Toronto nähtävyydet

Toronto nähtävyydet kohokohtiin kuuluvat CN Tower torni, Toronto Eaton Centre ostoskeskus, Toronton kaupungintalo, käynti Toronto Islands satamasaarilla, sekä Casa Loma palatsi.

CN Tower torni (cntower.ca) oli vuoteen 2007 saakka (vuodesta 1976) maailman korkein ilman tukia pystyssä oleva rakennelma 553,34 metrin korkeudellaan, jolloin sen ohitti Dubain Burj Dubai pilvenpiirtäjä.

CN Tower torni on sekä Kanadan että Toronton yksi merkittävimpiä symboleja, samaan tapaan kuin Eiffel torni symboloi Ranskaa ja Pariisia.

CN Tower tornissa on useita alueita jotka ovat avoinna yleisölle, mukaanlukien ravintola, lahjatavarakauppa, sekä useita näköalatasoja.

Toronto Eaton Centre ostoskeskus (torontoeatoncentre.com) on Toronton suosituin nähtävyys yli 52 miljoonan vuosittaisen vierailijan ansiosta ja myös koko Kanadan kolmanneksi suurin ostoskeskus.

Ostoskeskus sisältää 240 kauppaa ja useita ravintoloita. Sitä palvelee myös kaksi maanalaisen pysäkkiä, Queen sekä Dundas asemat.

Yksi ostoskeskuksen kohokohtia on myös sen sisällä oleva, katosta roikkuva lasikuitu taideteos, joka esittää Kanadalaisia sorsia lennossa, nimeltään “Flight Stop”, ja jonka on tehnyt Michael Snow.

Toronton kaupungintalo on yksi Toronton kuvatuimpia maamerkkejä, ja sillä on vahva side Suomeen, sillä tämän vuonna 1965 valmistuneen modernistista tyylisuuntaa edustavan rakennuksen suunnitteli suomalainen arkkitehti Viljo Revell.

Revellin suunnitelma valittiin Toronton uudeksi kaupungintaloksi yli 500 ehdotuksen joukosta ja aiheutti valmistuessaan ristiriitaisia tunteita sen modernisuuden vuoksi. Vielä yli 40 vuotta valmistumisensa jälkeenkin rakennus vaikuttaa erittäin modernilta.

Käynti kaupungitalolla on helppo yhdistää käyntiin Eaton Centre ostoskeskuksessa, sillä nämä kaksi rakennusta ovat lyhyen kävelymatkan päässä toisistaan Toronton keskustassa.

Talon edustalta löytyy muistomerkkejä ja veistoksia, kuten muistomerkki Hiroshimalle ja Sir Winston Churchillin patsas.

Käynti Toronto Islands satamasaarilla (toronto.ca/parks/island/index.htm) on erittäin suosittu viikonlopun viettotapa paikallisille, ja myös kasvavassa määrin turisteille.

Saaret ovat suurin autoton kommuuni Pohjois-Amerikassa, vaikkakin joitakin palvelu-ajoneuvoja sallitaan alueella.

Yleinen tapa nauttia saarista on tulla sinne omalla polkupyörällä lautalla, ja voit myös vuokrata pyörän saarilta.

Suosituimpiin alueisiin saarilla kuuluu Centreville, joka on lasten huvipuisto 1900-luvun alun teemalla. Alueella on myös useita hiekkarantoja, kuten Centre Island Beach, Gibraltar Point Beach, Hanlan’s Point Beach sekä Ward’s Island Beach.

Hanlan’s Point, Centre Island Park sekä Ward’s Island saarille pääsee Toronton satamasta käsin julkisella lautalla.

Toronto nähtävyydet parhaimmistoa on myös Casa Loma palatsi (casaloma.org), joka oli valmistuessaan vuonna 1913 Pohjois-Amerikan suurin yksityinen talo, ja sen rakennutti Sir Henry Mill Pellatt, joka asui talossa vuoteen 1925.

Talo rakennettiin Pellattin elinikäisestä visiosta, jonka mukaan hän halusi rakentaa keskiaikaisen linnan kukkulalle, josta on näkymät yli Toronton kaupungin.


Nykyään talon omistaa Toronton kaupunki, ja se on yksi kaupungin suosituimpia turistinähtävyyksiä. Sen kohokohtiin kuuluu myös laaja puutarha, jota ylläpitää kuuluisa Garden Club of Toronto.