Tokio nähtävyydet

Tokio nähtävyydet suosituimpiin kohteisiin kuuluvat Keisarinpalatsi, Meiji temppeli, Shibuyan, Shinjukun ja Ginzan kaupunginsosat, Sateenkaari silta, sekä Tokion Disneyland.

Keisarinpalatsi on Japanin keisarin virallinen residenssi ja kompleksi sisältää useita rakennuksia kuten pääpalatsin sekä keisarillisen perheen yksityiset rakennukset.

Puutarhat mukaanlukien palatsialue koostuu noin 3.41 neliökilometristä keskeistä Tokiota, Chiyodassa, lähellä Tokion päärautatieasemaa, joka on maan kiireisin lähtevien junien määrällä mitattuna.

Suurin osa palatsista (sankan.kunaicho.go.jp/english/guide/koukyo.html) on yleensä suljettu yleisöltä, lukuunottamatta palatsin itäisiä puutarhoja, joihin voit tutustua vapaasti.

Palatsiin itseensä järjestää kiertokäyntejä kuitenkin ajoittain “Imperial Household Agency” (kunaicho.go.jp/e17/ed17-03.html).

Tokio nähtävyydet kohokohtia on myös Meiji temppeli (www.meijijingu.or.jp/english/), joka sijaitsee Harajukun kaupunginosassa, ja se on Shintolainen temppeli joka on pyhitetty keisari Meijille sekä hänen vaimolleen, keisaritar Shokenille.

Muistomerkki valmistui 1920, kahdeksan vuotta keisarin kuoleman jälkeen, ja se on yksi vierailluimmista historiallisista maamerkeistä Tokiossa.

Temppeli-alue koostuu yhteensä 700 000 neliömetrin kokoisesta metsästä, joka toimii Japanilaisille sekä henkisenä kotina että Tokion vapaa-ajan ja rentoutumisen keskuksena.

Alue koostuu kahdesta pääosasta, Naienista sekä Gaienista, joista Naien on sisempi osa, pitäen sisällään temppelirakennukset ja keisarin jälkeensä jättämästä aarteistosta kootun arvokkaiden keisarillisten tavaroiden museon.

Gaien osa pitää sisällään Meiji Memorial Picture Gallery museon, jossa on 80 ison muraalin kokoelma, joka kertoo kuvina keisariperheen elämänvaiheista. Alueella on myös useita urheilutiloja, kuten Kansallis-Stadion, sekä Meiji Memorial halli, jossa pidetään Shintolaisia häitä.

Tokio nähtävyydet parhaimmistoa ovat myös Shibuyan, Shinjukun ja Ginzan kaupunginsosat, jotka ovat kukin omalla tavallaan Tokion maamerkkejä ja maailmantunnettuja. Kaiken kaikkiaan Tokio koostuu 23:sta kaupunginosasta.

Shibuya (www.city.shibuya.tokyo.jp/eng/index.html) tunnetaan sekä Shibuya Station asemastaan, joka on yksi Tokion vilkkaimmista, kuin myös sen asemasta Tokion muodin ja yöelämän keskuksena.

Shibuya on noussut viimeisten 30 vuoden aikana maailmankuuluisuuteen varsinkin muodin keskuksena. Alueista parhaita ovat tiet Shibuya asemalta Harajukuun (varsinkin nuorisomuodin osalta), Omotesando katu (joka vie Meiji temppelille), sekä Sendagaya, joka on kaupungin vaatteiden designin keskus kortteli.

Shibuya on myös kortteli jonka alueella on maailman eniten kahden kerroksen kokoisia TV näyttöjä, yleensä alueen tavaratalojen rakennusten seinistöillä.

Ehkä tunnetuin maamerkki joka kuvaa koko Japania, läheisen Fuji vuoren ohella, on Shibuyan liikenneristeys, jossa kävelijät voivat mennä liikenneaukion yli poikittain sen kaikista kulmista, ja jota reunustavat kolme massiivisen kokoista TV ruutua ja neonvalojen viidakko.

