Thaimaa Patong Beach

Thaimaa Patong Beach on kuuluisin ranta lomakohde Phuketin saarella, ja tunnettu varsinkin iltaelämästään.

Iltaelämä jonka keskus on varsinkin Soi Bangla katu, koostuu kirjaimellisesti sadoista ravintoloista, olutbaareista, teemabaareista, ja discoista.

Iltaelämän ohella Patong tarjoaa paljon muitakin nähtävyyksiä, joihin kuuluvat maailmankuulu Simon Cabaret (joka on Aasian suurin transvestiitti kabaree show-esitys), Jungceylon Mega Shopping Centre (www.jungceylon.com/) kauppakeskus sekä Wat Patong.

Patongin ranta on puolestaan 2 km pitkä kultaisen hiekan alue, ja myös yksi suosituimmista rannoista Phuketissa.

Päivisin ranta, joka on matalavesinen, täyttyy auringonpalvojista, nousuvarjo-liitäjistä (fi.wikipedia.org/wiki/Nousuvarjo), jet ski operaattoreista, rantakauppiaista, ja hierojista.

Rannalla uimisen suhteen tulee pitää silmällä, varsinkin monsuunikauden aikaan, mutta myös sen ulkopuolella, varoituslippuja, jotka varoittavat voimakkaista virtauksista rannan alueella.

Myös silloin kuin liput eivät ole näkyvissä tulee olla varovainen rannalla uimisen suhteen virtauksista johtuen.

Rannan pohjoinen puoli, Novotel Phuket Resort lomakeskuksen lähellä, tarjoaa kirkas-ja matalavetisen poukaman, jossa tarjolla on useita aurinkotuoleja.

Eteläinen-puoli, lähellä siltaa joka vie Amari Coral Beach Resort (www.amari.com/CoralBeach/) lomakeskukseen, on joen suu, jonne paikalliset kalastajat ankkuroivat veneensä.

Ranta tarjoaa laajan valikoiman palveluja, mukaanlukien vuokrattavat aurinkotuolit (setti sisältää 2 aurinkotuolia, pöydän, ja varjon), 3 julkista vessaa rannan pituudella, ravintoloita, rantakauppiaita, joiden valikoimiin kuuluu ruokaa, juomia, ja tietysti jäätelöä.

Koko Beach Road rannan pituus on itse asiassa täynnä ravintoloita (mukaanlukien yksi McDonalds) sekä kahviloita, ja jet-ski ja nousuvarjo-operaattoreita löytyy parin sadan metrin välein rannan pituudelta.

Paras paikka surffaukseen on paikallisten mukaan rannan pohjoispääty, jossa aallot voivat olla riittävät, ja joka on avoimempaa tilaa nopeille tuulille.

Samalta alueelta löytyy myös hyviä paikkoja snorklaukseen.

Thaimaa Patong Beach ranta tarjoaa myös muutaman verkon rantalentopallon peluuseen, ja pelit alkavat usein vasta viileämpään aikaan päivästä, noin kello 16:30 alkaen.

Rannan alueelta löytyviin Patong Beach hotelleihin kuuluvat:

 • Impiana Phuket Cabana (www.impiana.com)
 • Patong Bay Garden Resort (www.patongbaygarden.com)
 • Amari Coral Beach Resort (www.amari.com/CoralBeach/)
 • Novotel Phuket Resort (www.novotelphuket.com)
 • Phuket Graceland Resort & Spa (www.phuketgraceland.com)
 • Patong Resort Hotel (www.patongresorthotel.com)
 • Banthai Beach Resort & Spa (www.banthaiphuket.com)
 • Baan Laimai Beach Resort (www.baanlaimai.com)
 • Holiday Inn Phuket Resort (www.holiday.phuket.com)
 • Patong Merlin Hotel (www.merlinphuket.com)
 • Absolut Seapearl (www.absoluteseapearl.com)
 • Baan Boa Resort (www.baanboaresort.com)
 • Avantika Boutique Hotel (www.avantika-phuket.com)

Iltaelämän tarjonta on Patongilla Phuketin saaren parhainta, ja siihen kuuluu ravintola-baareja, go-go baareja, pubeja, olutbaareja, discoja, live musiikki klubeja, ja paljon muuta.

Vaikka Thaimaa Patong Beach yöelämä on varsin pahamaineinen, paikka on käynyt viime vuosien aikana muutosprosessin, jonka myötä alue tarjoaa viihdykkeitä kaikille lomailijaryhmille, niin nais-turisteille, pareille, kuin lapsiperheillekin.

Tarjolla on muun muassa Thai-keittiön kokkauskouluja, ampumaratoja, keilailua, batiikki-värjäyskursseja (fi.wikipedia.org/wiki/Batiikki), elefantti ratsastusta, karting ajelua, yoga-kursseja, ja paljon muuta.

Vaikka viihdytysten tarjonta on laajentunut huomattavasti, paikka tarjoaa edelleen erittäin paljon myös villimpää viihdytystä, josta paikan maine on alunperin syntynyt, seikkailunhaluisemmille lomailijoille.

Suosittuihin diskoihin ja yökerhoihin kuuluvat esimerkiksi Tiger Disco (www.phuketdir.com/tigerdisco/), Baya Beach, Banana Disco, sekä Safari Club. Jos olet etsimässä go-go baareja, suosituin alue niiden suhteen on Soi Seadragon katu.

Thaimaa Patong Beach nähtävyydet parhaimmistoon kuuluvat sen yöelämän ja rannan ohella muun muassa Patongin temppeli, Patong Beach Jungceylon Shopping Centre kauppakeskus, Simon Cabaret (www.phuket-simoncabaret.com) kabaree, sekä Aqua Zone Water Park vesipuisto.

Näistä Wat Suwan Khiri Wong tai Wat Patong on paikallinen keskus Thai Buddhismille, tarjoten upean arkkitehtuurin temppelin, jonka kohokohtiin kuuluvat sen luostarihalli ja Buddhan patsaat.

Temppeli sijaitsee Phrabarami ja Phisit Karani Road katujen risteyksessä.

Jungceylon Shopping Centre kauppakeskus on kylän ostosten teon keskus, jonka kohokohtiin kuuluvat varsinkin Robinson tavaratalo, sekä ranskalaisen Carrefour ketjun supermarketti.

Kaiken kaikkiaan kauppakeskus tarjoaa yli 200 myymälää, joiden valikoimat koostuvat esimerkiksi merkkivaatteista, kengistä, parfyymeistä, elektroniikasta, kulta-ja hopeakoruista, urheiluvälineistä, ja paljosta muusta.

Kauppakeskus avautuu päivittäin kello 11 ja sulkeutuu joko kello 22 (toukokuu-lokakuu) tai kello 23 (marraskuu-huhtikuu). Yksi paikan houkutuksista, ilmainen “Tanssiva Suihkulähde” show esitetään päivittäin kello 13:00, 15:00, 19:00 ja 21:00.

Simon Cabaret, joka sijaitsee Patong-Karon Hill alueella, on maailmankuulu, maailman suurin transvestiitti kabaree show esitys, joka tarjoaa musikaali spektaakkelin, johon kuuluu upeita asuja, musiikkia, ja viihdyttävä esitys.

Aqua Zone Water Park vesipuisto sijaitsee aivan Patong Bay Garden Resort lomakeskuksen vieressä, meren ääressä, ja tarjoaa muun muassa trampoliinin, vesipatjoja, ja kiipeilyseinän.


Paikka on avoinna päivittäin kello 10:00–18:00.