Toulon ostokset

Katsaus Toulon ostokset tekopaikkoihin vanhankaupungin ostoskatujen, tavaratalojen, ja alueen kauppakeskusten suhteen.

Vanhakaupunki on suurelta osiltaan kävelykatu-aluetta, ja nämä kävelykatuosuudet kuuluvat suurimmilta osiltaan kaupungin parhaisiin ostostenteko paikkoihin.

Rue Jean Jaurésin ohella muita korkean profiilin ostoskatuja vanhan kaupungin alueella ovat muun muassa Rue Hoche, Rue d’Alger, sekä satamaa myöten menevä Avenue de la République.

Rue Jean Jaures Toulon France

KUVA: Näkymä Rue Jean Jaurés kävelykadulle, joka kuuluu Toulonin vanhankaupungin ostoskatuihin, kuvattuna Place Victor Hugo aukiolta, jolta löytyy myös Toulonin oopperatalo.

Toulonin turistitoimisto, jolla on toimipaikka satamassa, tarjoaa ilmaisia karttoja, joilta voit nähdä mitkä vanhankaupungin kaduista ovat kävelykatuja.

Cours Lafayette Marche Toulon France

KUVA: Osana vanhankaupungin ostosmahdollisuuksia on myös Cours Lafayette, joka tunnetaan parhaiten päivittäisestä Marché de Provence markkinoistaan, joka kattaa osuuden Place Louis Blanc aukiolta kuvan Place Pavé d’Armour aukiolle saakka.

Marché de Provence tarjoaa kymmeniä myyntikojuja, joissa ostettavissa on muun muassa kukkia, vihanneksia, hedelmiä, mausteita, koriste-esineitä, käsityöläis-tavaroita, kirjoja, ja paljon muuta tavaraa.

Markkinat ovat aito Toulonilainen kokemus, joiden viehättävyyteen tutustumisen kautta oppii ymmärtämään osan Provence-maakunnan historiallisesta identiteetistä.

Provençal markkinat ovat auki, vuoden ympäri, tiistai-sunnuntai, kello 07:30-12:30 välisen ajan.

Galeries Lafayette Toulon

KUVA: Toulonin kuuluisin tavaratalo on sen pääkadun, Boulevard de Strasbourgin varrella, numero 9:ssä oleva kuvan Galeries Lafayette (www.galerieslafayette.com) tavaratalo.

Koko Boulevard de Strasbourg on erinomaista ostoskatua, ja sen varrella on myös muun muassa useita pikaruokapaikkoja, kuten McDonalds (www.mcdonalds.fr) ja Quick (osoitteessa 14, Place de la Liberté, yksi kaupungin kauneimista aukioista), joissa voi levähtää shoppailun lomassa.

Muista kaupunginosista rannoistaan tunnettu Le Mourillon tarjoaa Toulon ostokset mahdollisuuksia varsinkin rue Frédéric Mistral, boulevard Sainte-Hélène, ja Rue Lamalgue katujen varrella.

Valittavissa on erilaisia putiikkeja esimerkiksi kodin sisustamiseen, vaatteisiin ja muotiin (mukana rugby muotiliike Serge Blanco (www.sergeblanco.com)), sekä lasitavaroiden ostamiseen.

Centre Commercial Mayol Toulon

KUVA: Näkymä Centre Commercial Mayol kauppakeskuksen Place Besagne aukion sisäänkäyntiin, sen vieressä olevalta perheystävälliseltä All Seasons hotellilta (www.all-seasons-hotels.com) kuvattuna. Kuvassa oikeassa reunassa oleva rakennus on Toulonin Palais des Congrès Neptune (www.congresneptune.com) kongressikeskus.

Mayol kauppakeskus (www.centre-mayol.com), joka on ollut avoinna vuodesta 1990, tarjoaa yli 100 myymälän valikoiman, mukana muotia, kirjoja, Carrefour (www.carrefour.fr) hypermarketti, FNAC tavaratalo (www.fnac.com), urheilutavaroita (varsinkin GO Sport myymälä), ravintoloita, kahviloita, ja paljon muuta.

Toinen Ranskan suurista tavarataloketjuista (Galeries Lafayetten ohella), Printemps (www.printemps.com), tarjoaa tavaratalon toisessa merkittävässä Toulonin kauppakeskuksessa, Centre Commercial Grand Var (www.grandvar.com), joka sijaitsee Avenue de l’Université kadun varrella, noin 7,5 km päässä ydinkeskustasta.


Centre Commercial Grand Varin valikoima on 150 myymälän kokoinen, mukana esimerkiksi muotia, sisustustavaroita, kosmetiikkamyymälöitä, alusvaateputiikkeja, korumyymälöitä, ravintoloita, ja kahviloita.