Torremolinos nähtävyydet top 5 – Espanjan nähtävyydet

Torremolinos nähtävyydet top 5 parhaimmistoa, jotka kuuluvat myös Espanjan nähtävyydet kohokohtiin, ovat Torre de los Molinos, Casa de los Navajas, Playa del Bajondillo, Calle San Miguel, sekä Aqualand & Crocodile Park.

Nähtävyyksistä Torre de los Molinos on historiallinen, noin vuonna 1300 Nasridien dynastian toimesta rakennettu vahtitorni, jonka mukaan Torremolinos on kaupunkina nimetty.

Kaupungin symboliksi muodostunut 12-metriä korkea, kaksikerroksinen Torre de los Molinos, joka tunnetaan myös nimellä Torre Pimentel, on kuuluisin kaikkiaan noin 100 vastaavasta historiallisesta tornista eteläisen Espanjan rannikon alueella.

Torremolinos nähtävyydet - Espanjan nähtävyydet - Torre de los Molinas.

Torre de los Molinas (Torre Pimentel).

Vahtitornit toimivat aikoinaan osana puolustusjärjestelmää hälyttämään kaupungin väkeä barbareski-merirosvojen hyökkäyksien varalta. Mikäli tornin sotilaat havaitsivat merirosvojen aluksia, paikalliset hälytettiin päivisin vaaraan savumerkein ja iltaisin merkkitulen sytyttämisellä.

Suosittu tapa ikuistaa käynti Torremolinoksella on selfie- tai ryhmäkuva ikonisen tornin edustalla, sillä sen ajan myötä pahoin tuhoutuneisiin sisätiloihin ei ole mahdollista käydä tutustumassa.

Casa de los Navajas on liikemies Antonio Navajaksen vuosina 1925-1926 perheelleen rakennuttama asuinpalatsi, josta käsin hänen tarkoituksenaan oli kasvattaa sokeriruokoja maa-alueella, josta nykyisin löytyy Málaga-Costa del Solin lentokenttä.

Harvinaiseen andalusialaiseen uusneomudéjarin arkkitehtuurityyliin tehty kaksikerroksinen rakennus sijaitsee hienolla paikalla, Playa del Bajandillon rannan yli Välimerelle olevin näkymin.

Casa de los Navajas - Torremolinos nähtävyydet - Espanjan nähtävyydet.

Casa de los Navajas – Torremolinos nähtävyydet.

Sisätilojensa suhteen palatsi tehtiin yhden Andalusian kuuluisimman rakennuksen, Granadan Alhambran inspiroimana, mutta vuosien kuluessa ja Navajaksen perillisten hylättyä rakennuksen ylläpidon, sen puitteet eivät ole enää täysin alkuperäisessä, loisteliaassa kunnossaan.

Torremolinos nähtävyydet - Casa de los Navajas.

Historiallisen nähtävyyden puitteissa pidetään vuoden läpi erilaisia suosittuja tapahtumia, kuten näyttelyitä ja konsertteja, joihin osallistuminen on hyvä tapa ajoittaa vierailu palatsilla. Muutoin ilman sisäänpääsymaksua oleva nähtävyys on avoinna kävijöille vuoden ympäri.

Palatsin läheisyydestä löytyvä Torremolinos nähtävyydet kohokohta, Playa del Bajondillo, on kaupungin suosituin ranta-alue osana historiallista El Bajondillon kaupunginosaa, jossa voit aistia tämän merikaupungin menneisyyttä aidoimmillaan.

Playa del Bajondillo Torremolinos.

Playa del Bajondillo.

Pääset Torremolinoksen keskustasta rannalle useita katuja ja (yöaikaan suljettuja) idyllisiä Paseo de la Playa -portaikkoja pitkin.

Paseo de la Playa - Torremolinos nähtävyydet.

Paseo de la Playa (Calle Cuesta del Tajo).

