Toronton parhaat nähtävyydet

Katsaus Kanadan Ontarion provinssin Toronton kaupungin parhaisiin nähtävyyksiin, mukaanlukien Rogers Centre, CN Tower, sekä Kensington Market.

Vuosi vuodelta kasvava Toronto saa myös jatkuvasti lisää nähtävyyksiä pitämään paikalliset ja turistit viihdytettyinä.

Toronto Ontario Kanada.

Osa nähtävyyksistä on jo vakiintuneita perusnähtävyyksiä, kuten suosittu CN Tower tai kulttuuria täynnä oleva Ontarion taidegalleria.

Muihin kohokohtiin seudulla lukeutuu Ripley’s Aquarium meriakvaario, joka tarjoaa muun muassa kohtaamisia haikalojen kanssa.

Monet turistit aloittavat kuitenkin Torontoon tutustumisen joka puolelle kaupunkia näkyvän CN Towerin puitteista. Aivan tämän tornin vierellä on toinen päänähtävyys, avautuvalla katolla varustettu Rogers Centre.

Ostosten tekemisen mahdollisuuksiin seudulla kuuluu erilaisten kauppakeskuksten ohella kaksi Toronton uniikkia shoppailukorttelia: West Queen West ja Kensington Market.

Voit vierailla myös kävelykatuja sisältävän historiallisen Distillery District -korttelin alueella, jossa vanhan maailman viehättävyys yhdistyy seudun useisiin myymälöihin ja ravintoloihin.

Mikäli etsit lomaltasi luonnon nähtävyyksiä ja kokemuksia, myös Torontossa on mahdollista viettää aikaa elämän vihreällä puolella.

Esimerkiksi 161 hehtaarin kokoinen julkinen High Park puisto, josta löytyy kohokohtina historiallisia rakennuksia, on käynnin arvoinen kohde.

Sataman edustan Toronto Islands -saaristo on omalta osaltaan paikka, josta näet harvinaiset näkymät kaupunkiin ja sen siluettiin. Koska saaristo on autoton, voit viettää siellä mukavan lomapäivän esimerkiksi pyöräillen.

Kulttuurinnälkäisten ykköskohteita Torontossa ovat puolestaan etenkin Royal Ontario Museum sekä Art Gallery of Ontario.

1) Rogers Centre

Alunperin nimellä SkyDome tunnettu Rogers Centre on henkeäsalpaava rakennus aivan kaupungin keskustassa, joka toimii kotistadionina Toronto Blue Jays baseball-joukkueelle.

Rogers Centre sisältää maailman nopeimman sisäänvedettävän kupukaton, joka auttaa etenkin päivinä, jolloin Toronto joutuu kaatosateen kouriin.

Toronto Blue Jaysin kotiotteluiden ohella Rogers Centressä järjestetään suuriskaalaisia konsertteja ja muita mittavia yleisötapahtumia.

Stadionilla käydessäsi ruokailuvaihtoehtoihin kuuluu monenlaisia pikaruokia ja pikkupurtavaa myyviä paikkoja, kuten hot-dog kioskeja.

Pelien ohella voit tutustua rakennukseen myös opastettujen kiertokäyntien avulla, joita järjestetään päivittäin klo 11, 13, ja 15.

2) Toronto Islands

Toronton sataman edustalla oleville Toronto Islands -saarille pääsee 10-minuuttia kestävällä lauttamatkalla, perillä odottaessa kiireiselle kaupunkielämällä vastakohdan luova maailma.

Pienet, toisiinsa yhdistetyt Toronton saaret luovatkin hienon levähdyspaikan suurkaupungin melskeestä ja tohinasta loman puitteissa.

Saaret omaavat yhden koko Pohjois-Amerikan suurimmista autottomista yhteisöistä, alueella, jossa asuu vähän vakituisia asukkaita, mutta jotka täyttyvät kesäturisteista, jotka tulevat ihailemaan kaupunkisiluettia uudenlaisesta perspektiivistä.

