Uusi-Seelanti Passi

Uusi-Seelanti passi oikeuttaa 3kk oleskeluun maassa, eikä Suomen kansalainen tyypillisesti tarvitse viisumia tullessaan maahan voimassaolevan passin lisäksi oleskellakseen tämän ajan.

Uusi-Seelanti on tarkka siitä, että maahantulijat ovat aitoja turisteja, joten rajaviranomaiset saattavat kysellä tarkkaankin siitä miten olet hoitanut majoituksen ja oleskelun rahoituksen maassaoloaikana. Lisäksi valmiiksi hankittu lippu pois maasta on pakollinen.

Jos tuot tai viet maasta yli 10 000 Uuden-Seelannin dollaria, tämä pitää ilmoittaa rajalla, ja on mahdollista, että rajavartia pyytää nähdä rahat ja laskee ne edessäsi.

Maahan ei myöskään saa tuoda ruokaa tai ruoan valmistuksen raaka-aineita ja laukkusi käy läpi bio läpivalaisu laitteen maahantullessasi.

Tämä johtuu Uuden-Seelannin ainutlaatuisesta luonnosta ja maataloudesta, joka on herkkä ulkopuolisille tekijöille.

Lähin Suomen suurlähetystö, esim passin uusimista varten, on Sydneyssä, Australian puolella.

Voit saada kuitenkin väliaikaisen passin EU maiden suurlähetystöistä, esim. Hollannin sellaisesta, joita on Wellingtonissa, Uuden Seelannin pääkaupungissa.


Jos aiot oleskella Uudessa-Seelannissa pidempään kuin kolme kuukautta tai haluat työskennellä täällä, on syytä hankkia viisumi lähimmästä Uuden Seelannin suurlähetystöstä ennen maahantuloa.