Portaiden kävelemisen sijasta voit tehdä matkan keskustan ja Playa del Bajondillonin välillä kahta vaihtoehtoista hissiä käyttäen. Läpi vuoden auki oleva, kunnan ylläpitämä hissi operoi väliä Plaza del Panorama (Calle de las Mercedes) – Plaza de los Tajillos. Toinen, Hotel Melián hissi on avoinna vain kesäaikaan. Molemmat ovat hinnaltaan 50 eurosenttiä per suunta.

Playa del Bajondillo Torremolinos.

Carihuelan ja Playamarin rantojen välissä sijaitseva 1 100 metriä pitkä ja keskimäärin 40 metriä leveä Playa del Bajondillo sisältää monipuolisesti kehittyneitä palveluita suurellekin ranta-elämää viettävien määrälle. Vuokrattavien rantatuolien ja aurinkovarjojen ohella voit käyttää hyväksesi rannan varjoa antavia palmupuita viilentymistä varten.

Paseo de Maritimo Torremolinos.

Paseo de Maritimo.

Rannan vieressä kulkee merenrantabulevardi Paseo de Maritimo on täynnä suosittuja turistihotelleja, Chiringuitosrantabaareja, sekä ravintoloita, joissa päässä maistamaan “pescaíto frito” (paistettu kala) annoksia, paikallisesti suosituinta ruokalajia.

Calle San Miguel -kävelykatu toimii Torremolinoksen shoppailun keskuksena.

Calle San Miguel.

Katua reunustavat useat kaupungin parhaista erikoisliikkeistä, supermarketeista, jälkiruokakaupoista, ja matkamuistomyymälöistä, kuin myös ravintoloita & kahviloita ostosten teon välissä levähtämistä silmälläpitäen.

Calle San Miguel - Torremolinos nähtävyydet - Espanjan nähtävyydet.

Calle San Miguel on osa Torremolinoksen vanhaakaupunkia, päättyen eteläisessä päädyssään Torre de los Molinos -torniin.

Aqualand & Crocodile Park ovat vieri vieressä sijaitsevat vesipuisto ja krokotiilipuisto, Torremolinoksen kaupungin itäisen osan alueella.

Näistä kahdesta kohteesta Aqualand Torremolinos (aqualand.es/torremolinos/) on Costa del Solin suosituin vesipuisto.

Aqualand Torremolinos.

Vesipuiston kohokohtiin kuuluvat muun muassa koskilaskumainen Rapids -vesiliukumäki, erikoispitkä Super Slalom -vesiliukumäki, sekä ‘Kamikaze’, adrenaliinipitoinen, Euroopan jyrkin vesilasku 22 metrin pudotuksellaan.

Paikka sisältää lisäksi ravintolan ja myymälän, josta voit ostaa uima-asuja, aurinkovoiteita, pyyhkeitä, rantajalkineita, sekä matkamuistoja.

Crocodile Park – Torremolinos nähtävyydet.

Crocodile Park (cocodrilospark.com/en/) on puolestaan nimensä mukaisesti krokotiilipuisto, sisältäen nähtäväksi noin 200 erilaista krokotiilia, mutta myös kameleontteja, pogona-liskoja, sekä kannuskilpikonnia.

Isokokoisimmat krokotiileistä ovat niilinkrokotiilejä, jotka ovat parhaimmillaan jopa viiden metrin pituisia ja 500 kg painoisia jättiläisiä. Suurin puiston asukeista, ‘Paco‘, on koko Espanjan ja Euroopan suurin krokotiili.

Crocodile Park Torremolinos - Torremolinos nähtävyydet - Espanjan nähtävyydet.

Crocodile Park -puiston krokotiili-show.

Krokotiilipuisto järjestää vierailijoille lisäksi esityksiä, joissa pääset näkemään krokotiileja turvalliselta lähietäisyydeltä ja samalla opit taustoja näistä triaskauden eläinten joukkotuhosta (noin 214 miljoonaa vuotta sitten) selviytyjistä.


Puiston muihin palveluihin lukeutuvat muistoesinemyymälä, paijaustarha (jossa voit pitää sylissäsi vauva-krokotiiliä) sekä krokotiiliteemainen kahvila.