Turkki

Turkki on yksi suosituimmista matkailukohteista suomalaisille, ja erittäin suosittu koko maailman mittakaavassa lomakohteena, sillä maa on World Tourism Organization (www.unwto.org) järjestön mukaan mailman 9:ksi vierailluin matkakohde.

Suosittuja alueita turismin kannalta ovat varsinkin ainutlaatuinen Istanbul, joka on sekoitus Eurooppaa ja Aasiaa, sekä Turkin riviera, eli eteläinen turkoosirannikko, joka sisältää tunnettuja lomakaupunkeja kuten Marmaris, Side, ja Alanya.

Maa tarjoaa sekä historiallisia nähtävyyksiä, aurinkorantoja ja merellisiä kokemuksia, kuin myös moderneja kaupunkiloman tarjoamia ostosmahdollisuuksia ja yöelämän kirjon laidasta laitaan.

Islamin uskoisena maana ja lähi-itämaisen kulttuurin edustajana basaareineen ja rukoukseen kutsuvine minaretteineen Turkki on suomalaisittain varsin eksoottinen kokemus.

Historiallisesti maa on ollut edullinen lomakohde suomalaisille Turkin liiran valuuttakurssin heikkouden vuoksi, mutta voimakkaan talouskasvun myötä hinnat useilla alueilla, varsinkin isoimmissa kaupungeissa, ovat nousseet yleiseurooppalaiselle tasolle.


VIDEO: Turkin matkailutoimen virallinen esittelyvideo maasta lomakohteena.

Turkki nähtävyydet

Turkki nähtävyydet parhaimmistoon kuuluvat Sininen Moskeija, Topkapi Palatsi, Istanbulin Istiklal Avenue katu, Turkin Riviera, sekä Cappadocia.

Turkki nähtävyydet

Alanya nähtävyydet

Alanya nähtävyydet parhaimmistoa ovat Kizil Kule punainen torni, Alanyan linna, päiväristeily Kyrenian kaupunkiin Pohjois-Kyprokselle, Aspendos Amfiteatteri, sekä Cleopatran ranta.

Alanya nähtävyydet

Marmaris Turkki

Marmaris Turkki on suosittu lomakylä eteläisellä Turkin rivieralla, ja tarjoaa upeita rantoja, yöelämää, ostosmahdollisuuksia, ja rentoutumista.

Marmaris Turkki

Efesos Turkki

Efesos Turkki oli muinaisen Rooman ja Kreikan kaupunki, jonka rauniot ovat suosittu Turkin nähtävyys.

Efesos Turkki

Golf Turkki

Golf Turkki on kohteena suosittu varsinkin Turkin rivieran osalta, jonka Belekin alue on paikoista antoisin, tarjoten kaikkiaan 14 kenttää.

Golf Turkki

Turkki valuutta

Turkki valuutta eli Turkin liira, on käytössä maksuvälineenä niin Turkissa kuin Pohjois-Kyproksenkin alueella.

Turkki valuutta

Turkki musiikki

Turkki musiikki sisältää laajan valikoiman eri elementtejä aina Keski-Aasian kansanmusiikista aina moderneihin Eurooppalaisiin ja Amerikkalaisiin musiikkivaikutteisiin.

Turkki musiikki

Turkki jalkapallo

Turkki jalkapallo kulttuuri tunnetaan menestyneistä seuroistaan kuten Fenerbahçe ja Galatasaray, sekä fanaattisista kannattajistaan.

Turkki jalkapallo

Turkki Belek

Turkki Belek on yksi Turkin suosituimmista lomakylistä ja alue on viime vuosina kehittynyt Turkin tärkeimmäksi golfloma kohteeksi.

Turkki Belek

Side Turkki

Side Turkki on suosittu lomakylä eteläisellä rannikolla, lähellä Manavgatin ja Selimiye kyliä, noin 75 km from Antalyan kaupungista.

Side Turkki

Turkin hintataso

Turkin hintataso on usein riippuvainen tinkimiskyvystäsi, varsinkin Istanbulin Suuren Basaarin kaltaisessa paikassa tai lomakylissä kuten Marmaris tai Alanya.

Turkin hintataso

Turkki Alanya sää

Katsaus Turkki Alanya sää tietolähteisiin netissä mukaanlukien Turkin valtion meteorologinen sääpalvelu.

Turkki Alanya sää

Turkin valtion matkailutoimisto

Turkin valtion matkailutoimisto toimii Turkin turismiministeriön alaisuudessa ja tarjolla on useampia nettisivustoja joita voit käyttää sen avulla Turkin lomasi suunnitteluun.

Turkin valtion matkailutoimisto

Turkki lokakuu

Katsaus Turkki lokakuu sääoloihin, sääkeskiarvoihin, sekä isoihin tapahtumiin kuun aikana.

Turkki lokakuu

Turkki huhtikuu

Lyhyt kuvaus Turkki huhtikuu alueellisista oloista, sääkeskiarvoista, ja tärkeimmistä tapahtumista.

Turkki huhtikuu

Turkki Marmaris sää

Katsaus Turkki Marmaris sää tietoihin ja resursseihin joita löytyy netistä.

Turkki Marmaris sää

Turkki Pegasos

Turkki Pegasos World Hotel noin 15 minuutin ajomatkan päässä Siden lomakylästä tarjoaa turkoosinvärisen lahdenrannan, viiden tähden palvelut, ja yhden Välimeren suurimmista uima-allaskomplekseista.

Turkki Pegasos

Turkki Side kartta

Turkki Side kartta ja resursseja netistä erilaisten ilmaisten lomakylän karttojen suhteen.

Turkki Side kartta

Turkki toukokuu

Katsaus Turkki toukokuu sääoloihin ja resursseihin joilla voit tarkastella alueittain kuun keskilämpötiloja, sekä kuun tärkeimpiin tapahtumiin.

Turkki toukokuu

Turkki vesipuisto

Turkki vesipuisto vaihtoehtoihin kuuluvat mm. Euroopan suurin vesipuisto Aquapark Adaland.

Turkki vesipuisto

Turkki sää huhtikuu

Katsaus Turkki sää huhtikuu keskiarvoihin ja tietolähteisiin netissä.


Turkki sää huhtikuu