Thaimaa tuliaiset

Suosittuja Thaimaa tuliaiset tuotteita ovat mm. Thai käsityöesineet, keramiikka, silkkikankaat ja tuotteet, antiikit, ja korut.

Thaimaa on yksi johtavista turismin alueista Aasiassa, ja sen viehätyksiin kuuluvat sen suuri valikoima erilaisia arvokkaita tuotteita edullisiin hintoihin.

Thaimaa tarjoaa laajan valikoiman erilaisia käsityöperinteeseen pohjautuvia tuotteita joilla on taiteellista arvoa, mukaanlukien korut, nuket, messinki- ja pronssiset tuotteet, sekä muotoillut ja aromikynttilät.

Kaikkia näitä on tarjolla kaikista isoimmista tavarataloista, kauppakeskuksista, ja ostos-alueista, kaupungeissa kuten Bangkok, Chiang Mai, Phuket ja Pattaya.

Thai keramiikan eri tyylilajeista Sangkhalok sinisenvihreät kivituotteet ja Bencharong viisiväriset posliinit ovat erityisen suosittuja Thaimaalaisten ja ulkomaisten turistien keskuudessa.

Suurin osa Thaimaassa myytävistä keramiikasta on tehty uusiotuotantoja vanhoista traditionaalisista tyyleistä.

Tuotteet tulevat erilaisissa muodoissa, kuten esimerkiksi vaaseina, lampun jalkoina, keraamisina ateria sarjoina, ja yksilöllisinä muistoesineinä.

Thaimaa tarjoaa erinomaisen valikoiman keramiikkaan erikoistuneita tehtaita varsinkin pohjoisissa Thaimaan provinsseissa, varsinkin Chiang Mai:ssa.

Keramiikkaa myyvät isot tavaratalot ja kauppakeskukset, keramiikkaputiikit ja keskukset Bangkokissa, Chiang Mai:ssa, Phuketissa, ja muissa provinsseissa.

Erikoisesti Phuket mainitaan usein keramiikan valmistusalueiden yhteydessä, ja alueen keramiikka tarjoaa yhdistelmän taidemuotoilua ja jokapäiväisiä tuotteita.

Thai silkkituotteet esiteltiin maailmanmarkkinoille vasta toisen maailmansodan jälkeen, ja ne tunnetaan varsinkin korkeasta laadustaan joka tulee ammattimaisesta käsintyöstä valmistuksessa, antaen silkille luonnollisen epätasaisen luonteen ja rakenteen.

Thai silkkiä myydään kankaina jaardin paloina ja valmisvaatteina kuten kravatteina, huiveina, taskuliinoina, ja käsilaukkuina.

Maan silkin tuotannon keskukset ovat varsinkin alueilla Chiang Mai, Bangkok ja osa pohjoisista provinsseista.

Thaimaa tuliaiset silkkituotteita ja kankaita myyvät isot tavaratalot, kauppakeskukset, sekä Bangkokin ja turistiprovinssien, varsinkin Chiang Main, silkkituotteiden erikoisliikkeet.

Silkin luokitteluun on erilaisia metodeja, joista helpoin on silkin luokittelu sen painon mukaan.

Kevyin silkki on sopivaa vaikkapa kietaisumekkoihin ja muihin kevyihin päällysvaatteisiin. Keskipainava silkki on soveltuvaa varsinkin takkeihin, housuihin, hameisiin, pukuihin, ja miesten paitoihin.

Painavin silkkityyppi on paras vaihtoehto varsinkin hienompien muodollisten pukujen ja kotitalous koristeiden suhteen.

Silkin suhteen pesuohjeet ovat poikkeuksellisen tärkeät, ja useimmiten suositus on kuivapesu tai käsinpesu ilman hierontaa tai vääntämistä.

On hyvä muistaa silkkikankaita ostettaessa että Thaimaa tunnetaan myös yhtenä parhaista räätälikeskuksina Aasiassa, joten voit saada ostamasi silkkikankaat räätälöidyksi juuri sellaiseksi vaikkapa sellaisiksi vaatteiksi kuin haluat.

Räätälien suhteen erityisesti Bangkok tarjoaa räätälin liikkeitä joissa voit ostaa paitoja, housuja, pukuja, ja muita vaatteita kohtuuhintaan.

