Tunisia nähtävyydet

Tunisia nähtävyydet parhaimmistoa ovat Karthagon rauniot, Soussen vanhakaupunki, Monastirin Ribat, Yasmine Hammamet lomakylä, sekä Djerban saari.

Karthagon rauniot sijaitsevat noin 15 km pohjoiseen maan pääkaupungista Tunisista, ja ovat muistona muinaisen Karthagon valtakunnasta, joka oli Rooman kanssa yksi muinaisen ajan mahtavimpia.

Karthago oli myös aikanaan muinaisen Rooman valtakunnan Africa provinssin pääkaupunki.


VIDEO: Esittelyvideo Karthagon raunioista.

Parhaiten kaupungin historiaan tutustuu Karthago museossa, joka sijaitsee Byrsa kukkulalla. Museo pitää sisällään suurimman osan muinaisesineistä jotka on löydetty alueella tehdyissä arkeologisissa kaivauksissa.

Antoninen kylpylöiden rauniot, jotka ovat myös alueella, ovat jäänne kylpylöistä, jotka olivat aikanaan muinaisen Rooman suurimmat. Ne rakennettiin vuosien 145 ja 165 jKr välillä, ja ovat yksi parhaista osoituksista siitä vauraudesta joka kuvasi muinaista Karthagoa.

Soussen vanhakaupunki (opensousse.co.cc) on UNESCO:n maailmanperintö luettelossa, ja sisältää kompaktilla alueella useita upeita historiallisia rakennuksia.

Näiden joukkooon kuuluu Suuri Moskeija, joka on rakennettu noin 850 jKr. ja on rakennustyyliltään Aghlabite arkkitehtuuria, sekä vanhankaupungin basaari, joka on hyvä paikka ostaa Tunisialaista käsityöläistavaraa.

Sousse, joka on Välimeren rannalla, on tunnettu myös erinomaisista rannoistaan ja kirkkaasta, turkoosin omaisesta merestään.

Soussea lähellä sijaitsevassa Monastirissa sijaitsee Monastirin Ribat, joka on Välimerellinen linnoitus, joita oli muinoin Afrikan rannikolla suojalinjana aina Marokosta Egyptiin, ja joiden tarkoitus oli suojata Afrikan muslivaltakuntaa hyökkäyksiltä.

Monastirin Ribat on vanhin ja tärkein tyypiltään koko Maghreb aluella. Se valmistui vuonna 796 jKr., mutta sen laajennustyöt jatkuivat aina 1000-luvulle saakka.

Ribatissa kannattaa käydä sen vahtitornissa, josta on upeat näkymät yli koko Monastirin kylän yli.

Yasmine Hammamet lomakylä (yasmine.com.tn) on rakennettu 278 hehtaarin ja 4 kilometrin ranta-alueelle kauneinta Tunisiaa, noin 6 km Hammametin kylästä.

Lomakylässä on 44 hotellia, joista suurin osa on 4 ja 5 tähden hotelleja, satama jossa on tilaa 740 laivalle, sekä muurin ympäröimä keskusta, jossa toimii katettu markkinapaikka.

Lomakylä sisältää myös teemapuiston, kasinon, thalassoterapia keskuksen, sekä kuuluisan rannallisen kävelykadun, jonka varrella on kauppoja, kahviloita, puutarhoja, puistoja, ja viihdekeskuksia. Löydät läheltä myös kaksi golf kenttää.

Hammametin alue on erittäin suosittu paikallisten, mukaanlukien maan presidentin, loma-alueena, ja tunnetaan varsinkin jasmiinikukistaan, joiden tuoksu täyttää alueen, ja josta lomakylä on saanut nimensä.

Tunisia nähtävyydet kohokohtia on myös Djerban saari, joka on Pohjois-Afrikan suurin saari Gabesin lahdella, Välimerellä, ja tunnetaan varsinkin poikkeuksellisen kauniista rannoistaan, maanmuodostelmistaan, ja tasokkaista hotelleistaan.

Djerbaan on turisteja tuonut myös ensimmäinen Star Wars elokuva vuodelta 1977, jonka “Mos Eisley” kohtauksen (starwars.com/databank/location/moseisley/) ulkokuvaukset tehtiin Djerbassa sijaitsevassa Ajimin kylässä.


Djerballa on rikas historia, ja legendan mukaan Odysseus haaksirikkoutui saarelle matkallaan Välimeren poikki. Historiansa aikana saarta on kutsuttu aina 200-luvulle jKr. Meninx-nimellä, ja se on ollut vuoroin mm. muinaisen Rooman valtakunnan, Normannien hallinnoiman Sisilian Kuningaskunnan, sekä Espanjan hallussa.