Shinjukun kaupunginosa on tunnettu varsinkin maailman vilkkaimmasta juna-asemasta, Shinjukun asemasta, josta luotijunat (joka on Tokio elämys sinänsä) lähtevät eri puolille Japania, ja sen roolista kaupungin hallinnollisena keskuksena.

Shinjuku on myös Tokion pilvenpiirtäjä keskus, johtuen sen länsiosan suhteellisesti vakaammasta seismisestä profiilista (alue säilyi viimeisimmästä Tokion suuresta maanjäristyksestä lähes ilman tuhoja).

Itäinen osa Shinjukua on omistettu ostosalueeksi ja sisältää myös Tokion punaisten lyhtyjen alueen Kabukichon.

Shinjukun kohokohtiin kuuluu Tokyo Metropolitan Government Center pilvenpiirtäjä, jossa on 202 metrin korkeudessa, 45:ssä kerroksessa, yleisölle avoin ja ilmainen näköalatasanne, josta on kaupungin parhaat näkymät yli Tokion kaupunkisiluetin.

Ginzan kaupunginosa puolestaan on on kenties maailman ylellisin ostosalue, joka sisältää monien muotisuunnittelijoiden pääkaupat, jopa maailman tasolla.

Huomattavin näistä päämyymälöistä on Guccin Ginzan myymälä ja paikan kuuluisiin luksus tavarataloihin kuuluvat mm. Wako sekä Mitsukoshi tavaratalot.

Ginzaan kannattaa käydä tutustumassa viikonloppuisin, jolloin sen pääväylä pohjois-etelä suunnassa on suljettu ajoneuvoilta.


VIDEO: Ginzan kaupunginosan esittely.

Sateenkaari silta on vuonna 1993 valmistunut 570 metriä pitkä pohjoisen Tokion lahden ylittävä silta Shibaura satama-alueen ja Odaiban välillä.

Mikä varsinaisesti tekee sillasta nähtävyyden on mahdollisuus kävellä sen yli molemmilta, pohjois ja etelä, puolilta siltaa.

Pohjoispuolen ylitys tuo eteesi upeat näkymät merellisenä kaupunkina tunnetun Tokion satamaan sekä Tokyo Tower tornille.

Eteläpuolelta näet puolestaan sekä Tokion lahdelle että hyvällä säällä myös Fuji vuorelle.

Kävelytie on avoinna rajoitetusti päivän mittaan, ja kesäisin silta aukeaa kävelijöille yleensä aamu yhdeksältä. Pääset sillalle kävellen helposti joko Tamachin asemalta tai Shibaura-futo asemalta.

Tokio nähtävyydet suosituimpiin kohteisiin kuuluu myös Tokion Disneyland (www.tokyodisneyresort.co.jp) on maailman kolmanneksi vierailluin huvipuisto ja sen alueella on myös liitännäinen yhtä suosittu nähtävyys, Tokion DisneySea teemapuisto.

Alue sijaitsee hieman Tokion ulkopuolella, Urayasussa, joka on Chiban aluetta.

Alue koostuu seitsemästä teema-alueesta, joita ovat “World Bazaar”, “Adventureland”, “Westernland”, “Fantasyland”, “Tomorrowland”, “Critter Country”, sekä “Mickey’s Toontown.”

Näistä alueen ikoni on varsinkin Fantasylandin Tuhkimon linna, joka on lähes identtinen sen vastineeseen Floridan Walt Disney World huvipuistossa.


Alueelta löytyy myös useita lomakylähotelleja, joissa voit yöpyä tutustuessasi huvipuistoon. Näihin hotelleihin kuuluvat Disney’s Ambassador Hotel, Tokyo DisneySea Hotel, MiraCosta hotelli, sekä Tokyo Disneyland Hotel.