Thaimaa hinnat

Thaimaa hinnat ja hintataso selvittäminen on vaikeaa suoraan Suomesta käsin, mutta tarjolla on useita internet sivustoja, joilla suuntaa antavia hintatasoja on selvitetty jo valmiiksi.

Nomad4Ever – Thaimaan kustannustaso

Nomad4Ever sivuston blogin kirjoittaja teki erittäin hyödyllisen vertailun kirjoituksessaan Phuketin hintatasolle ja elinkustannustasolle maaliskuussa 2009.

Kirjoitus on englanninkielinen, ja jos tarvitset käännösapua englanti-suomi käännösten tekoon, voit käyttää apuna esimerkiksi Google Translate palvelua osoitteessa translate.google.fi, joka on ilmainen palvelu.

Vertailu (www.nomad4ever.com/2009/03/17/cost-of-living-chart-phuket-thailand-in-baht-dollar-and-euro/) on Phuketin hintojen osalta tavaroille, joita todennäköisimmin käytetään päivittäisessä elämässä Phuketin alueella, joten tiedoista on hyötyä varsinkin sellaiselle matkaajalle, joka aikoo viettää Thaimaassa pitempäänkin.

Phuket sijaitsee eteläisessä osassa Thaimaata, ja se on maantieteellisesti saari, mutta yhdistetty pitkän sillan avulla mantereeseen, ja erittäin suosittua aluetta sekä pitempiaikaisten lomailijoiden kuin lyhytlomalaisten keskuudessa Suomesta.

Tarjolla oleva hintataulukko sisältää hintatietoja, jotka on kerätty maaliskuun 17, 2009, ja tarjolla olevat valuuttakurssimuutokset on tehty tuon päivän kursseihin. Uudemmat kurssit Thai Baht / Euro välillä saat mm. internet sivustolta xe.com.

Mitä kauemmas aika kuluu tämän taulukon tekemisestä, sitä tärkeämpää on ottaa huomioon inflaation vaikutus, joka oli noin 5.5% vuonna 2008. Inflaatiokehityksen tiedot saat Thaimaan keskuspankin sivuilta (englanniksi) netti osoitteesta

www.bot.or.th/ENGLISH/MONETARYPOLICY/INFLATION/Pages/index.aspx


Inflaatiokehitys kertoo siitä hintatason muutoksesta, joka Thaimaan yleisessä hintatasossa on tapahtunut tarkasteluperiodilla.