Thaimaan saaret

Katsaus Thaimaan saaret vaihtoehtoihin, mukaanlukien Koh Samui, Koh Chang, sekä Koh Tao.

Paras Thaimaa saari on henkilökohtainen kysymys ja vastaus siihen riippuu omista mieltymyksistä, saaria on niin paljon joka makuun ja lähtöön.

Maasta löytyy kolme pääaluetta saaria: Bangkokista itään, saaret, jotka löytyvät Andaman mereltä, sekä Thaimaan länsirannikon saaristot.

Jokaisella näistä saariryhmistä on yksi tai kaksi erittäin hyvin tunnettua saarta joukossaan, jotka houkuttelevat pääosan saaristoon tulevista turisteista.

Näihin merkittävimpiin saariin kuuluvat Koh Samet, Koh Chang, Koh Samui, Koh Pha Ngan, Koh Tao, sekä Phuket ja Koh Phi Phi.

Kaikkien näiden saarten kohdalla massaturismin kausi on usein kestänyt jo kymmeniä vuosia, joten palvelut näillä saarilla ovat hyvin kehittyneitä ja alueen väki on kehittänyt palveluja turismin ympärille kaikkin makuihin.

Massaturismin myötä kaikkiin näihin saariin on muodostunut joukko lieveilmiöitä esimerkiksi epäluotettavien matkanjärjestäjien suhteen, joka tarkoittaa käytönnössä sitä, että alueiden ja palvelujen valinnan suhteen tulee tehdä riittävä määrä tutkimustyötä matkan onnistumisen varmistamiseksi.

Oikean saaren valinta riippuu pitkälti siitä, millaisen loman haluat viettää.

Jos haluat rauhallisen kohteen poissa massaturismi paikoista, usein ei tarvitse valita kuitenkaan saarta joka on täysin kehittämätön, sillä rauhaisia rantoja ja paikkoja löytyy myös suosittujen kohteiden läheltä, esimerkiksi Koh Samui ja Phuket saarilta.

Thaimaan saaret voivat olla hyvä valinta lapsiperheiden lomakohteeksi, ja varsinkin palveluiltaan kehittyneet saaret kuten Phuket ja Koh Samui tarjoavat oheispalveluita jotka auttavat lapsia viihtymään kohteessa, aina mini-golfin ja go-kart autoista lapsenvahteihin.

Monille Thaimaa tarkoittaa kylpylälomaa, ja myös maan saaristo on kehittänyt laajan valikoiman erilaisia kylpylähotelleja sekä elimäntyyli lomakyliä palveluineen.

Johtavia kylpyläloma kohteita suomalaisille ovat Thaimaan saarista varsinkin Phuket ja Koh Samui, sekä osittain Koh Chang.

Monet menevät Thaimaan saaristoon myös hakemaan sukellus elämyksiä, jonka suhteen suosittuja kohteita ovat varsinkin Koh Tao, Phuket, Similan saaret, sekä Koh Phi Phi, Koh Pha Ngan, Koh Samui, ja Koh Chang.

Thaimaan saaret – Koh Chang

Koh Chang on osa isompaa merellistä luonnonpuistoa, ja saari on toiseksi suurin Thaimaan saarista Phuketin jälkeen.

Saarta on kehitetty valtiojohtoisesti massaturismia varten viime vuosina, ja sinne on nykyisin tarjolla useita lautta-yhteyksiä, ja saaren infrastruktuuria, mukaanlukien tarjolla olevien hotellien tasoa, on parannettu vastaamaan paremmin turistien toiveisiin.

Koh Hae

Koh Hae tunnetaan yleisemmin nimellä korallisaari, ja se sijaitsee lähellä Phuketia, vain 30 minuutin laivamatkan päässä.

Saari on yksi suosituimpia Phuketista suuntautuvien päivämatkojen kohde, tarjoten värikkäitä koralliriuttoja, jotka ympäröivät saarta.

Paikka on varsinkin aloittelevien snorklaajien suosima, ja tarjolla on laaja valikoima myös muita vesiurheilulajeja.

