Thaimaa Khao Lak

Thaimaa Khao Lak on yksi suomalaisten suosikkikohteista Thaimaassa, sijaiten noin 80 km pohjoiseen Phuketin lentokentältä.

Kohde on saanut mainetta kansainvälisenä turistikohteena varsinkin lähtöpisteenä Scuba-laite sukellusretkille kohti Similan saarille.

Khao Lak on saanut mainetta myös kuvankauniista rannikko-alueistaan, ja se on tullut suosituksi niin luksus matkalaisten, reppuretkeläisten, seikkailuturistien, ja scuba-laite sukellus intoilijoiden keskuudessa.

Turismin ohella alueen pääelinkeinoihin kuuluvat maatalous, kalastus, ja mm. kumiraaka-aine teollisuus.

Khao Lakin turistit tulevat pääosin Euroopasta, useat Skandinaviasta, mutta joukossa on myös paljon varsinkin Saksalaisia ja Englantilaisia turisteja.

Aluetta pidetään usein yhtenä edullisimmista turisti-alueista Thaimaassa hintatasoltaan, ja verrattuna Phuketiin, Khao Lak tarjoaa kokemuksina enemmän rauhallisimpia rantoja, hillittyjä illanvietto tapoja, ja perhe-keskeisiä aktiviteetteja.

Khao Lak tarjoaa hotellien suhteen majoitusta aina halvista bungalow-asunnoista aina 5-tähden lomakylä hotelleihin kuten Le Meridien, Ramada sekä Sarojin Resorts.

Parhaiten alueelle pääset Phuketin lentokentältä. Jos aikeenasi on jatkaa Similan Islands saarille, helpoin aika saada venekyyti on päivittäisillä lähdöillä pääsesongin aikaan Marras-Toukokuun välillä.


Matka Similan saarille kestää noin kolme tuntia kuhunkin suuntaan hitaammilla veneillä ja 70 minuuttia pikaveneillä.