Vancouverin parhaat nähtävyydet

Katsaus Kanadan British Columbian provinssin Vancouverin kaupungin parhaisiin nähtävyyksiin, mukaanlukien Vancouver Aquarium, Granville Island, sekä Stanley Park.

Rannoista vuoristoihin ja taidegallerioista museoihin, Vancouver on kaupunki ja lomakohde, jolla on paljon annettavaa.

Yksi Vancouverin bonuksista on se, että monet nähtävyyksistä ovat ilmaisia, joka jättää rahaa käytettäväksi muihin tarkoituksiin, kuten shoppailuun ja alueen tasokkaiden ravintoloiden läpikäyntiin.

Kaupungin yhteydestä löytyy laajoja vuoristojonoja, upeita merialueita, hienohiekkaisia rantoja, sekä urbaaneja vapaa-ajan viihdykkeitä, tehden kohteesta uskomattoman kokonaisuuden tutkittavaksi.

Kesäkuukausina voit esimerkiksi kävellä Vancouverin Seawall-reittiä pitkin merenrannalla tai tutustua Stanley Park -puistoon, jossa on monipuolisesti erilaisia sisä- ja ulko-aktiviteetteja, tarjoten ajanvietettä koko päiväksi.

Seutuun kuuluvien Capilano-sillan ja North Shore -vuoriston ansiosta Vancouverissa ollessasi et ikinä joudu pulaan hyvien kävelyreittien tai polkupyöräilyväylien puutteen suhteen.

North Vancouverin seudun puitteissa oleva Capilano Suspension Bridge on etenkin mielenkiintoinen kokemus huojuvana riippusilta, joka on rakennettu syvän rotkon yläpuolelle.

Kulttuurielämysten puolesta Vancouverin Chinatown, Pohjois-Amerikan toiseksi suurin kiinalaiskaupunginosa, on mielenkiintoinen lomanähtävyys.

Chinatownissa pistäytyessäsi sinun kannattaa tutustua alueen Dr. Sun Yat Sen Classical Chinese Garden osioon, joka on rauhallinen kiinalainen puutarha täynnä tasapainottavaa zen-energiaa.

Sateisen päivän aikana yksi parhaista sisätilanähtävyyksistä on FlyOver Canada, 4D nähtävyys, joka vie sinut matkalle läpi koko mantereen levyisen Kanadan valtion.

1) Science World at TELUS World of Science

Vancouverin tiedekeskus, TELUS World of Science, tarjoaa ajankohtaisia ja informatiivisia näyttelyitä kaikenikäisille kävijöille.

Tiedekeskus pitää näyttelynsä aina mielenkiintoisina ja tuoreina isännöimällä vaihtuvia näyttelyitä pysyvien näyttelyidensä ohessa.

Lisäksi keskuksessa sijaitseva OMNIMAX-teatteri on täydellinen tapa viettää esimerkiksi sateista iltapäivää.

Science Worldin moderniin kokonaisuuteen sisältyy varta vasten tiedekeskusta varten rakennettu ulkoilma-alue, jota on hauska tutkia.

Pääset TELUS World of Sciencen, joka sijaitsee Vancouverin False Creekin puitteissa, luo helposti julkisilla busseilla, Aquabussilla, tai Skytrainilla.

Yksi suosituista reiteistä tulla tiedekeskukselle on kävellä pitkin Seawallin väylää perille saakka.

2) Vancouver Aquarium

Jacques Cousteau sanoi aikoinaan, että Vancouverin seutu omaa yhden koko maailman parhaista vedenalaisista eläimistöistä.

Mikäli et ole valmis tutustumaan tähän upeaan vedenalaiseen maailmaan märkäpuvussa, Vancouverin meriakvaario, Vancouver Aquarium, on helppo tapa nähdä British Columbian provinssin parhaita merellisiä otuksia sisätiloissa.

Vancouver Aquarium on voittoa tavoittelematon organisaatio, jonka toimintaan kuuluvat meriakvaarion ohella maailman merinisäkkäiden pelastus- ja kuntoutusprojektit.

Meriakvaarion sisällä pääset tutustumaan lisäksi sademetsänäyttelyyn, jossa vastaan tulee laiskiaisia, trooppisia lintuja, krokotiileja, käärmeitä, sekä kaloja.

Paikan kohokohtiin kuuluvat mm. näyttely, joka esittelee British Columbian alueelle ominaisia kaloja, sekä show-numerot delfiineillä, beluga-valailla, ja merileijonilla. Meriakvaariorakennuksen ulkopuolella näet puolestaan merisaukkojen elämää.

