Thaimaa Hua Hin

Thaimaa Hua Hin on suomalaisten parissa erittäin suosittu lomakylä noin 200 km etelään Bangkokista.

Hua Hin oli itse asiassa koko maan ensimmäinen rantalomakylä, sillä sen suosio kohosi nopeasti eteläisen rautatie yhteyden rakentamisen Bangkokista jälkeen, ja alue on noussut kuuluisuuteen myös Thai kuninkaallisten suosimana paikkana.

Hua Hin kaupunki on noin 50 tuhannen asukkaan kokoinen, mutta varsinkin viikonloppuisin asukasmäärä lisääntyy huomattavasti kun Bangkokilaiset tulevat viettämään vapaa-aikaa alueelle.

Hua Hinin lähellä on myös muita suomalaisten keskuudessa suosittuja alueita, joista huomattavin on Cha Am pohjoiseen Hua Hinistä.

Parhain keino tulla alueelle on joko bussilla tai junalla Bangkokista, ja samalla juna tai bussiyhteydellä voit jatkaa matkaa tyypillisesti myös Malesiaan.

Jos ajat Bangkokista vuokra-autolla Hua Hiniin, matka kestää pääteitä pitkin noin 2 tuntia.

Hua Hinin päänähtävyys on sen 5 km pitkä pääranta, joka tarjoaa mahdollisuuksia uimiseen, snorklaamiseen, ja auringon ottamiseen. Alueelta löytyy monenlaista muutakin aktiviteettia, kuten golf kenttiä, kylpylöitä, vesiputouksia, ostoksien teko mahdollisuuksia, ja luonnon puistoja kävelyretkiä varten.

Alueen iltaelämän keskus on Soi Bintabaht ja Soi Selakam alueiden ympärillä, joista voit löytää useita baareja, diskoja, live musiikki tarjontaa, ja hotelli baareja.

Verrattaessa Hua Hiniä muihin Thaimaan lomakeskuksiin, kuten Pattayaan tai Patongiin, meno on monellakin tapaa hillitympää, johtuen osittain siitä, että alue on Thai kuninkaallisten suosimaa aluetta.

Hua Hin on tunnettu kalaravintoloistaan, ja kannattaa harkita varsinkin Naresdamri Road katua ravintoloihin tutustumiseen, joka on alueena varsinkin paikallisten suosimaa, johtuen edullisista hinnoista ja romanttisista merinäkymistä ravintoloista.

Alue on saanut suomalaisten keskuudessa suosiota varsinkin eläkepäivien viettopaikkana, ja virallisten arvioiden mukaan kaupungin 50 tuhannesta asukkaasta noin 3000 on ulkomaalaisia eläkepäivien viettäjiä.


Pitkän aikavälin oleskelua silmälläpitäen Hua Hin on paikka, jossa on helppo saada käyttöön sekä kiinteä puhelinyhteys, mobiili puhelin, ADSL internet laajakaista, sekä kaikki postipalvelut. Alueella julkaistaan myös englanninkielisiä uutislehtisiä.