Torontosta Montrealiin

Jos olet aikeissa matkustaa Torontosta Montrealiin tai päinvastoin, vaihtoehtoihisi kuuluvat niin nopea junayhteys, lentokone, kuin myös bussi.

Toronto ja Montreal ovat itäisen Kanadan kaksi merkittävintä kaupunkia, ja niiden väliseen liikenteeseen on panostettu erittäin voimakkaasti.

Yksi luonnollinen tapa matkustaa tätä väliä on tietysti myös vuokrata auto, ja ajaa itse joko yhdensuuntaisena vuokrauksena tai takaisinajaen myöhemmin Torontosta Montrealiin nopeaa moottoritieyhteyttä pitkin.

Suosittua ja verraten halpaa on myös lentää Toronton ja Montrealin väliä.

Halpoja lentoja tarjoaa mm. Air Canada Jazz, jolla on useita lentoja joka päivä Montrealin ja Toronton välillä. Lentäen pääset myös helposti Montrealista eteenpäin joko Air Canadan koneilla tai alueellisilla lentoyhtiöillä kuten Air Creebec ja Air Inuit, varsinkin Pohjois-Quebecin kohteisiin kuten Sept-Iles, Alma, Chibougamau, Kuujjuaq, Radisson, sekä Roberval.

Osaan Pohjois-Quebecin kohteista, kuten mm. Radisson tai Kuujjuaq, ei pääse muilla tavoilla kuin lentäen.

Suosittu tapa matkustaa Montrealin ja Toronton väliä on myös juna, joka toimii tällä välillä VIA Rail nimellä. Junat ovat korkealuokkaisia perusluokkaa (Comfort) myöten, ja voit ostaa matkan aikana virvokkeita ja popsittavaa penkiltäsi kiertävän virvokkeiden myyjän tullessa kohdallesi.

Junissa on myös pistokkeet vaikkapa kannettavaa tietokonetta silmälläpitäen, ja voit tehdä töitä helposti koko matkan ajan, jota helpottaa myös se, että junissa on laajakaista internet yhteys, johon tosin joudut ostamaan aikaa joko puolen tunnin pätkissä tai 24 tunnin ajaksi kerrallaan.

Juna yhteys VIA Railia käyttäen menee myös Montrealista eteenpäin pitkin rannikkoa, aina Quebec Cityyn saakka. Quebec Citystä ja Montrealista eteenpäin hyviä bussiyhteyksiä on muun muassa Intercar nimisellä paikallisella bussi yhtiöllä, joka kuljettaa muun muassa Sept-Ilesiin, Baie-Comeauhun, Almaan, Robervaliin, Chibougamauhun sekä Chicoutimiin.

Toronton ja Montrealin välisessä bussiliikenteessä suosituin liikennöitsijä on Greyhound, joka toimii koko maan alueella lukuunottamatta suurta osaa Quebecistä sekä Pohjoisista Kanadan alueista kuten Pohjoiset Territoriot alueesta.

Greyhoundin avulla pääset muun muassa Torontosta eteenpäin Niagaran putouksille (myös juna menee sinne) ja USA:n puolelle, North Bayhin, Timminsiin (laulaja Shania Twainin synnyinpaikka), Thunder Bayhin, Thompsoniin, ja edelleen vaikkapa koko Kanadan läpi Vancouveriin Saskatoonin ja Calgaryn kautta, joka vie matkana useampia päiviä Kanadan suuren koon vuoksi.


Voit kulkea Kanadan läpi myös junalla, joka on majesteetillinen matka varsinkin junan tullessa Rocky Mountain vuoristojonon kohdalle matkallasi läpi British Columbia territorion.