Tiikeritemppeli Thaimaa

Tiikeritemppeli Thaimaa on 17 tiikerin Wat Pa Luangta Bua Yannasampanno metsäluostari temppeli, 3 tunnin ajomatkan päässä Bangkokissa.

Temppelin 17:sta tiikeristä seitsemän on pelastettu orpoina luonnosta ja kymmenen on syntynyt temppelin alueella.

Tiikereihin kuuluu Indo-Kiinalaisia tiikereitä joita esiintyy luonnossa alueilla Thaimaa, Laos, Burma, Kambodza, Vietnam, Malesia, ja osassa Kiinaa.

Temppelin tiikerit ovat säyseitä luonteeltaan sen takia, että ne on kasvatettu täysin ihmisten toimesta, ja ne ovat pienestä pitäen tottuneet ihmisiin ja turisteihin jotka kuvaavat niitä.

Paikan antamien tietojen mukaan (www.tigertemple.org) yksikään turisti ei ole temppelin historian aikana tullut hyökätyksi tiikerin toimesta, ja paikan munkeilla ja muilla henkilökunnalla on tiikereiden toiminta erittäin tarkassa valvonnassa.

Tiikerit syövät ruokavalionaan temppelissä kokonaisia kanoja ja härkää, jotka keitetään ennen tarjoamista (eikä tiikerit siten yhdistä verta ruokaan), ja kuivattua kissojen ruokaa. Pääset Bangkokista käymään temppelillä menemällä ensin Kanchanaburi provinssiin vaikkapa bussilla Bangkokin eteläiseltä bussiterminaalilta.

Matka vie kokonaisuudessaan noin 3 tuntia yhteen suuntaan.

Wat Pa Luangta Bua Yannasampanno luostari (Tiikeritemppeli)
Saiyok District, Kanchanaburi Province, 71150
Thaimaa
www.tigertemple.org

 

Kanchanburi bussiasemalta pääset noin puolen tunnin taksi-kyydillä temppelille, tai ottamalla (temppelin antamien tietojen mukaan) bussin numero 8203 kohti Sai Yok:ia ja pyytämällä bussinkuljettajaa pysähtymään temppelillä.


Bussikyyti vie noin 45 minuuttia, ja joudut kävelemään bussipysäkiltä vielä noin 1,5 km matkan temppelin etuportille hiekkatietä pitkin.