World Trade Center Turku

World Trade Center Turku on Aurajoen länsirannalla sijaitseva rakennus, joka toimii alueen yritysten yhtenä kansainvälisen kaupan keskuksista.

Turussa oleva Turun kauppakamarin omistama World Trade Center (WTC) keskus toimii lähellä kaupungin … Jatka lukemista →

Wäinö Aaltosen museo Turku

Wäinö Aaltosen museo Turku esittelee Wäinö Aaltosen, Suomen itsenäisyyden alkuvuosien merkittävimpiin kuuluneen kuvataiteilijan, veistoksia, piirustuksia, luonnoksia, grafiikkaa, ja maalauksia.

Wäinö Aaltosen museo on osa Turun kaupungin taidemuseo järjestelmää, ja toimii … Jatka lukemista →

Vartiovuoren kesäteatteri Turku

Vartiovuoren kesäteatteri Turku on koko perheen näytelmiin erikoistunut kesäteatteri, joka on ollut toiminnassa vuodesta 1928.

Kesäteatteri, joka toimii ammattilaisvoimin, sijaitsi alkuun Ruissalon Kansanpuistossa, mutta siirtyi käyttämään Vartiovuorea vuodesta 1954.

Teatterin … Jatka lukemista →

Vanha raatihuone Turku

Vanha raatihuone Turku on historiallinen rakennus Vanhan suurtorin laidalla, alueella, joka oli kaupungin hallinnollinen keskus aina vuoteen 1827, Turun paloon, asti.

Vanhan raatihuoneen paikalla on sijainnut kaupungin hallinnollinen keskus jo … Jatka lukemista →

Vaakahuoneen paviljonki Turku

Vaakahuoneen paviljonki Turku on ravintolakokonaisuus, joka sisältää erikoiskahvilan, pizzerian, à la carte-ravintolan, seisovan Saaristolaispöydän, ja grillin.

Kesäisin (vapusta asti) auki olevan Vaakahuoneen Paviljongin ravintolavalikoima koostuu kahvilasta, pizzeriasta, à la carte-ruokalista … Jatka lukemista →

Turun tuomiokirkko

Turun tuomiokirkko on Suomen luterilaisen kirkon pääkirkko ja myös yksi vierailluimmista kirkoista maassa.

Tuomiokirkkoa on rakennettu useiden eri periodien aikana, 1200-luvulta, jolloin Turun kaupunki oli kohonnut maan tärkeimmäksi kauppapaikaksi, aina … Jatka lukemista →

Turun taidemuseo

Turun taidemuseo oli avautuessaan vuonna 1904 maan toinen taidemuseoksi suunniteltu rakennus Helsingin Ateneumin jälkeen.

Taidemuseon rakennus on tehty keski-eurooppalaiseen 1800-luvun taidemuseorakentamisen mukaisesti, siten, että palatsin keskellä on keskussali, jonka ympärille … Jatka lukemista →