Turkki Belek

Turkki Belek on yksi Turkin suosituimmista lomakylistä ja alue on viime vuosina kehittynyt Turkin tärkeimmäksi golfloma kohteeksi.

Kylä, joka sijaitsee Antalyan maakunnassa osana Turkin turkoosirannikkoa, tarjoaa erittäin hyvän valikoiman turismille suunnattuja palveluja, tarjoten mm. yli 30 neljän ja viiden tähden hotellia sekä monia muita majoitusmahdollisuuksia, palveluja, ja vapaa-ajan viihdytyksiä.

Alue tunnetaan nykyisellään parhaiten kuitenkin juuri maan golf keskuksena, tarjoten 14 erilaista ammattimaisesti suunniteltua kenttää.

Kenttien suunnittelussa on otettu huomioon varsinkin Eurooppalaisten golf pelaajien toiveet, odotukset, ja preferenssit.

Golfkohteena Belek tunnetaan suomalaisten lomalaisten parissa varsinkin upeista golf kentiltä näkyviltä panoramisilta näkymiltään, mutta myös kenttien erinomaisesta suunnittelusta, sillä mukana on mm. Nick Faldon ja Colin Montgomerien suunnittelemia ratoja.

Lomakylästä löytyy myös laaja, varta vasten suunniteltu rantainen puisto, joka tarjoaa valkoisen hiekan ranta-alueen, varjoisen puisto-alueen, ja mm. leikkialueen lapsille.

Ranta-alueen useat ravintolat ja baarit tarjoavat puolestaan rentouttavan ilmapiirin joissa voit nauttia välimeren suotuisasta ilmastosta hyvän ruuan parissa.

Paikan nähtävyyksiin kuuluu myös Kurşunlu vesiputous, jonka ympärillä on laskettu asuvan noin 100 eri linnun lajin. Vesiputouksen takana oleva piilossa oleva luola on myös suosittu käyntipaikka.

Myös Belekin lähellä oleva Hellenistisen periodin aikainen Pergen kaupunki, jota usein verrataan nähtävyytenä Efesoksen antiikin kaupunkiin, ja josta löytyy 2000 vuotta vanha Aspendoksen amfiteatteri, johon mahtuu noin 20 000 katsojaa, ja jota edelleen käytetään avotilana musiikkiesityksille, baletille, ja oopperalle.


Belekin kaupunki sijaitsee vain 20 minuutin päässä alueen lentokentästä.