Thassos Kreikka nähtävyydet

Thassos kreikka nähtävyydet kohokohtiin kuuluvat Kultainen ranta, Archangelou luostari, Limenas amfiteatteri, Aliki, ja Philippi.

Kultainen ranta on Thassoksen suurin ja suosituin ranta, kaikenkaikkiaan yli 2 kilometrin pituudeltaan ja se on myös yksi saaren kauneimpia.

Rannan ympäristö on kaikkein kehittyneintä Thassoksen saarella turistipalvelu tarjonnan suhteen, ja sen varrelta löytyvät myös parhaimmat perinteiset kreikkalaiset tavernat joissa voit tutustua aitoimpiin alueen kulinarisiin kokemuksiin.

Ranta on tullut suosituksi ison kokonsa ja laajan palvelutarjontansa lisäksi myös sen takia, että sen rantavesistö on suhteellisen matalaa, tehden siitä sopivamman lomaileville perheille.

Kultainen ranta sai Eurooppalaisen “Sininen Lippu” (www.blueflag.org) laaturanta merkinnän vuonna 2004, jolla osoitetaan tietyt laatukriteerit täyttäviä rantoja ympäri Euroopan manteretta.

Archangelou luostari, joka on omistettu arkkienkeli Mikaelille, on Thassoksen saaren suurin ja kuuluisin luostari.

Luostari sijaitsee dramaattisella paikalla kalliojyrkänteen reunalla, josta on upeat näkymät yli Aegean meren, ja jota asuttavat nykyään vierailijoihin ystävällisesti suhtautuvat nunnat (joilla on tosin minimi pukeutumissääntöjä vierailijoille).

Luostari on edelleen aktiivisessa käytössä, ja toimii Athos vuoren Filotheoksen Pyhän Luostarin ohjauksessa. Luostari tunnetaan myös siitä, että siellä säilytetään palaa pyhästä naulasta, jota käytettiin Jeesuksen ristiinnaulinnassa.

Limenas Amfiteatteri sijaitsee upealla paikalla Limenaksella, Thassoksen pääkaupungissa. Amfiteatterilta on upeat panoramiset näkymät merelle joka levittäytyy sen edustalla.

Teatteri rakennettiin 200-luvulla e.Kr. majoittamaan jopa 2000-3000 katsojan yleisömäärän.

Teatteria jälleenrakensivat muinaiset Roomalaiset ensimmäisellä vuosisadalla j.Kr. ja sitä käytettiin tuolloin varsinkin gladiaattoritaisteluiden paikkana.

Paikkaa käytetään nykyisinkin edelleen musiikkitapahtumien pitopaikkana sekä kesäisin muinaisten Kreikkalaisten tragedianäytelmien esityspaikkana.

Aliki on yksi kauneimpia kyliä koko Thassoksen saaren alueella, ja sisältää kuvankauniin kylän lisäksi muinaisen Thassoksen saarella olleen sivilisaation temppelin jäännökset 600-luvulta e.Kr.

Temppelille vievän kapean väylän päässä löydät myös kaksi varhaisen kristinuskon basilikaa, jotka rakennettiin muinaisen temppelin perustuksille.

Aliki on myös paikka, jolla sijaitsevat Thassoksen varhaisimmat muinaiset marmorikivilouhimot, joista se on tunnettu myös nykyisin.

Philippi on legendaarinen antiikin ajan kylä noin 20 minuutin matkan päässä Kavalasta.

Paikan legenda on syntynyt siitä, että se oli Pyhän Paavalin ensimäinen pysähdyspaikka Euroopassa, tehden paikasta Euroopan ensimmäisen kristinuskon kaupungin.


Philippin nähtävyyksien kohokohtia ovat varsinkin sen historiallinen teatteri ja paikalla olleen muinaisen kylän jäänteet.