Torremolinos nähtävyydet

Torremolinos nähtävyydet parhaimmistoon kuuluvat Torre de los Molinos, Casa de los Navajas, El Bajondillo ranta, Aqualand & Crocodile Park, sekä Calle San Miguel ostoskävelykatu.

Torre de los Molinos on historiallinen, vuonna 1300 Nazarí-dynastian toimesta rakennettu puolustustorni, jonka mukaan Torremolinos on kaupunkina nimetty.

Torni oli osa puolustustorni järjestelmää, joka rakennettiin muinaisen Granadan kuningaskunnan rannikon myötäisesti, ja nykyään Torremolinoksen torni on yksi kaupungin suosituimpia nähtävyyksiä.

12-metriä korkea kaksikerroksinen torni, jonka sisätilat ovat ajan myötä tuhoutuneet pahoin, sisältää ikkunat sekä merelle että terassille.

Casa de los Navajas on liikemies Antonio Navajaksen vuonna 1925 itselleen rakennuttama asuinpalatsi, josta käsin hänen tarkoituksenaan oli kasvattaa sokerijuurikkaita Torremolinoksen maa-alueella, josta nykyisin löytyy kaupungin lentokenttä.

Harvinaiseen Andalusian Neomudéjar arkkitehtuurityyliin tehty palatsi, josta löytyy kaksi kerrosta parvekkeineen, sijaitsee dramaattisella paikalla rantakallion reunalla, El Bajandillon rannan yli olevin näkymin.

Palatsi rakennettiin sisätilojensa suhteen yhden Andalusian kuuluisimman rakennuksen, Granadan Alhambran, inspiroimana, mutta vuosien kuluessa ja Navajaksen perillisten hylättyä rakennuksen ylläpidon, palatsin tilat ovat ajautuneet huonoon kuntoon.

Palatsin vierestä löytyvä Torremolinos nähtävyydet kohokohta, El Bajondillo ranta, on kaupungin suosituin ranta-alue yhdessä La Carihuela rannan kanssa, jotka molemmat sijaitsevat lähellä kaupungin urbaania keskustaa.

Keskustarantana paikka tarjoaa erittäin hyvin kehittyneitä palveluita suurellekin yleisömäärälle, ja alueelta löytyy vuokrattavien rantatuolien ja varjojen lisäksi myös varjoa antavia palmupuita sekä ruohikkoalueita viilentymistä varten.

1100 metriä pitkän ja keskimäärin 40 metriä leveän rannan vieressä kulkee Torremolinoksen merenrantabulevardi, josta löytyy useita rantabaareja sekä ravintoloita, joissa “pescaíto” (pieni kuivattu kala) on suosituin paikallinen ruokalaji.

Aqualand & Crocodile Park ovat toisiaan lähellä sijaitsevat vesipuisto ja merellinen eläintarha, Torremolinoksen kaupungin pohjoisen osan alueella.

Näistä kahdesta kohteesta Aqualand (www.aqualand.es/torremolinos) on Costa del Sol rannikon suosituin vesipuisto.

Aqualandin kohokohtiin kuuluvat muun muassa yli koskimaiset “Rapids” vesiliukumäet, pitkät “Super Slalom” vesiliukumäet, sekä “Kamikaze”, joka on Euroopan jyrkin vesilasku 22 metrin pudotuksellaan.

Crocodile Park (www.cocodrilospark.com) puolestaan tarjoaa yli 300 erilaista krokotiilia nähtäväksi, joita pääsee ihailemaan parhaimmillaan kahden metrin päästä.

Puiston palveluihin kuuluu myös muistoesinemyymälä sekä kahvila ja sen viereinen Tombouktou aukio, jonka vetonaulana on suurimman tunnetun esihistoriallisen krokotiilin rekonstruoitu pää.


VIDEO: Esittelyvideo Crocodile Park teemapuistosta.

Calle San Miguel ostoskävelykatu toimii Torremolinoksen shoppailu alueen keskuksena, ja katua reunustavat useat kaupungin parhaista erikoisliikkeistä, ravintoloista, ja kahviloista shoppailun välissä levähtämistä silmälläpitäen.

Katu on osa Torremolinoksen vanhaakaupunkia, ja väylä päättyy itäisessä päädyssään Torre de los Molinos torniin.