Thaimaa nähtävyydet

Thaimaa nähtävyydet kohokohtia ovat Bangkokin kuninkaanpalatsi, Wat Pho temppeli, Wat Arun temppeli, James Bond saari risteily Phuketissa, sekä Pattayan rannat.

Bangkokin kuninkaanpalatsi on palatsikompleksi, joka toimi Thaimaan kuninkaan virallisena asuinpaikkana 1700-luvulta aina 1900-luvun puoleen väliin saakka. Kuningas Bhumibol siirsi virallisen kuninkaan residenssin tuolloin Chitralada Palatsiin.

Palatsin rakennustyöt alkoivat vuonna 1782, Rama I:n hallitsijakaudella, ja se on nykyisin Thaimaan yksi suosituimmista nähtävyyksistä ja maamerkeistä.

Palatsin (palaces.thai.net/night/index_gp.htm) parhaimpiin osiin kuuluvat Wat Phra Kaew temppeli, joka sisältää maailmankuuluisan Smaragdi Buddhan, sekä Chakri Mahaprasad, joka on rakennettu Italian Renesanssin arkkitehtuurin tyyliin.

Wat Pho temppeli (watpho.com) on yksi maailman kuuluisimmista Buddhismin temppeleistä, ja se sijaitsee aivan Kuninkaanpalatsin vieressä.

Sen kuuluisin kohokohta on sen massiivisen kokoinen kyljellään oleva kultainen Buddha patsas, jonka lisäksi temppeli on koti myös yli tuhannelle Buddhan kuvalle.

Makaava Buddha patsas on 46 metriä pitkä ja 15 metriä korkea, ja patsaan ruumis on kultapäällysteinen, ja patsaan silmät ja jalanpohjat on tehty helmistä.

Temppeli tunnetaan myös traditionaalisen Thai hieronnan synnyinsijana.

Wat Arun temppeli (watarun.org) on myös Bangkokissa, Bangkok Yai korttelissa, ja sen tunnetuin piirre on sen keskustassa oleva massiivinen Prang (tornimainen rakennelma).

Temppeliä kutsutaan myös “Auringonnousun Temppeliksi”, johtuen siitä miten auringonnousun ensimmäiset säteet heijastuvat temppelistä helmimäisellä kajastuksella.

Pääset kiipeämään jyrkkiä portaita pitkin ylemmäs Prangia kahdelle terassille. Koko Prangin korkeus on arvioitu 86 metriksi.

Temppelin keskus Prang symboloi Meru vuorta Intialaisesta kosmologiasta, ja sen ympärillä olevat pienemmät Prangit on pyhitetty tuulen jumala Phra Phai:lle.

James Bond saari (www.jamesbondisland.com) risteily Phuketissa kuuluu yksi Thaimaan klassisiin turistinähtävyyksiin siitä saakka kun saarta ja aluetta käytettiin vuoden 1974 Bond filmissä “007 ja Kultainen Ase”.

Thaimaailaiset tuntevat saaren Ko Tapu tai Nail saari nimillä.

Suosittu tapa tutustua Phang Nga lahteen ja James Bond saareen on päiväretkellä, joita lähtee Phuketista, siten että usein retkeen kuuluu pysähdys Wat Suwankuha temppelissä, jonka makaavan kultaisen Buddha patsaan lisäksi kohokohtiin kuuluvat sen ympärillä olevat iso ryhmät apinoita.

Matka lahdelmalta saarelle vie noin 15-minuuttia veneellä.

Yksi mahdollinen (monista) paketti matkantarjoajista Phuketista saarelle on länsimaalaisomisteinen Phuket Sail Tours (phuketsailtours.com).

Thaimaa nähtävyydet kohokohtiin kuuluvat myös Pattayan rannat (pattaya.go.th), jotka sijaitsevat noin 147 km Bangkokista ja joiden alue on Thaimaan menestynein ja suosituin rantalomakohde.

Kaiken kaikkiaan rannat Pattayan alueilla, kuten Naklua Bay, Wong Phrachan, Wong Amat, ja Jomtien, ovat pituudeltaan yhteensä noin 15 km.

Mutta näistä vain Pattayan lahden rannat ovat turistien pääkohteena, ja tätä osaa ranta-alueesta kutsutaan “Pattaya Ranta” nimellä.

Pattaya oli unelias kalastuskylä aina vuoteen 1961 saakka, jonka jälkeen se on kehittynyt yhdeksi tunnetuimmaksi rantalomakohteeksi.


Majoitusvaihtoehtoihin Pattayalla kuuluvat niin super deluxe hotellit, halvat bungalowit, kuin myös mini-kokoiset vierastalot, ja kaikkea siltä väliltä.