Turkki huhtikuu

Lyhyt kuvaus Turkki huhtikuu alueellisista oloista, sääkeskiarvoista, ja tärkeimmistä tapahtumista.

Huhtikuu on aikaa, jolloin Aigeanmeren ja Välimeren lomakohteiden rantojen olosuhteet lähestyvät lämpötiloja, jotka tekevät uimisen sopivaksi lomakohteiden rannoilla.

Kuun aikana lämpötilat varsinkin maan länsi-osissa ja etelässä ovat erittäin leppoisia, mutta idässä, jossa olosuhteisiin vaikuttavat korkeat vuoristot, sää on edelleen suhteellisen kylmää.

Huhtikuu tunnetaan myös aikana jolloin välimeren delfiiniparvet aloittavat vuosuisen vaelluksensa läpi Marmaran meren vesien kohti Bosporusta ja Istanbulia, ja edelleen Mustalla merelle.

Jos olet kiinnostunut jonkin tietyn alueen sääkeskiarvoista Turkissa huhtikuulle päivä päivältä, paras tapa löytää nämä tiedot on MSN Weather sääportaalista (weather.msn.com), josta ne helposti löytyvät suosituimmille kohteille Turkissa, Euroopassa ja maailmanlaajuisesti.

Esimerkiksi Analyan keskiarvot huhtikuulle (April) löytyvät sivulta:

weather.msn.com/daily_averages.aspx?wealocations=wc:1033&q=Alanya%2c+TUR+forecast:averagesd&weai=4

,jossa menemällä tietylle päivän kohdalle kuun päivistä näet sen historiallisen ylimmän ja alimman lämpötilan, sekä keskimääräisen historiallisen sademäärän päivälle.

Isoin tapahtuma kuun aikana on kansallinen Itsenäisyyden Päivä (Ulusal Egemenlik Bayrami, huhtikuun 23), päivänä, jolloin tasavallan parlamentti, kohtasi ensimmäistä kertaa vuonna 1920.


Toinen suuri tapahtumapäivä maassa huhtikuun aikana on perinteisesti ollut ANZAC Päivä (huhtikuun 25), jolloin aamuseremoniat Gallipolin kaupungissa muistavat 500 000 miestä jotka kuolivat tai haavoittuivat Ensimmäisen Maailmansodan aikana.