Vaakahuoneen paviljonki Turku

Vaakahuoneen paviljonki Turku on ravintolakokonaisuus, joka sisältää erikoiskahvilan, pizzerian, à la carte-ravintolan, seisovan Saaristolaispöydän, ja grillin.

Kesäisin (vapusta asti) auki olevan Vaakahuoneen Paviljongin ravintolavalikoima koostuu kahvilasta, pizzeriasta, à la carte-ruokalista tarjoavasta ravintolasta (myös seisova pöytä Saaristolais-ruokaa), sekä grillistä.

Ravintolakokonaisuuden lisäksi Paviljongin katetulta terassialueelta löytyy myös usein myös elävää musiikkia ja tanssia, tiloissa, jotka ovat arkkitehtitoimisto Arosuo & Vapaavuoren suunnittelema.

Vaakahuoneen Paviljonki Turku

KUVA: Näkymä Vaakahuoneen Paviljongin julkisivuun, kuvattuna Martinsillan vierestä. Höyrylaiva S/S Ukkopekan lipunmyynti on rakennuksen kuvassa taaempana olevassa päädyssä.

Vaakahuoneen Paviljonki

KUVA: Vaakahuoneen Paviljongin rakennus kuvattuna Martinsillalta. Kyltti rakennuksen sisäänkäynnin päällä lukee “Vanha Vaakahuone”, joka viittaa tämän vuonna 1898 valmistuneen rakennuksen historialliseen käyttöön höyrylaivasataman rahtiterminaalina, jossa punnittiin höyrylaivojen rahti.

Vaakahuoneen Paviljonki
Linnankatu 38
20100 Turku
www.vaakahuone.fi

Paviljongin terassilla on kaikkiaan noin 500 asiakaspaikkaa, ja sisäänpääsy paikan konsertteihin on ilmainen (tosin joihinkin erikoisiltoihin paikka myy noin sataan paikkaan paikkavarauksia.).


Paviljongin a la carte ravintolan ruokalista on koottu saaristolais- ja italialaisesta keittiöperinteistä, siten, että ruoat valmistetaan käyttäen mahdollisimman pitkälle lähituottajia (kuten Sorrin puutarhaa (www.sorrinpuutarha.fi) ja Turun Kauppahallissa toimivaa Reino Jokisen lihaliikettä) hyödyntäen.