Koh Kood

Koh Kood saari kuuluu Koh Chang merelliseen kansallispuistoon, yhdessä Koh Changin ja 50 muun saaren kanssa.

Saari on kooltaan Thaimaan neljänneksi suurin, ja lähin Thaimaan saarista Kamputsean rajan suhteen.

Saaren luonto muodostuu sisäosiltaan trooppisista sademetsistä, kun taas turisteja varten rakennetut kohteet ovat saaren rannoilla.

Thaimaan saaret – Koh Muk

Koh Muk sisältää erittäin suositun ja turistien valloittaman Emerald Cave alueen.

Saarelta löytyy majoitusvaihtoehtoja varsinkin halvimman ja keskitason hotellien ja lomakylien suhteen.

Saaren rannat ovat erinomaisia uimiseen sekä auringonottoon, mutta snorkleeraus paikkoja on vähemmän.

Koh Ngai

Koh Ngai on kohtalaisen suosittu kohde, mutta vähän tunnettu, tarjoten keskitason majoituspaikkoja, eikä juurikaan budjettitason paikkoja.

Saari tarjoaa hyviä paikkoja snorkleeraukseen, kauniita rantoja, muttei juurikaan iltaelämän huvituksia.

Koh Pha Ngan

Koh Pha Ngan on erityisen suosittu reppumatkalaisten keskuudessa, johtuen varsinkin saarella pidettävistä Full Moon Party (eli Täyden Kuun Juhlat) tapahtumista.

Osa saaren rannoista ovat hyvinkin kehittyneitä, monet ovat luonnonrauhaisia.

Saari sijaitsee aivan Koh Samuin vieressä, ja tarjoaa halpaa majoitusta.

Yksinkertainen rantaelämä tuokin paikalle Full Moon Partyn lisäksi paljon reppumatkalaisia ja muita turisteja vuosittain.

Koh Samet

Koh Samet on tunnettu upeasta kansallispuistoksi määritellystä luonnostaan, joka on varsinkin niin Thai matkaajien kuin kansainvälisten matkaajienkin suosiossa.

Paikka on pitkälti vielä massaturismille kehittymätöntä aluetta, joten ravintoloiden, lomakylien, ja viihde-elämän tarjonta ei ole laaja.

Koh Samet sijaitsee vain kolmen tunnin päässä Bangkokista.

Koh Samui

Koh Samui oli pitkään varsinkin reppumatkailijoiden suosima kohde, jossa puitteet olivat erittäin kehittymättömät, mutta nykyisellään saari on kansainvälisen luokan lomakohde, maan toiseksi turismin suhteen kehitetyin (Phuketin jälkeen) ja myös suomalaisten suosima.

Kansainvälisestä suosiostaan huolimatta saarella kohtaa edelleen pienille paikkakunnille ominaisen persoonallisen ystävällisyyden, rantaelämäntyylin, ja paikallisen elämänmaun.

Koh Samuin päärannat ovat Chaweng ja Lamai, ja niiden ohesta löytyy erinomainen valikoima yöelämää yökerhoineen, discoineen, live-bändeineen, ja baareineen sekä ravintoloineen.

Rauhallisempaa menoa etsivät hakeutuvat usein Bophut, Maenam ja Buddha rannoille.

Thaimaan saaret – Koh Tao

Koh Tao sijaitsee noin 2 tunnin laivamatkan päässä Samuin saarelta, ja se on ollut kasvavassa määrin turistien suosiossa aina siitä lähtien kun Leonardo DiCaprion elokuva “The Beach” kuvattiin siellä.

Saaren puhdashiekkaisia rantoja reunustavat idylliset kookospähkinäpuut, ja tarjolla on myös käyntejä mannermaan puolella oleviin rantakyliin, kuten Chumporn ja Hua Hin, joissa nähtävillä on annos paikallista elämää.

Koh Tao on yksi suosituimpia Thaimaan saarista sinkkujen lomakohteena.

