Trang Thaimaa

Trang Thaimaa on samannimisen maan provinssin pääkaupunki, eteläisessä Thaimaassa, lähellä suosittuja rantasaaria kuten Koh Sukorn ja Koh Libong.

Trangiin pääsee useammallakin tavalla, mukaanlukien bussilla, lentäen, ja junalla.

Bussit saapuvat Trangin bussiasemalle, ja matka esimerkiksi Krabista (130 km) kestää kaksi tuntia, Phuketista (310 km) 4-5 tuntia, ja Bangkokista (870 km) matka kestää vähintään 15 tuntia. Bangkokista lähtee päivittäin viisi vuoroa kohti Trangia.

Trangin rautatieasemalle pääsee Bangkokista kahdella päivittäisellä vuorolla, ja matka kestää noin 15 tuntia.

Lennot kaupunkiin tulevat Trangin lentokentälle, jonne saapuu ainakin yksi Nok Air (www.nokair.com) lentoyhtiön vuoro per päivä Bangkokista, Don Muang lentokentältä. Lento kestää noin 1 tunnin ja 30 minuuttia.

Trang on erinomainen lähtöpaikka provinssin saariin tutustumista varten.

Yksi helpoimmista tavoista järjestää käynti mihin tahansa näille saarille on vierailla yhdellä lukuisista paikallisista matkatoimistoista, jotka löytyvät pääosin Trangin rautatieasemaa vastapäätä.

Matkatoimistojen hinnat ovat tyypillisesti hyvin lähellä toisiaan ja matkoihin sisältyy normaalisti myös minibussi kyyti aina lähtösatamaan saakka.

Koh Muk, Koh Kradan, ja Koh Ngai saarille pääsee lähtösatamista Pak Mengistä (35 km Trangin kaupungista), Koh Libong saarelle Kantangin satamasta, ja Koh Sukorn, Koh Lao Lien, ja Koh Petra saarille pääsee Paliean satamasta (50 km etelään Trangista).

Koh Ngai tarjoaa upeita rantoja, itäisellä puolellaan koralliriutan, ja saaren sisäosat ovat pitkälti viidakkoa.

Koh Muk puolestaan tarjoaa laajoja koralliriuttoja, läntisen rannikon upeat ranta-alueet, sekä kuuluisimman nähtävyyden, luolaston nimeltään Tham Morakhot Kradan (Smaragdiluola). joka on saanut nimensä sisältämänsä sinisen smaragdin värisestä vesistöstään.

Koh Kradan on pieni, pitkulainen saari, joka tarjoaa kookospalmuja ja valkoisen hiekan rantoja.

Koh Libong on Trangin rannikkosaarista suurin, ja tarjoaa upeita, laajoja lintujen valloittamia alueita, ja sen rantoja värittävät erilaiset koralliriutat, joita on hyvä käydä vaikkapa snorklaamassa.


Koh Sukorn on kuvakorttimaisen kaunis saari, joka on erittäin rauhallinen, mutta sen rannat ovat keskitasoa. Saarelta pääsee edelleen käymään Koh Petra ja Koh Lao Lien saarilla, jotka sijaitsevat kauempana rannasta.