Vanha kauppahalli Helsinki

Vanha kauppahalli Helsinki vuodelta 1889 on Helsingin ja koko Suomen vanhin kauppahallirakennus.

Kauppahalli sijaitsee Etelärannassa lähellä toista merkittävää, historiallista kauppapaikkaa Helsingissä, joka on edelleen toiminnassa, Kauppatoria.

Kauppahallirakennuksen suunnittelija oli Gustaf Nyström, jonka muihin merkittäviin rakennuksiin Helsingissä kuuluvat mm. Designmuseo (designmuseum.fi), Kasvitieteellisen puutarhan Palmusali, ja Säätytalo.

Vanha kauppahalli Helsinki

KUVA: Wanha kauppahalli kuvattuna sen vieressä olevalta Eteläsataman laiturilta kohti kauppatoria.

Kauppahalli tarjoaa etupäässä ruokatuotteita, ja kaupungissa vierailevia silmälläpitäen parhainta antia ovat kauppahallin erilaiset kahvilat ja take-away ruokia tarjoavat kauppiaat.

Hyvä tapa varsinkin kesäisin on ostaa tuoreita take-away ruokia ja juomia vanhasta kauppahallista tai kauppatorilta, ja nauttia niitä satama-alueella, jossa avautuu koko Helsingin lähisaaristo, ja satamassa ankkurissa olevat majesteetilliset Ruotsiin risteilevät alukset.

Keskellä hallia on myös 10-paikkainen kahvila, jossa varsinkin talven myötä voi nauttia kauppahallin rennosta ilmapiiristä.


Voit tutustua kauppahallin koko palvelu-ja tuotetarjontaan sen virallisilta internet sivuilta, osoitteessa www.wanhakauppahalli.com.