Toulonin satama

Toulonin satama on yksi parhaimmista luonnollisista satamista, ja tarjoaa ravintoloita, matkamuistomyymälöitä, nähtävyysristeilyjä, ja kaupungin turismitoimiston.

Toulonin satama on yksi parhaista välimeren luonnollisista satamista, ja sen suojaisaa, pitkulaista lahtea suojaa kaksi niemimaata.

Satama onkin maailman toiseksi suurin luonnollinen satama Rio de Janeiron sataman jälkeen.

Niemet jotka suojaavat satamaa merenkäynnin voimakkuudelta ovat nimeltään Giensin ja Saint Mandrierin niemi.

Toulon harbor France

KUVA: Yleiskuva Toulonin kaupallisesta satamasta, nähtynä Mega Express 2 laivan kannelta, joka risteilee väliä Toulon-Ajaccio.

Toulon harbor trattoria

KUVA: Toulonin satama tarjoaa hyvän valikoiman erilaisia suosittuja ravintoloita ja trattorioita, joissa on mukana levähtää upeista maisemista ja hyvästä Provençal ruuasta nauttien.

Toulon harbor Genie de la Navigation

KUVA: Keskusosassa, Toulonin kaupungintalon kohdalla olevan aukion kohdalta, löytyvät sataman kalleimmat yksityisalukset. Kuvassa taustalla olevan patsasteoksen on tehnyt Louis Joseph Daumas, ja se on nimeltään “Génie de la navigation” eli “Navigoinnin nerokkuus”.

Genie de la Navigation Toulon France

KUVA: Lähikuva Génie de la navigation patsaasta, joka valmistui vuonna 1843.

Toulon harbor cruise

KUVA: Kuvassa yksi satamaristeilyjä tekevistä laivoista. Tunnin kestävät satamaristeilyt käyvät tyypillisesti reitin joka menee muun muassa Cimitiére des Navires kohdalta, jossa on käytöstä poistettuja sotalaivoja, laivastotukikohdan edustalta (joka on suljettu yleisövierailuilta), ja historiallisen Tour Napoléon merivartiotornin edestä.

Niemien suojaama alue, jota kutsutaan nimellä “Rade de Toulon”, pitää sisällään kaikkiaan neljä erillistä satamaa: Saint Mandrier sur Mer, La Seyne sur Mer, sekä Ranskan laivastotukikohdan, että Toulonin kaupallisen sataman.

Laivastotukikohta, joka alkaa kaupallisen sataman vierestä, ei ole avoinna yleisölle, mutta voit sen sijaan tutustua keskustan satama-alueella olevaan Musée National de la Marine merimuseoon, joka on ollut avoinna yleisölle vuodesta 1814.

Merimuseo (www.musee-marine.fr) tarjoaa esimerkiksi hienon kokoelman valtavankokoisia laivamalleja 1700-luvun aluksista, sekä muun muassa laivojen keulakuvia ja veneissä olleita veistoksia.

Museo tarjoaa myös marseillelaisen taiteilijan Pierre Pugetin (en.wikipedia.org/wiki/Pierre_Puget) töitä, sekä ison Joseph Vernerin tekemän freskon, joka esittää vanhaa Toulonia.

Kaupallisen sataman osio on myös yksi suosituimpia paikallisten ja turistien ajanviettopaikkoja.

Kaupallisesta satamasta löytyykin joukko trattorioita, ravintoloita, kahviloita, matkamuistomyymälöitä, sekä Toulonin kaupungin virallinen turismitoimisto, josta voit käydä hakemassa vaikkapa kaupungin ilmaisen kartan, ja neuvoja miten saada kaiken irti lomastasi kaupungissa.

Satamaa on hyvä käyttää myös lähtöpaikkana Toulonin vanhan kaupungin tutustumiseen, joka sijaitsee aivan vieressä, kapeine kujineen ja päivittäisine Cours Lafayette kadun markkinoineen.


Jos haluat tutustua Rade de Toulon alueeseen noin tunnin kestävän nähtävyysristeilyn avulla, muun muassa Bateliers de la Côte d’Azur yhtiö tarjoaa nettisivut joista voit tutustua hintoihin, reittiin, ja tarjolla oleviin laivoihin, osoitteessa www.bateliersdelacotedazur.com/fr/rade_de_toulon.html.