Trier Saksa nähtävyydet

Trier Saksa nähtävyydet parhaimmistoa on Pyhän Pietarin katedraali, Porta Nigra, imperiaaliset kylpylät, Rheinisches Landesmuseum museo, sekä Hauptmarkt aukio.

Pyhän Pietarin katedraali eli Trierin katedraali, on Saksan vanhin katedraali, ja sen ominaisimpiin piirteisiin kuuluvat siihen eri kausilla liitetyt arkkitehtuurilliset elementit.

Kirkon rakennustyöt aloitettiin 300-luvulla, ja sen eri arkkitehtuurillisiin kohokohtiin kuuluvat mm. barokki stucco-taideteos läntisen holvin päädyssä, ja läntisen puolen ulkorakenteet, jotka on tehty romaanisen periodin arkkitehtuurityyliin.

Kirkko on ollut vuodesta 1986 osa UNESCO:n ihmiskunnan maailmanperintö listaa.

Porta Nigra eli Musta Portti on iso Muinaisen Rooman valtakunnan kaupunginportti jonka nimi tulee keskiajalta, vaikka portti rakennettiin jo 180-200 e.Kr., ja peräisin sen kivien tuolloin tummuneesta väristä.

Vaikka portti, joita oli alkujaan 3 muutakin Porta Nigran lisäksi eri puolilla kaupunkia, jäikin Roomalaisten toimesta keskeneräiseksi, sitä käytettiin kaupunginporttina Trierissä aina Roomalaisen periodin loppuun saakka.

Portti jälleenrakennettiin muinaiseen oloasuunsa Napoleonin toimesta, josta johtuu sen suhteellisen hyvä nykyinen kunto.

Porta Nigralla on helppo käydä osana Trierin vierailua, sillä se sijaitsee aivan yhden Trierin kaupungin pääkaduista vieressä. Portti, mukaanlukien sen ylemmät kerrokset, on avoinna vierailijoille.

Kesäisin tarjolla on myös opastettuja kiertoja rakennukseen näyttelijöiden toimesta, jotka ovat pukeutuneet centurioneiksi (muinaisen Rooman armeijan upseeri).

Imperiaaliset kylpylät muinaisen Rooman valtakunnan ajalta, joita paikalliset kutsuvat Kaiserthermen nimellä, ovat laajimmat Roomalaisten kylpylöiden jäänteet Alppien pohjoispuolella.

Kylpylät sijaitsevat etelään Kurfürstliches Palais palatsista, joka on myös erittäin suosittu nähtävyys ja jota kutsutaan yhdeksi kauneimmista rococo periodin palatseista maailmassa.

Kylpylät rakennettiin 300-luvulla j.Kr. ja niiden ympärille rakennettiin keskiajalla vahvistettu linnoitus, jolta ajalta jäljeltä ovat laaja kompleksi maanlaisia huoneista ja väyliä.

Trier Saksa nähtävyydet kohokohtia on myös Rheinisches Landesmuseum museo (landesmuseum-trier.de), joka on yksi parhaista muinaisen Rooman valtakunnan esineistöä sisällään pitävä museo maailmassa, ja Trier alueena on muutoinkin kuuluisa juuri Roomalaisesta historiastaan.

Museota pidetään myös arkeologien keskuudessa Saksan toiseksi tärkeimpänä muinaisen Rooman valtakunnan periodin suhteen, Römisch-Germanisches Museum museon jälkeen, joka sijaitsee Kölnissä.

Museon kohokohtiin kuuluvat kuuluisa Neumagen viinilaiva sekä Neumagen koulu kohokuva sekä mahtavan Roomalaiset mosaiikit, joiden ohessa on myös näyttely siitä miten mosaiikit aikoinaan rakennettiin.

Voit ostaa pääsylipun oston ohessa myös englanninkielisen audio-oppaan, joka opastaa museon kokoelmiin.

Hauptmarkt aukio on toiminut Trierin päämarkkinapaikkana aina keski-ajalta saakka, ja nykyisin kaikki modernit ostoskadut kaupungissa päättyvät aukiolle, josta syystä siltä on hyvä lähteä ostoksille kaupungissa.

Aukio on varsin vaikuttava arkkitehtuuriltaan, sillä rakennuksista löytyy arkkitehtuuria mm. renesanssin, barokin, ja klassisen periodin tyylisuunnista.


Aukion rakennuksista kuuluisia ovat varsinkin “Steipe“, joka on toiminut vuodesta 1430 kommuunikeskuksena ja jossa nykyään kaupungin hallitus kokoontuu, sekä Punainen talo.