Thaimaa uutiset

Katsaus tapoihin löytää Thaimaa uutiset lähteitä netistä suomeksi tai ruotsiksi.

Thaimaan Suomalainen -nettilehti
thaimaansuomalainen.com

Thaimaan Suomalainen on ainoa suomalaisten näkökulmasta Thaimaata käsittelevä nettilehti, jota julkaistaan myös painettuna paperimuodossa.

Aiheet lehdessä ovat usein kirjoitettuja Pattayan näkökulmasta, josta käsin lehteä tuotetaan, mutta joukossa on yleishyödyllisiä artikkeleita aiheista kuten…

  • “lapsilisät Thaimaaseen”,
  • “Pattayan suomalainen palvelukartta”, ja
  • “Eläkkeiden verotus Thaimaassa”.

Lehden nettisivuilta löytyy myös Thaimaa aiheinen keskustelufoorumi, jossa uusimmat uutiset ovat usein kaikkein vilkkaimpia keskustelujen kohteita.

Ilta-Sanomat – Thaimaa
www.iltasanomat.fi/haku/?search-term=thaimaa

Thaimaa on usein hyvin edustettuna Ilta-Sanomien uutisissa, johtuen siitä että maa on niin suosittu suomalainen matkakohde.

Haku lehden arkistoihin tuottaa pitkän listan artikkeleita Thaimaa aiheista, ja tulokset ovat aikajärjestyksessä, joten nopeasti varsinaiset tuoreet uutisaiheet.

Kun viimeksi tein Thaimaa-haun Iltasanomien arkistoon, hakutuloksina tuli 1454 artikkelia.

Google News Sverige – Thailand
news.google.se/thailand

Google News palvelu on tarjolla ruotsiksi (muttei suomeksi), ja sen kautta voit hakea satoja ruotsinkielisiä uutislähteitä Thaimaan uutisten aiheista.

Kun viimeksi kokeilin hakua “thailand” hakusanalla, haku tuotti kaikkiaan 161 uutisartikkelia julkaistuna viimeisen kuukauden aikana Thaimaasta.

Voit tarkentaa hakua mm. viimeisimmän vuorokauden aikana julkaistuihin uutisiin, ja listaustapaa voi muuttaa viimeisimpien ensin listauksen sijaan esimerkiksi niin että ensin listattuna ovat Googlen suosituimmaksi rankkaamat uutiset tietylle ajanjaksolle.


Jos haluat kääntää ruotsinkielisiä artikkeleita suomeksi, voit käyttää esimerkiksi ilmaista Google Translate palvelua osoitteessa translate.google.fi.