Vancouver Kanada nähtävyydet

Vancouver Kanada nähtävyydet parhaimmistoa ovat mm. Harbour Centre pilvenpiirtäjä, Vancouver Aquarium, Canada Place, Telus World of Science tiedekeskus, ja Granville Island saari.

Harbour Centre pilvenpiirtäjä (harbourcentre.com) on yksi merkittävimmistä maamerkeistä Vancouverin kaupungissa, ja rakennus on myös yksi kaupungin korkeimmista.

Rakennuksesta on tullut kuitenkin erittäin suosittu turistinähtävyys ennenkaikkea sen “Vancouver Lookout” (www.vancouverlookout.com) näköalatasanteen takia, joka tarjoaa esteettömät 360 asteen näkymät yli kauneimman Vancouverin.

Pääset aivan rakennuksen viereen helposti vaikkapa SkyTrain metrolla, joka kulkee ilmassa olevia raiteita pitkin, ja jonka Waterfront Station asema on rakennuksen lähellä.

Voit myös ruokailla rakennuksessa, sillä se sisältää “Top of Vancouver” (www.topofvancouver.com) nimisen pyörivän ravintolan yläkerroksissa.

Vancouver Aquarium (www.vanaqua.org) on julkinen akvaario, ja yksi Pohjois-Amerikan viidestä suurimmasta akvaariosta, joka sijaitsee Vancouverin suosituimmalla turistialueella, Stanley Park puistossa osana Vancouveria.

Sen lisäksi että akvaario on merkittävä turistinähtävyys Vancouverissa, se toimii myös keskuksena merelliselle tutkimukselle, konservaatiotyölle, ja merieläinten kuntouttamiselle.

Akvaarion näyttelytilat koostuvat yhteensä 166:sta eri akvaarionäytetilasta, joissa näytillä on mm. 300 lajia kaloja, 30 000 selkärangatonta merieläintä, ja 56 lajia sammakoita ja matelijoita, sekä noin 60 merellistä nisäkäs ja lintulajia.

Canada Place (www.canadaplace.ca/cpc/) rakennus on osa Burrard Inlet nimistä kauneinta satama-aluetta Vancouverista, ja se pitää sisällään Vancouver Convention & Exhibition Centre kokouskeskuksen (www.vcec.ca), Pan Pacific Hotel hotellin, Vancouverin World Trade Centre (www.wtcvancouver.com) tilat, ja maailman ensimmäisen IMAX 3D teatterin.

Rakennus on myös terminaali josta varsinkin useat Alaskaan suuntautuvat risteilyalukset lähtevät.

Rakennus valmistui aikanaan maailmannäyttely Expo 86 varten, ja se on tullut tunnetuksi varsinkin erikoisesta arkkitehtuuristaan, jossa on viitteitä varsinkin kuuluisasta Sydneyn Oopperatalosta Australiassa.

Hyvä tapa tutustua alueeseen on esimerkiksi “Promenade Into History” (www.canadaplace.ca/cpc/Tourist_Information/Walking_Tour/) itse-ohjattu kävelykierros, joka tarjoaa katsauksen yhteensä 44:ään historiallisesti merkittävään kohtaan sataman alueella.

Vancouver Kanada nähtävyydet parhaimmistoa on myös Telus World of Science tiedekeskus (www.scienceworld.ca), joka on koko perheen interaktiivinen tiedemuseo samaan tapaan kuin Eureka tiedepuisto on Suomen Vantaalla.

Tiedekeskuksen erottaa jo kaukaa, sillä sen arkkitehtuurin kohokohta on suuri maapallonomainen kupoli.

Keskus on ollut avoinna yleisölle vuodesta 1982, ja tarjoaa kohokohtina mm. OMNIMAX teatteri, Gunther von Hagenin Body World, jossa voit kokea ja oppia ihmiskehon eri osien toiminnat interaktiivisesti, ja “Eureka”, joka on interaktiivinen tiedenäyttely.

Granville Island saari (www.granvilleisland.com) sijaitsee suoraan Vancouverin keskustan edustalla, ja se toimii nykyään ostosalueena, joihin mahdollisuuksiin sisältyy kuuluisa julkinen markkinapaikka.

Saarella on myös suuri satama, hotelli, useita näytelmäteattereita, mukaanlukien kuuluisat Arts Club Theatre Company sekä Carousel Theatre teatterit.

Saaren markkinapaikka tarjoaa yli sata pysyvää ja tilapäistä myyjää, jotka tarjoavat erilaisia ruokia ja käsityöesineitä markkinapaikan rakennuksissa, päivittäin, myös viikonloppuisin.


Paras tapa tulla saarelle on käyttää matkustajalauttoja, jotka lähtevät Granville saarelle Vancouverin keskustasta. Näihin lauttayhtiöihin kuuluvat sekä False Creek Ferries (www.granvilleislandferries.bc.ca) että Aquabus (www.theaquabus.com).