Thaimaa Pattaya

Thaimaa Pattaya on yksi suomalaisten suosikki lomakohteita Thaimaassa, sijaiten noin 150 km Bangkokista, Thaimaan itäisellä puolella.

Pattaya tunnetaan varsinkin lukuisista ravintoloistaan ja viihdykkeistään, eikä niinkään rannoistaan, joista maa muutoin varsinkin tunnetaan.

Pattayasta tekee suositun viikonloppuvietto paikan myös paikallisille sen läheisyys Bangkokiin ja sen vilkkaasti liikennöity lentoasema.

Pattayalla käy vuosittain yli 5 miljoonaa turistia, ja sen charmiin kuuluvat myös erittäin hyvä tarjonta ruokailumahdollisuuksia, kuin myös populaatio, joka on erittäin kirjava otos kansallisuuksia läheltä ja kaukaa.

Suur-Pattaya on jaettu useampiin osiin, vieden kokonaisuutena ison osan Banglamungin merellistä rantaviivaa.

Naklua Beach on Pattayan pohjoisin ranta, mutta alueen suurin ja suosituin ranta-alue on Pattaya Beach. Parhaat rannat kunnoltaan ovat monien mielestä kuitenkin Jomtien Beach rannalla, ja ne ovat myös luonteeltaan leveämpiä ja perhe-ystävällisempiä alueita, verrattuna Pattaya Beach rantaan.

Pääset kulkemaan eri Pattayan alueiden väliä Baht Bus bussi reittiä käyttäen, joka tarjoaa helpon kuljetuksen eri kohteisiin ja eri rannoille.

Johtuen suuresta joukosta ulkomaalaisia jotka asuvat Pattayalla, voit lukea paikallisia uutisia mm. englanninkielisistä julkaisuista Pattaya Times, Pattaya Today, ja Pattaya Mail.

Tarjolla on myös ranskan-, norjan-, saksan-, venäjän-, ja japaninkielisiä paikallisia julkaisuja. Englanninkielellä saat näkyviin myös erilaisia Pattayan kaapelitv kanavia.

Pattaya on myös aluetta jossa saat helposti järjestettyä kiinteän puhelinyhteyden, satelliitti puhelimen, kännykkäyhteyden, ja ADSL laajakaista internet yhteyden pidempää oleskelua varten.


Pattayan virallinen kotisivusto netissä on osoitteessa www.pattaya.go.th, joka tarjoaa Thain kielellä tietoa alueen tarjonnasta turisteille ja paikallisille pidempää oleskelua varten.