Krabi

Krabi tunnetaan upeasta luonnostaan, hienoista rannoistaan, vesiputouksistaan, luolistaan, ja erikoisista kalkkikivi muodostelmistaan, jotka ovat hyvin säilyneitä johtuen siitä, että suuri osa provinssista on määritelty kansallispuistoksi.

Krabin provinssiin kuuluu kaikkiaan 80 erillista saarta, jotka ovat suosittuja paikkoja varsinkin snorklaukseen, scuba-sukeltamiseen, tai vain rentoutumiseen kuvankauniissa luonnossa.

Phuket

Phuket on Thaimaan suurin saari, ja sijaitsee Andaman merellä. Phuket on turismiteollisuudeltaan maan kehittynein saari, ja erityisesti suomalaisten matkustajien suosiossa, tarjoten upeita rantoja, kansainvälisen tason majoitusta, ja erinomaista ruokaa.

Majoituksen suhteen tarjolla on erittäin upeita viiden tähden lomakyliä, mutta myös halvempaa, kaikkien kukkarolle sopivaa majoitusta.

Phuket on myös hyvä lähtöpaikka lähialueen pienempien saarten tutkimiseen, mukana sukeltajien suosima Similan saaristo. Pääset Phuketiin suoraan monien reittien avulla, sillä saarelta löytyy kansainvälinen lentokenttä.

Thaimaan saaret – Phi Phi

Phi Phi saaret tarjoavat valkoisen hiekan rantoja ja kristallin kirkkaita vesiä, sijaiten lähellä Phuketin saarta (siirtyminen saarelta saarelle vie noin 90 minuutin laivamatkan).

Saaristo tunnetaan varsinkin postikorttimaisista rannoistaan, ja tarjolla on rentouttavan auringonoton ohella myös erilaisia vesiurheilu harrastusmahdollisuuksia laidasta laitaan, kuten snorklaus etenkin Phi Phi Leyn matalissa rannikkovesissä.

Phi Phi on kohteena varsinkin sinkkujen suosiossa.

Racha

Racha on erityisesti sukeltajien ja snorklaajien suosiossa, ja koostuu kahdesta kirkasvetisten rantojen saaresta, joiden läheltä löytyy koralliriuttoja.

Saaret ovat erinomainen rentoutumispaikka, koska niitä ei ole kehitetty massaturismia varten, jonka vuoksi erilaiset päivämatkat saaren rauhaan ovat suosittu tapa tutustua niihin.

Pääset saarille esimerkiksi saarista pohjoiseen olevalta Phuketista, josta laivamatka vie noin 45 minuuttia.

Thaimaan saaret – Similan

Similan saaret ovat erittäin suosittuja sukeltajien keskuudessa, johtuen paikan merenalaisen maisemiston upeudesta.

Tarjolla on niin pehmeitä korallimuodostumia kuin massiivisia merenalaisia kivimuodostelmiakin, ja Similan saarten merieläimistö on ainutlaatuinen.

Kaikki levittäytyy eteen kristallinkirkkaissa vesissä, joissa näkyvyys säilyy aina 30 metrin syvyyteen saakka.

Thaimaan saaret – Tarutao

Tarutao sijaitsee Trang provinssin rannikolla, ja tarjoaa massaturismilta koskemattoman elämyksen, jossa on kuvattu muun muassa Yhdysvaltain “Survivor” sarjan vuoden 2002 jaksot.

Majoitusmahdollisuudet saarella ovat rajalliset, mutta sen vastineena omistat rannan kokonaisuudessaan.

Saari on luokiteltu kansallispuistoksi ja se on suurelta osiltaan luonnonkaunis tämän vuoksi.

Thaimaan saaret – Koh Kut

Koh Kut on erittäin suosittu Thaimaalaisten itsensä keskuudessa erilaisina pakettimatkoina, mutta on etenevässä määrin suosittu myös länsimaisten turistien keskuudessa.


Saari tarjoaa joitakin erittäin hienoja rantoja ja melko hyvän majoitusvalikoiman varsinkin keskitason majoituspaikkoja.