Toronto Islands saarista paikan keskussaari on kaikkein suosituin, ja sen puitteissa operoi pieni, lasten suosima huvipuisto.

Toinen saariston hiljaisista nurkista on Hanlan’s Point, sisältäen Pohjois-Amerikan vanhimman vielä jäljellä olevan valomajakan. Saari sisälsi aikoinaan myös baseball-stadionin, jossa Babe Ruth löi elämänsä ensimmäisen kunnarin. Hanlan’s Point on tunnettu myös rannastaan, jossa vaatetus ei ole pakollinen varuste.

Kesäkuukausien aikana kaikki Toronton saarien alueet ovat suosittuja paikkoja käydä pyöräilemässä, piknik-lounaille, ja frisbeen heittelemiseen.

3) Casa Loma

Toronto ei ole lomakohteena tunnettu linnoistaan, mutta tästä huolimatta alueella on olemassa majesteetillinen linna, Casa Loma, keskellä nykyistä korkeatasoista asuinaluetta, lähellä kaupungin keskustaa.

Casa Loma rakennettiin kanadalaisen teollisuuspatruunan toimesta vuonna 1911 kotitaloksi hänen perheelleen.

Valittettavasti kun linna valmistui, Henry Mill Pellattin taloudellinen tilanne oli romahtanut huonojen sijoitusten sekä kehnojen yleisten kansantalouden olosuhteiden myötä.

Toronton kaupunki hankkikin paikan omistukseensa vuonna 1933, jonka myötä paikasta tuli yleisölle avoin nähtävyys.

Pääset tutustumaan Casa Loman 98 huoneeseen, 1800-viinipulloa sisältävään viinikellariin, ja 243 metrin pituiseen maanalaisen käytävään (joka johtaa tilan hevostalleille) opastettujen kiertokäyntien avulla.

4) CN Tower

CN Tower, yksi maailman korkeimmista rakennelmista, on Toronton maailmankuulu symboli.

Tornista on huikeat näkymät ympäröivään kaupunkiin, sisältäen myös lasilattiaisen osion, josta voit kävellä kuin ilman päällä perspektiivillä suoraan alas maahan saakka.

CN Toweriin kuuluu joukko nähtävyyksiä ja näyttelyitä, kuten digitaalisia animaatioita (“Thrill Zone”, tarjoten mm. virtuaalisen bungee-hypyn), laser tag pelin, yökerhon, 300-asiakaspaikan kahvilan, 360 ravintolan (maailman korkeimmalla olevalla viinikellarilla varustettuna), myymälöitä, sekä Simulator Theatren, joka imitoi lentoa ilman halki.

Lisämaksusta pääset käymään näköalatasannetta ylempänä sijaitsevassa Skypodissa, josta on paremmat ja yksityisemmät näkymät Torontoon.

5) Ontarion taidegalleria (Art Gallery of Ontario (AGO))

Ontarion taidegalleria sijaitsee rakennuksessa, joka korkeine kattokorkeuksineen, hienosti valaistuine tiloineen, ja spiraalimaisine portaikkoineen on jo itsessään taideteos.

Tiloista löytyvä taide on erittäin korkeatasoista, sisältäen vaihtuvia, teemallisia näyttelyitä sekä pysyviä kokoelmia gallerioissa.

Taidegallerian toimintaan kuuluu vuoden mittaan runsaasti erilaisia oheistapahtumia aina ilmaisista tango-tunneista viikottaisiin taidetunteihin kaikissa tyylisuunnissa.

6) High Park

High Park on Toronton versio New York Cityn kuuluisasta keskuspuistosta.

Tämä 161 hehtaarin kokoinen julkinen puisto on keskeinen osa Toronton kaupunkikuvaa, sisältäen historiallisia rakennuksia, loistavia kävelypolkuja, ilmaisen eläintarhan, ja lasten leikkikenttiä.

Yksi puiston kohokohdista on Colborne Lodge, yksi Toronton kaupungin ylläpitämistä kymmenestä alueella olevasta historiallisesta nähtävyydestä.