Muista myös että räätälin valinnan ohella lopputulokseen vaikuttaa se, minkälaisen kankaan valitset räätälöitävään tuotteeseen.

Thaimaa tuliaiset antiikit ovat suosittuja ostokohteita, ja tarjolla on valikoimaa laidasta laitaan.

Suosittuihin tiettyihin antiikkityyppeihin kuuluvat varsinkin puuveistosesineet, hopeatuotteet, ja muut käsintehdyt tuotteet.

Useimmat kaupat tarjoavat myös antiikkia Thaimaan läheisistä maista kuten Myanmar, Cambodia, Laos ja Kiina.Antiikkeja on tarjolla suurimpien turistikaupunkien kuten Bangkok, Pattaya, Chiang Mai ja Phuket antiikkakaupoista, ja on aina suositeltavaa ostaa tuotteet kaupoista, ei katumyyjältä, varsinkin jos tuotteesta löytyy aihetta palautukseen.

Tuliaiskassiin tulee turisteille usein myös käsintehtyjä puuvillatuotteita, joita tehdään Thaimaassa pohjoisemmilla provinsseissa, ja ne tunnetaan varsinkin hienosta pintarakenteestaan ja kestävyydestään.

Näitä puuvillakankaita käytetään tavaroihin kuten pöytäliinoihin, petivaatteisiin, tyynyliinoihin, mattoihin, ja verhoihin.

Puuvillatuotteiden osalta kullakin provinssilla on omat tyylinsä puuvillankehräämisen tyyleistä ja kuvioista.

Puuvillatuotteita voi ostaa varsinkin isommista tavarataloista ja kauppakeskuksista, sekä puuvilla & silkkikangaskaupoista etenkin Bangkokissa ja muissa turistikohteissa, varsinkin pohjoisen provinssien alueella.

Thaimaa tuliaiset kankaat ovat myös yksi suosituimmista vientituotteista maassa, johtuen alhaisista työkustannuksista, halvoista raaka-aineista, muodikkaista designeista, ja hienosta käsityöläis-taidosta.

Kangaskauppojen suhteen varsinkin Bangkok tarjoaa hyviä markkinoita ostosten tekoon, kuten Pratunam, Bobe.

Suosittuihin tuliaisiin Thaimaasta kuuluu myös arvokivet ja korut, joista maa on tullut tunnetuksi 80-luvun alusta alkaen.

Thaimaan maine on tullut sen myötä kun maan rikkaita arvokivi esiintymiä on alettu hyödyntää, varsinkin rubies ja sapphires suhteen, joita esiintyy Kanchanaburin ja Chanthaburin provinsseissa.

Toisaalta koruntuotannon suosiota on edistänyt taitavien korusuunnittelijoiden ja koruseppien paljous maassa, kuin myös alhaiset työvoimakustannukset ja muut kustannukset tuotannossa.

Korujen ja arvokivien suhteen hyviä kauppoja ja koruliikkeitä löytyy varsinkin Bangkokista ja muista suurista turistiprovinsseista.

Kultakauppojen suhteen suurin osa Bangkokin isoista kultakaupoista sijaitsee Yaowarat kadulla, ja niistä monet on perustettu vuosisata sitten.

Kultaliikkeet ovat turistien suosiossa Thaimaan kävijöillä laajan valikoiman, erinomaisen käsityöläistaidon, ja upeita muotoiluja.

Puuveistos tuotteet puolestaan juontavat tyypillisesti juurensa Thaimaan historiasta aina Sukhothai periodilta noin 700 vuosisataa sitten.

Thai puukaiverrus ja -veistos tuotteet ovat kuuluisia mm. perinteisistä kuvioinneistaan, ja tuotannosta suurin osa tulee Thaimaan pohjoisilta provinsseilta, kuten Lampang, Phrae, Nan ja erityisesti Chiang Mai.

Tällaisia tuotteita on tarjolla varsinkin neljää kategoriaa: kalusteita, kodin käyttötarvikkeita, sisustustuotteita, ja matkamuistotavaroita.


Muista Thaimaan tuliaisista suosittuja ovat myös nahkatuotteet, Niello-tuotteet (joita valmistetaan Nakhon Si Thammarat:ssa Etelä-Thaimaassa), hopeatuotteet (varsinkin koristetuotteet Bangkokista ja Chiang Mai:sta).