Turun kauppahalli

Turun kauppahalli on 42:n kauppiaan kokoinen historiallinen kauppapaikka, joka aloitti toimintansa vuonna 1896.

Korttelin kokoinen (118,5 m pitkä ja 16 metriä leveä) kauppahalli rakennettiin vuosina 1895-1896, ja sen suunnitteli arkkitehti Gustaf Nyström.

Vanhin vielä nykyäänkin kauppahallissa toimivista yrityksistä on Kalaliike S. Wallin (s-wallin.fi), joka on toiminut rakennuksessa vuodesta 1897 saakka.

Turun kauppahalli

KUVA: Kauppahallin sisäänkäynti kuvattuna Eerikinkadulta, läheltä sisäänkäyntiäKauppakeskus Hansaan.

Nykyään rakennus on yksi maan vilkkaimmista kauppahalleista asiakasmääriltään (noin 2 miljoonaa kävijää vuodessa), ja tarjoaa 42:n yrityksensä voimin varsinkin lähialueiden erikoisruokia, myös hallin kahviloissa ja ravintoloissa.

Näihin paikallisiin erikoistuotteisiin kuuluvat esimerkiksi maitojuusto, rusinamakkara, happamat ruisleivät, sekä mustikkamunkit.

Kauppahalli on perustamisestaan asti toiminut markkinapaikkana myös ulkomaiden herkuille, joihin lukeutuvat esimerkiksi aasialaiset ja afrikkalaiset ruoka-ainekset.

Kaikkiaan erilaisten elintarvikkeiden osuus kauppahallin myynnistä on noin 60%.

Muihin tarjolla oleviin palveluihin kuuluvat kukat, suutari, erikoisterveydenhoidon tarvikkeet, luontaistuotteet, sekä parturikampaamo.

Turku Kauppahalli
Eerikinkatu 16 H
20100 Turku
www.kauppahalli.fi

Voit suunnitella käyntiäsi kauppahallissa ja tutustua paikan pohjapiirrustukseen sekä tarjolla olevien yritysten kirjoon virallisten nettisivujen avulla, osoitteessa www.kauppahalli.fi.


Kauppahalli, joka sijaitsee aivan kaupungin ydinkeskustassa, on avoinna ma-pe 7:00 – 17:30 sekä lauantaina 7:00 – 14:00.