Colborne Lodge talo, joka rakennettiin vuonna 1837, on muistomerkki John ja Jemima Howardille, pariskunnalle, joka perusti High Park -puiston, ja sisältää mm. varhaista Torontoa esittäviä maalauksia.

High Park on kävelijöiden ja hölkkääjien suosima puisto, sen kävelyväylien yhdistäessä puiston erilaiset luonnonalueet, piknit-alueet, lammet, ja hoidetut puutarhat toisiinsa.

Keväästä syksyyn saakka voit kiertää puiston sitä kiertävällä renkailla varustetulla turistijunalla, joka tekee pysähdyksiä High Parkin suosituimpien nähtävyyksien luona.

7) Royal Ontario Museum

Royal Ontario, yksi Pohjois-Amerikan vanhimmista museoista, on monen Torontossa vierailevan pääkäyntikohteita.

Museorakennus on itsessään jo näkemisen arvoinen, sisältäen julkisivultaan arkkitehti David Libeskindin suunnittelemaa, lasista ja alumiinista tehtyä ja kristallia muistuttavaa arkkitehtuuria.

Sisällä museolla on avaria näyttelytiloja, joissa nähtävissä on maailmankuulua taidetta, jättimäisiä dinosaurusten luita, sekä jopa Ming-dynastian aikainen hauta.

Kokonaisuutena Royal Ontario Museum tarjoaa kulttuuria, luonnonhistoriaa, sekä interaktiivisia gallerioita esihistorialliselta periodilta nykyaikaan saakka.

8) Queen Street West

Mid Queen West oli Toronton trendikkäin osoite 1990-luvun aikana, mutta 2000-luvulta saakka tämä trendi on siirtynyt Queen Street West -alueelle.

Alue edustaa nykyään Toronton keskusta luoville ihmisille, yhteisöille, ja teollisuudenalalle.

Klassisten kohteiden, kuten Drake-hotellin, ohella Queen Street West sisältää gallerioita, itsenäisiä kahviloita, ja ainutlaatuisia ravintoloita.

Queen Street West on yksi Toronton parhaista moniulotteisista shoppailukohteista, jossa voit aloittaa päivän uniikin kahvikokemuksen äärellä ja päättää kierroksen virkistävän cocktailin äärellä, toistamatta samaa kokemusta päivän mittaan saman kadun varrelle.

9) Kensington Market


Kensington Market omaa erikoisen historian, mutta nykyään se on monikulttuurinen yhteisö toisenajattelijoille.

Alueen useat viktoriaanisen ajan kotitalot omaavat edelleen piirteitä alkuperäisestä arkkitehtuuristaan, mutta osa on muunnettu myymälöiksi, joissa voit käydä ostamassa kaikkea aina erinomaisista artesaani-juustoista paikallisten designerien tekemiin tuotteisiin saakka.

Lämpiminä kesäpäivinä seudun terassit ovat täynnä iloisia oluenjuojia täyttämässä D-vitamiinivarastojaan.

10) Distillery Historic District


Distillery Historic District on Toronton kortteli, jonka historia alkoi vuonna 1859 paikkana, johon Gooderham and Worts rakensi viskitislaamonsa.

Sata vuotta myöhemmin tästä tislaamosto oli tullut koko Ontarion provinssin tärkein vahvojen alkoholijuomien valmistuspaikka, jolla oli arvovaltaa koko maan mittakaavassa.

Tislaamon merkitys muuttui kuitenkin ajan myötä, ja se sulki ovensa viimein vuonna 1990.

Vuonna 2003 tämä historiallinen alue sai kuitenkin toisen mahdollisuutensa, kun se muutettiin viehättäväksi kävelykatujen kyläksi.


Kortteli on ainutlaatuinen Toronton kokemus, jossa mukulakiviset kävelyväylät ja niiden varren viktoriaanisen ajan rakennukset sisältävät erinomaisia ravintoloita, putiikkeja, sekä taidegallerioita.