3) Tohtori Sun Yat-Senin klassinen kiinalainen puutarha (Dr. Sun Yat-Sen Classical Chinese Garden)

Aitoon Kiinan Ming-dynastian tyyliin rakennettu Tohtori Sun Yat-Senin klassinen kiinalainen puutarha on yksi harvoista 1400-vuosisadan jälkeen rakennetuista Ming-tyylisistä kokonaisuuksista maailmassa.

Puutarha, jonka rakentamisessa käytettiin perinteisiä materiaaleja Suzhousta, joka on lempinimeltään “Kiinan puutarhakaupunki”, sisältää huolellisesti järjesteltyjä kivimuodostelmia, puita, kasveja, sekä vesi-elementtejä, joista kukin on toteutettu ilman ruuveja, nauloja, tai voimatyökaluja.

Paikan suunnittelussa on hyödynnetty myös yin ja yang periaatteita asioiden vastapuolista, kuten käsitteitä valosta ja pimeydestä sekä karkeudesta ja sileydestä.

Kun olet vieraillut Tohtori Sun Yat Senin klassisella kiinalaisella puutarhalla, sinun kannattaa tutustua myös ympäröivään kortteliin, jossa tarjolla on mm. paikkoja nauttia erinomaisista leivotuista herkuista.

4) Locarnon ja Jerichon rannat

Locarnon ja Jerichon rannat sisältävä osa Vancouverin rannikkoa tarjoaa upeat näkymät North Shoren vuoristolle, Howen salmelle, Stanleyn puistoon, Bowen-saarelle, Vancouverin siluettiin, ohikulkeviin risteilyaluksiin, sekä henkeäsalpaavan kauniisiin auringonlaskuihin.

Molemmat rannat omaavat suurikokoisen hienohiekkaisen merenrannikon alueen, kuin myös nurmikkoisia alueita, jotka ovat ideaalisia paikkoja piknik-ruokailuun.

Jerichon rannalla on tarjolla purjelautoja vuokralle, kun taas Locarno on tyyliltään hiljaisempi ja rauhallisempi ranta.

Kummankin puitteissa toimii hengenpelastajia toukokuun puolestavälistä syyskuun alkuun (Kanadan Labor Day juhlapyhään) saakka päivittäin klo 11:30-20:30.

Oheispalveluihin alueella kuuluvat myyntikojut, joista voit ostaa muun muassa juomia, jäätelöä, hampurilaisia, hot dogeja, ranskalaisia perunoita, ja muita pikaruokaherkkuja.

Lisäksi rantojen ohessa on julkisia käymälöitä sekä pukuhuoneita.

5) Granville Island

Granville Island oli aikoinaan Vancouverin teollisen tuotannon kaupunginosa, mutta nykyään sitä asuttavat paikalliset taiteilijat, ravintolat, teatterit, hotelli, sekä Emily Carr University of Art and Design -yliopisto.

Granville Island sisältää jokaiselle jotain: lasten alueen, korukauppoja, taidemyymälöitä, olutpanimon, veneen vuokraus toimistoja, ainutlaatuisia vaatekauppoja, jne.

Kun olet kiertänyt alueen myymälät läpi, sinun kannattaa suunnata Public Market -markkinapaikalle.

Siellä pääset maistelemaan paikallisia herkkuja, kuten savulohta, artesaanijuustoja, sekä tuoreita pehmeitä kermakaramelleja.

Kohokohtiin lukeutuu Public Marketin ruokahalli, jossa voit nauttia lounasta ja hankkia pikkunälkään soveltuvia purtavia hallin kojumyyjien tarjonnasta. Hallin ulkopuolella näkee puolestaan usein kaupungin parhaisiin lukeutuvia katutaiteilijoita.

Vancouverin False Creekissa sijaitsevaan Granville Islandiin pääsee käymään keskustasta esimerkiksi laivayhteydellä tai julkisella bussilla.

6) FlyOver Canada

FlyOver Canada on Vancouverin ainoa 4D nähtävyys, ja ainutlaatuinen koko maan puitteissa, jossa osallistut maan lävitse kulkevaan filmiseikkailuun.

Kanadaan tutustuttavaan elokuvaseikkailuun tuovat neljäulotteiset elementit kokemukseen kuuluvat tuoksut, näkymät, äänet, sekä tuulen tuulahdukset.

FlyOver Canada sijaitsee Canada Place Cruise Ship Terminalin vieressä, jonne pääsee vaivattomasti kävellen, autolla, tai julkisilla kulkuneuvoilla.

