Thaimaa Phuket

Thaimaa Phuket on maan suurin saari, ja yksi suomalaisten suosituimmista turistikohteista Thaimaan alueella.

Phuket on yksi Thaimaan eteläisistä provinsseista, jota reunustavat Phang Nga ja Krabi provinssit, mutta koska Phuket on saari, niiden kanssa ei ole maarajaa.

Phuket on kooltaan noin Singaporen kokoinen, ja koostuu itse asiassa yhdestä suuresta saaresta ja 39:stä pienestä saaresta.


VIDEO: Tourist Authority of Thailand organisaation tekemä, matkailijoiden näkökulmasta tuotettu videopäiväkirjamainos käynnistä Phuketissa.

Historiallisesti Phuketin saari oli yksi keskeisiä satamia tärkeillä kaupankäynti reiteillä Intian ja Kiinan välillä, mutta nykyään alueen pääelinkeino on turismi.

Phuketin maasto koostuu pitkälti vuoristoista, jotka ovat osa 440 km pitkää Phuket vuoristoa, ja jonka korkein kohta saarella on Mai Thao Sip Song, joka kohoaa 529 metrin korkeuteen merenpinnasta.

Saaren suosituimmat turistikohteet ja rannat sijaitsevat läntisellä puolella, kun taas itäisen puolen rannat ovat usein huomattavasti savisempia luonteeltaan.

Phuketin suosituin ranta-alue on saaren läntisellä puolella, puolessavälissä saarta oleva Patong Beach ranta, joka on luonteeltaan leveä ja pitkä ranta, jolla on helppo kulkea.

Suurin osa Phuketin iltaelämästä ja halvoista ostospaikoista ovat Patongin ympärillä.

Hat Karon on Phuketin toiseksi suosituin ja toiseksi suurin turistiranta, noin 20 kilometrin päässä kylästä.

Patongin ja Karonin ohella muita suosittuja rantoja löytyy Patongin eteläpuolelta, mukaanlukien Kata Beach, Kata Noi Beach, sekä Nai Harn Beach ja Rawai rannat.

Yksilöllisempää ja vähemmän turisteja sisältäviä rantakokemuksia voi käydä katsomassa Patongista pohjoiseen, josta löytyvät rannat kuten Kamala Beach, Surin Beach ja Bang Tao Beach.

Useille Phuketin kävijälle matkaohjelmaan kuuluu sen eteläisten pienempien saarten tutkiminen, joihin kuuluvat Bon Island ja Phi Phi Islands saaret, sekä joukko korallisaaria, joita voi käydä katsomassa lyhyillä veneretkillä. Erilaiset vesiurheilulajit, kuten snorklaus ja scuba sukeltaminen ovat suosittuja Phuketin vesillä.

Phuket valittiin vuonna 2005 Maailman Top 5 eläkkeelle jäämisen kohteista Fortune-lehden tutkimuksessa, ja saarelta löytyy myös joukko suomalaisia, jotka ovat tulleet viettämään eläkepäiviään saarella.


Thaimaa Phuket International Airport lentokenttä on yleisin tapa tulla saarelle, ja saaren sisäisessä matkustamisessa käytetään varsinkin ns. “Songthaews” (matkustajalava autoja), jotka kulkevat varsinkin kylien ja rantojen väliä. Niiden lisäksi tarjolla on myös perinteisiä bussi ja taksi kuljetuksia.