Times Square New York

Times Square New York on yksi maailman tunnetuimpia aukioita, sijaiten paikalla jossa 7. Avenue ja Broadway katu kohtaavat. Aukio jatkuu katujen kohtauspaikalta aina 42. kadun kohdalta 47. kadulle saakka.

Jos aikomuksenasi on vierailla Yhdysvaltain New Yorkin kaupungissa, Times Squaren vierailuun ei kannata varata kovinkaan paljon aikaa, koska aukion alueelta ei juurikaan löydy tekemistä tai näkemistä pitkäksi aikaa.

Tosin oma lukunsa ajanvietettä ovat aukiota ympäröivät useat erinomaiset kaupat sekä kahvilat, joissa aikaa saattaa vierähtää kauemminkin.

Times Square New York City

KUVA: Times Square aukio nähtynä New Yorkin 42. kadulta kohti 47. katua.

Times Square NYC

KUVA: Osa Times Squaren useista massiivisista mainostauluista tarkemmassa kuvassa.

Times Square 42nd Street New York City

KUVA: Näkymä Times Square aukion sisääntuloon 42. kadulta päin tultaessa.

Times Square 43rd Street New York City

KUVA: Times Squaren maailmankuulut mainostaulut, nähtynä 43. kadulta kohti 42. katua.

Jos hotellisi sijaitsee alakaupungin alueella, 42. kadun alapuolella, Times Square on hyvä paikka läpikävelyyn esimerkiksi Central Park puiston käynnin ohessa tai keskikaupungin museoiden, kuten American Museum of Natural History, eli Amerikan Luonnonhistorian museo, näkemisen yhteydessä.

On hyvä idea käydä aukiolla sekä päiväsaikaan, että uudelleen illalla auringon laskettua, jolloin voit nähdä aukion kuuluisat neonvalot ja mainostaulut parhaimmassa valaistuksessaan yötaivasta vasten.


Alue on yksi suosituimpia New Yorkin turistikohteita, joten varaudu aukion olemiseen täynnä turisteja läpi päivän, tosin ruuhkaisuuteen tottuu nopeasti.