Kokemus, joka on mallinnettu Disneyn kehittämän “Soaring Over California” 4D-huvipuistolaitteen pohjalta, saa lisäsyvyyttä FlyOver Canadan pre-showsta ja Canadian Trailista.

7) Capilanon riippusilta ja puisto (Capilano Suspension Bridge & Regional Park)


Capilanon riippusilta tarjoaa sinulle mahdollisuuden testata rohkeuttasi, kun matkaan pitkin tätä huojuvaa riippusiltaa sitä ylittäessäsi.

Riippusiltarakenteen tuoman jännittävyyden ohella sillalta on uskomattomat näkymät Capilano-jokeen, joka sijaitsee 70 metriä alapuolellasi.

Perusriippusiltainen rakenne on kokonaisuudessaan noin 136 metriä pitkä, ja houkuttelee North Vancouverissa olevalle sijainnilleen paljon turisteja päivän mittaan.

Alkuperäisen Capilanon riippusillan rakennutti skottilainen rakennusinsinööri George Grant Mackay vuonna 1888, mutta se korvattiin hänen kuolemansa jälkeen vaijerikaapelisillalla vuonna 1903.

Tämän jälkeen silta on läpikäynyt useita muutoksia, parannuksia, ja vahvistuksia, jotka ovat tehneet rakenteesta turvallisen ja tukevan.

8) Stanley Park

Vancouverin keskustassa sijaitseva Stanley Park on puisto, joka tarjoaa viheriään keitaan kaupungin asukkaille yli 400 hehtaarin kokoisella maa-alueella.

Prestonin lordi Stanley avasi puiston käyttöön vuonna 1888, joka sisältää nykyisin puoli miljoonaa puuta, Vancouverin meriakvaarion, Malkin Bowlin, kaiverrettuja toteemipaaluja, muistomerkkejä, rantoja, valomajakan, sekä erilaisia kävelypolkuja raittiista ilmasta nauttimiseen.

Kesäkuukausina Malkin Bowl on tapahtumapaikkana erilaisille konserteille, jotka luovat täydellisen tavan viettää lämmintä iltapäivää puiston alueella.

Puistoa kiertävä upea 8,85 km pituinen Seawall-reitti on suosittu väylä Stanley Parkin omien polkujen ohella käydä hölkkäämässä, polkupyöräilemässä, tai rullaluistelemassa alueella.

Kokonaisuutena Stanley Park tuntuu olevan kaukana kiireisen Vancouverin maailmankaupungin vilskeestä, vaikka se sijaitsee aivan keskustan yhteydessä.

9) Seawall

8,85 km pitkä, Stanley Parkia kiertävä Seawall on viehättävä reitti aurinkoista päivää varten pyöräillen, kävellen, rullaluistellen, tai hölkäten.

Seawall on parhaiten koettavissa tekemällä pysähdyksiä reitin varrella, jota varten sen puitteissa on penkkejä, rantoja, sekä näköalapisteitä.

Kun aurinko paistaa ja Vancouverin lämpötilat ovat nousussa, sinun kannattaa pakata mukaan Seawallin käyntiin pyyhe ja uimavaatteet, jotta voit halutessasi ottaa kaiken irti paikan hiekkarannoista ja merivesistä.

10) Sea to Sky Gondola

Sea to Sky Gondola Vancouver Kanada.

Sea to Sky Gondola on näköalareitti, joka vie sinut 10-minuutin pituiselle matkalle ylös vuorta Summit Lodgelle.

Huipulla pääset nauttimaan paikan upeasta, tutustuttavissa olevasta luonnosta.

Ylhäällä vuorella tarjolla on muun muassa riippusilta, näköalatasanteita, maastopyöräilypolkuja, kävelyreittejä, kalliokiipeilypaikkoja, lomamaja, ja paljon muuta.

Mikäli olet kokenut maastopatikoija, alueella on runsaasti polkuja, jotka ovat luonteeltaan sekä haastavia että inspiroivia.

Vähemmän kokeneille tarjolla on kaksi hyvin hoidettua kävelypolkua, jotka sopivat kaikenikäisille vierailijoille.

Panorama-polku ja Spirit-polku ovat profiililtaan melko tasaisia, joka tekee niistä helposti kuljettavia.

Vuoren huipulla on tarjolla opastettuja kiertokäyntejä alueeseen päivittäin klo 11 ja 14. Näille opastetuille kierroksille kannattaa osallistua, mikäli olet epävarma alueen tuntemisen suhteen tai et halua ottaa riskiä eksymisen suhteen.


Muihin ylhäällä oleviin kohokohtiin kuuluvat ravintola ja baari.