Tollwood talvifestivaali Munchen

Tollwood talvifestivaali Munchen on vuodesta 1988 järjestetty tapahtuma, joka tarjoaa kabaree esityksiä, sirkuksen, ja varietee taidetta, sekä yli 200 myyntikojun joulumarkkinan.

Tollwood festivaali järjestetään vuosittain marraskuun loppupuolesta aina 31. joulukuuta uuden vuoden juhlaan, jossa tarjolla on live bändejä ja DJ-artisteja, sekä kuuluisa uuden vuoden valssihetki.

Perinteisesti festivaali on tarjonnut pääteltassaan näyttämötaiteen alalla varsinkin sirkus-viihdykettä, oopperaa, Clownerie esityksiä, ja Varietée taidetta saksalaisten ja kansainvälisten esiintyjien toimesta.

Festivaali-alueena toimii Theresienwiese aukio, jolla järjestetään myös kuuluisa Oktoberfest, maailman suurin kansanjuhla.

Tollwood tarjoaa osaltaan kansanjuhlan aineksia, sillä festivaaliteltoissa tarjolla on monenlaista talvi-ajan keittiöiden erikoisherkkua varsinkin Baijerista, Itä-Euroopasta, ja Amerikasta.

Festivaaliin kuuluu olennaisena osana myös Tollwoodin Markt der Ideen joulumarkkinat, jossa tarjolla on laaja valikoima lahja-ideoita eri maista yli 200 myyntikojun voimin. Alueella esitetään markkina-aikaan myös joulumusiikkia, varsinkin jouluseimi kuvaelman luona.

Tollwoodin luistelurinki puolestaan tarjoaa mahdollisuuden kokeilla luistelutaitoja, ja jos olet alueella vain kyläilemässä, tarjolla on luistimien vuokrausmahdollisuus.

Talvifestivaalien vastapainona kesäisin tarjolla on Tollwoodin kesäfestivaalit, jotka järjestetään vuoden 1972 kesä-olympialaisia varten rakennetun Olympia Park puiston alueella.

Kesäfestivaali tarjoaa valikoiman kansainvälisiä muusikoita, draama teatteriryhmiä, performanssi artisteja, sekä konsertteja.

Tarjolla on kesäisen festivaalin yhteydessä myös käsinukketeateri, kirjallisuuskahvila, sekä joulumarkkinoiden vastapainona Markt der Ideen kesätori, jossa tarjolla on varsinkin käsityötuotteita ja ruokia ympäri maailman.


Voit tutustua molempiin festivaaleihin Tollwood festivaalien virallisten nettisivujen kautta, osoitteessa www.tollwood.de.