Tukholma nähtävyydet

Tukholma nähtävyydet kohokohtia ovat Gamla Stan vanhakaupunki, Tukholman kuninkaallinen linna, Tivoli Gröna Lund, Nordiska Kompaniet tavaratalo, sekä Tukholman saaristoristeily.

Gamla Stan vanhakaupunki on yksi Tukholman päänähtävyyksistä, ja arkkitehtuuriltaan se edustaa varsinkin 1200-lukua, ja koostuu keskiaikaisista kapeista kujista, idyllisistä keskiaikaisista taloista, ja kaupoista, joista osa myy ruotsalaista käsityöläistavaraa vanhaan käsityöläisperinteeseen nojaten.


VIDEO: Lyhyt katsaus viiteen Tukholmasta löytyvään nähtävyys kohokohtaan.

Gamla Stanin kohokohtiin kuuluu varsinkin Stortorget aukio, jota ympäröi useampi vanhankaupungin tärkeistä rakennuksista, kuten Tukholman pörssitalo.

Muita kohokohtia ovat mm. Tukholman katedraali, jonka edustalla on “Sankt Göran och draken” (yksi Tukholman parhaiten tunnetuista patsaista), Nobel museo, sekä Riddarholm kirkko ja Ritareiden Talo.

Tukholman kuninkaallinen linna (www.royalcourt.se) sijaitsee myös vanhassakaupungissa, ja se on Ruotsin monarkin virallinen residenssi ja merkittävä kuninkaallinen palatsi.

Palatsi sijaitsee aivan Riksdag rakennuksen, jossa Ruotsin parlamentti toimii, vieressä.

Kuninkaallinen linna kannattaa katsastaa sen kaikilta kulmilta, sillä eteläinen puoli on edustavaa nousua pitkin Slottsbackenia linnaan saakka, itäinen puoli pitää sisällään Skeppsbron, joka on kuninkaallinen satama, sekä pohjoisessa on Lejonbacken, joka on ramppi joka on nimetty leijonapatsaidensa mukaan jotka reunustavat ramppia.

Sisällä palatsissa on yli 600 huonetta jaettuna seitsemälle kerrokselle. Näistä kerroksista osa on avoinna yleisölle, jonka lisäksi palatsista löytyy kolme museota jotka kertovat kuninkaallisesta historiasta Ruotsissa.

Käyntiaika kuninkaalliseen linnaan kannattaa ajoittaa niin että näet kuuluisan linnan vartion vaihdon (www.mil.se/sv/I-Sverige/Hogvakten/).

Tivoli Gröna Lund (www.gronalund.com) kuuluu Göteborgin Liseberg huvipuiston ohella Ruotsin tärkeimpiin huvipuistoihin.

Huvipuisto sijaitsee Djurgården saaren merellisellä puolella, ja se on varsin kompakti moniin muihin huvipuistoihin verrattuna, mutta siitä on tullut historiansa aikana keskeinen osa Tukholman identiteettiä.

Huvipuiston valikoimaan kuuluu yli 30 huvilaitetta, mukaanlukien kolme vuoristorataa, joista kuuluisin on “Jetline” jonka on suunnitellut Anton Schwarzkopf.

Gröna Lund tunnetaan myös rock ja pop musiikki konserteista joita puistossa järjestetään.

Nordiska Kompaniet tavaratalo (www.nk.se) on yksi Tukholman suosituimmista tavarataloista, ja sen profiili on monella tapaa yhtä keskeinen Tukholmalle kuin Stockmannin tavaratalon on Helsingille.

Tukholman NK:ssa käy noin 12 miljoonaa asiakasta vuosittain.

Jo aivan perustamisestaan, vuonna 1902, saakka, tavaratalon toimintaideana on ollut tarjota tuotteita ja palveluja joiden laajuus ja laatu kilpailee parhaiden Pariisin ja Lontoon tavaratalojen kanssa.

Tukholma nähtävyydet kohokohtia on myös Tukholman saaristoristeily, joka tarjoaa maisemiltaan yhden maailman kauneimmista reiteistä. Tukholman edustalla oleva saaristo on pituudeltaan aina 80 kilometriä itään kaupungista, ja koostuu yhteensä noin 24 000:sta saaresta, saarekkeesta, ja merellisestä kalliosta.

Voit tehdä päiväretkenä tehtävän saaristoristeilyn useamman yrityksen avulla.

Waxholmsbolaget (www.waxholmsbolaget.se) on yksi näistä toimijoista ja sen lautat lähtevät saaristoon Strömkajen laiturilta, joka on helppo yhdistää vanhaankaupunkiin tutustumiseen, sillä laituri sijaitsee kuninkaanlinnan vieressä.

Kesäisin liikennöi myös Strömma Kanalbolaget (www.strommakanalbolaget.com), jolla on moderneja ja nopeita lauttoja jotka toimivat Nybrokajen laiturilta, joka on Strandvägen kadulla.

Risteilyt käyvät usein Vaxholmin kylässä, joka on myös tutustumisen arvoinen. Pitempiä retkiä Tukholmasta järjestetään esimerkiksi Möjaan, Sandhamniin, sekä Utöön.