Valencia nähtävyydet

Valencia nähtävyydet kohokohtiin kuuluvat Ciutat de les Arts i les Ciències keskus, Barrio del Carmen kaupunginosa, Plaça de la Verge, Valencian katedraali, sekä Malvarrosan ranta.

Ciutat de les Arts i les Ciències keskus (www.cac.es) on viiden taide ja tiede aiheisen museon ja näyttelytilan kokoelma Turia joen rannalla Valenciassa. Suomeksi paikan nimi on Taiteiden ja tieteiden kaupunki, joka kertoo alueen koosta.

Keskus on tunnettu varsinkin sen sisältämistä moderneista, futuristisista, rakennuksistaan, jotka on suunnitellut Valencialainen arkkitehti Santiago Calatrava.

Kompleksi koostuu El Palau de les Arts Reina Sofía rakennuksesta, joka on ooppera talo ja performanssitaiteiden keskus, “L’Hemisfèric”:stä, joka on Imax elokuvateatteri, planetaario sekä laserium, ja El Museu de les Ciències Príncipe Felipe:stä, joka on tiedemuseo.

Alueelta löytyy myös “L’Oceanogràfic”, jossa on Euroopan isoin akvaario, sekä “L’Umbracle”, joka on kävelytie ja puistoalue.

Puistoinen alue, josta keskus muodostuu, houkuttelevine puroineen ja lammikoineen, on suosittua aluetta paikallisten rentoutumiselle ja iltakävelyille.

Voit myös pysähtyä aluetta tutkiessasi ulkoilmabaarilla joka on El Museu de les Ciències Príncipe Felipen museon ulkopuolella.

Barrio del Carmen kaupunginosa (www.barriodelcarmen.net) muodostaa Valencian vanhan keskuksen ja se on suosittua aluetta nähdä kaupungin muinaiset kasvot ja kaupungin asteittainen siirtymä kohti modernimpia rakennuksia.

Barrio del Carmenin rakennuksista suuri osa on peräisin muinaisen Rooman ja Arabialaisen vallan ajoilta. Sen alueella ovat myös kuuluisat Torres de Serranos (Serranos Torni) sekä Torres de Cuart, jotka ovat kaksi porttikohtaa, joiden kautta käytiin muinaisen Valencian linnoitusmuurin lävitse.

Kaupunginosan viehätys muodostuu nykyään myös sen alueella olevista ulkokahviloista ja trendikkäistä kaupoista.

Valencia nähtävyydet parhaimmistoa on myös Plaça de la Verge, joka sijaitsee Valencian katedraalin lähellä, ja se on yksi suosituimmista aukioista turistien keskuudessa kaupungissa, sisältäen useita merkittäviä rakennuksia.

Sen asema mm. muinaisen Rooman hallinnan alla oli pääaukiona, mutta nykyään tuon aseman on perinyt Plaça de l’Ajuntament, jolla mm. Valencian kaupungintalo sijaitsee.

Plaça de la Verge aukion rakennuksista tunnetuin on Basilica de Virgen de Los Desamparados, joka on Valencian katedraalin jälkeen kaupungin toiseksi tärkein uskonnollinen rakennus. Rakennus oli valmistuessaan yksi ensimmäisistä barokkityylisistä rakennuksista Espanjassa.

Aukiolla on myös Turia suihkulähde, joka on yleinen kohtaamispaikka paikallisten keskuudessa.

Valencian katedraali (La Seu) pitää sisällään Valencian vanhimman museon, Sala Capitularin.

Tässä museossa on mahdollisesti yksi maailmanhistorian tärkeimmistä aarteista, Pyhä Valencian Malja ensimmäiseltä vuosisadalta jKr. Keski-Idästä, jota jotkin historioitsijoista pitävät Pyhänä Graalin Maljana, jota Jeesus käytti Pyhän ehtoollisen aikana.

Perimätiedon mukaan sen toi kirkkoon muinaisen Rooman valtakunnan keisari Valerian 200-luvulla jKr, sen jälkeen kun maljan ensin toi Roomaan Pyhä Pietari Jerusalemista.

Katedraalissa kannattaa käydä myös El Micaletissa, joka on rakennukseen liitetty kellotorni. Jos jaksat kavuta koko 207 askeleen matkan ylös torniin saakka, palkinnoksi saat mahtavat näkymät yli Valencian kaupungin.

Valencia nähtävyydet kohokohtia on myös Malvarrosan ranta, joka on toinen Valencian päärannoista yhdessä Las Arenas rannan kanssa. Yhteensä kaupungista löytyy kunnossa pidettyä rantaviivaa noin 2,8 km.

Pääset Malvarrosan rannalle vaivattomasti bussilla, joka kestää noin 15 minuuttia perille, tai raitiovaunulla Pont de Fusta:lta noin 10 minuutissa.


Jos Valencian rantojen alueella on huono sää ja haluat kuitenkin käydä rannalla, suosittu tapa etsiä aurinkoa alueella on mennä hieman kauemmaksi, esimerkiksi Pinedon tai El Salerin rannoille, joille pääsee keltaisilla erikoisbusseilla kaupungin keskustasta, Calle Alicantelta läheltä Estacion del Nortea.