonne lomakohteena, ja sen charmiin kuuluvat rannoilla olevat rantakauppiaat, polkupyörävuokraamot, palvelut ja tarjonnat erilaisia vesihiihtomahdollisuuksia, banaanivene ajeluita, ja jetski ajeluita myöten.

Suurin osa tarjonnasta on tehty thaimaalaisia turisteja silmälläpitäen, kun monissa muissa Thaimaan lomakohteissa tarjontaa on kohdistettu ulkomaiseen makuun.

Viikkoisin alue onkin varsin rauhallinen, mutta Cha Am on varsinkin viikonloppuisin ja muina lomapyhinä täynnä thaimaalaisia lomailijoita varsinkin Bangkokin asukkaista.

Cha-Am rannan pituus on kaiken kaikkiaan noin 5-20 km etelään, melkein puoleenväliin Hua Hiniä päin. Paikallinen majoitusvalikoima sisältää rannan osalta useimmat isot hotellit, kuten Regent Cha-Am.

Alueella on kuitenkin paljon myös majataloja, joissa yöpyminen on erittäin edullista.

Aktiviteettien osalta Cha Am tarjoaa erittäin hyvät mahdollisuudet erilaisiin vesiurheiluihin ja golfaajille lähistöltä löytyy erilaisia golfkenttiä.


Ravintoloiden osalta tarjonta ei ole kovin kattavaa, mutta voit helposti käydä vaikkapa illastamassa Hua Hinissa, jossa tarjonta on kattavampaa.