Turkki lokakuu

Katsaus Turkki lokakuu sääoloihin, sääkeskiarvoihin, sekä isoihin tapahtumiin kuun aikana.

Lokakuu on erikoinen kuukausi monella paikkakunnalla Turkin alueella, ja varsinkin kuun alku on vielä hyvää säätä useimmilla paikkakunnilla, mutta syksyn eteneminen tuo mukanaan useille paikkakunnille maata sateita kuun puolestavälin paikkeilta.

Turkin Aasian puoleisen osan (Anatolia) keskus saattaa viiletä huomattavasti kuun aikana, eivätkä edes lumimyrskyt sen alueella ole ennenkuulumattomia.

Turkin eteläinen turkoosirannikko on kuun aikana suurimmalta osiltaan vielä lämmintä säätä, tosin sateiden määrä on kasvussa kuun aikana alueella.

Jos suunnittelet matkaa jollekin tietylle paikkakunnalle Turkin sisällä lokakuun aikana, hyvä tapa saada selville historialliset sääkeskiarvot on käydä tarkastamassa ne MSN Weather sääportaalista (weather.msn.com).

Esimerkiksi lokakuun keskiarvot ylimmän ja alimman lämpötilan ja sademäärien suhteen lokakuulle (october) löytyy sivulta:

weather.msn.com/daily_averages.aspx?wealocations=wc:TUXX0014&q=%C4%B0stanbul%2c+TUR+forecast:averagesd&weai=10

, jossa näet yksityiskohtaiset päivittäiset historialliset keskiarvot menemällä kursorilla kunkin päivän graafin kohdalle.


Isoin tapahtuma maassa kuukauden aikana on Tasavallan päivä (Cumhuriyet Bayrami, lokakuun 29), joka on itse asiassa Turkin kaikkein tärkein patrioottinen kansallinen lomapäivä, muistona Turkin tasavallan itsenäisyysjulistukselle Mustafa Kemal Atatürkin toimesta vuonna 1923.