Uusi Seelanti sää

Uusi Seelanti sää on suomalaiseen säähän verrattuna lämmin ympäri vuoden varsinkin Uuden-Seelannin pohjois-saarella.

Esim. Aucklannin sää on pahimmillaan nollan asteen tienoilla kylmimpinä öinä paikallisen talven aikana, joka sijoittuu Pohjoisen pallonpuoliskon kesän aikaan, eli touko-elokuun tienoille.

Uuden Seelannin talvi sisältää kuitenkin luntakin, sillä Etelä-saaren läpi kulkevien Eteläisten Alppien alueella sataa lunta ja niillä on osittain pysyvä lumipeite kuten Fox ja Franz Josef Glacier – alueella Eteläisen saaren länsirannikolla.

Eteläinen saari sisältää monta Aasialaisten suosimaa laskettelupaikkaa, kuten Hutt vuoren alueella olevat laskettelurinteet ja Queenstownin Remarkables vuoristo ja läheinen Wanakan alue.

Kesäinen Uusi Seelanti (lokakuusta maaliskuuhun) on erittäin lämmin ja lämpötilat vuoristoisten aluiden ulkopuolella ovat tyypillisesti yli 20 ja ajoittain yli 30 celsius astetta.

Eteläisen saaren länsiosat ovat kesällä erittäin sateista aluetta johtuen siitä että eteläsaaren vuoristo pidättelee pilviä alueella.

Eteläisen saaren pohjois-itäpuolen suuremmat kaupungit, kuten Nelson ja Christchurch ovat taas suhteessa erittäin vähäsateisia.

Nelson itse asiassa mainostaa itseään Uuden Seelannin aurinkoisimpana paikkana.

Uuden Seelannin Sää – Nettipalvelut

Jos haluat saada tuoreita säätietoja Uudesta Seelannista ja lyhyen aikavälin ennusteita, netissä on muutama hyvä saitti joka voi auttaa sinua eteenpäin.

Yksi tälläinen on Snow-Forecast.com, joka kertoo mm. lyhyen aikavälin pilvipeite ja sade-ennusteen sekä lumiennusteen vuoristoille mikäli olet menossa laskettelemaan maan etelä-saaren Alppien laskettelualueille.

Toinen hyvä on Uuden Seelannin virallinen sääpalvelu osoitteessa metservice.co.nz, jonka ennusteita käyttävät muun muassa maan suurimmat televisiokanavat ennusteissaan.


Jos haluat kausiluonteisia keskiarvoja, paras palvelu tähän on weather.msn.com, jonka tuottaa itse asiassa suomalais omisteinen FORECA.